Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
H εντολή του Μαρτίνς και η 11αδα που έχει «κλειδώσει»

H εντολή του Μαρτίνς και η 11αδα που έχει «κλειδώσει»

Οι εκπλήξεις αρέσουν στον Πέδρο Μαρτίνς. Το ντέρμπι της Κυριακής πάντως δεν προσφέρεται για τέτοιες…

Αν έχει μάθει ένα πράγμα πολύ καλά στην Ελλάδα ο Μαρτίνς αυτό είναι το πώς να νικάει την ΑΕΚ με κάθε τρόπο σε κάθε διοργάνωση. Το αήττητο που διατηρεί ο Πορτογάλος τεχνικός στα 11 ματς που την έχει αντιμετωπίσει (8 νίκες, 3 ισοπαλίες) είναι εντυπωσιακό αλλά δεν βρίσκεται στο μυαλό του.

Ωραία τα στατιστικά στοιχεία και οι παραδόσεις όμως την Κυριακή υπάρχει ένα νέο 90λεπτο στο οποίο ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει μια διαφορετική από πέρσι ΑΕΚ. Ο στόχος βεβαίως δεν αλλάζει. Το «τρίποντο» που θα τον εδραιώσει στην κορυφή της βαθμολογίας ανοίγοντας εμφατικά την ψαλίδα από τους διώκτες του στην πορεία για το 3ο συνεχόμενο και 47ο συνολικά πρωτάθλημα.

Το ευχάριστο για τον Μαρτίνς είναι πως αυτή η διακοπή δεν έχει ταλαιπωρήσει ιδιαίτερα την ομάδα. Δεν έφυγαν όλοι, γύρισαν από την Πέμπτη όλοι στο Ρέντη ενώ οι τραυματίες ξεπέρασαν τα προβλήματα τους και είναι διαθέσιμοι για το ντέρμπι, με εξαίρεση τον Κούντε που συνεχίζει το ατομικό πρόγραμμα.

Με την σεζόν να πλησιάζει για τα καλά στη μισή διαδρομή της έχει γίνει ξεκάθαρος και ο βασικός κορμός που στηρίζεται ο τεχνικός του Ολυμπιακού. Οι 12-13 από τους οποίους βγαίνει η βασική 11αδα σε ματς όπως αυτό με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ.

Με τον Μαρτίνς να δείχνει κατασταλαγμένος στο 4-2-3-1 με τους Βατσλίκ, Λαλά, Σωκράτη, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Μαντί Καμαρά, Αγκιμπού Καμαρά, Μασούρα, Ροντρίγκες και Ελ Αραμπί. Με τον Μπουχαλάκη να είναι το μεγάλο αουτσάιντερ που λογικά θα μείνει στον πάγκο.

Βασική επιδίωξη του Μαρτίνς είναι η ασφυκτική πίεση στο μισό «δικό της» γήπεδο της ΑΕΚ με «όπλο» την δυναμική που βγάζουν και σε αυτόν τον τομέα οι Αγκιμπού, Μασούρας και Ελ Αραμπί που πλην των επιθετικών περγαμηνών τους ξέρουν να «βγάζουν το λάδι» πρεσάροντας την αντίπαλη άμυνα.

Το επιθετικό transition που υπηρετεί με μεγάλη επιτυχία ο Αγκιμπού έχει εξελιχθεί σε σημαντικό παράγοντα στο παιχνίδι του Ολυμπιακού. Το ίδιο και η δυναμική που έρχεται από τα άκρα, με τον Ροντρίγκες να ανεβάσει για τα καλά με την παρουσία του το παιχνίδι από τα «φτερά» και τον Μαρτίνς να στοχεύει εκεί μια και η αδυναμία της ΑΕΚ είναι στην άμυνα της και ειδικά στα μπακ της.

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024