Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χρηστίδης - Στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ ευσπρόσδεκτοι μόνο οι προοδευτικοί πολίτες - Όχι οι ψηφοφόροι άλλων κομμάτων

Χρηστίδης – Στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ ευσπρόσδεκτοι μόνο οι προοδευτικοί πολίτες – Όχι οι ψηφοφόροι άλλων κομμάτων

Εκείνο που δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό είναι οι οργανωμένες μετακινήσεις ψηφοφόρων από κόμματα & κέντρα εξουσίας αλλότρια προς τις αρχές & τις αξίες μας» τονίζει ο υποψήφιος για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ, Παύλος Χρηστίδης

«Στις εκλογές της 5ης Δεκεμβρίου είναι ευπρόσδεκτοι όλοι οι προοδευτικοί πολίτες που προσδοκούν μια σύγχρονη σοσιαλδημοκρατία. Εκείνο που δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό είναι οι οργανωμένες μετακινήσεις ψηφοφόρων από κόμματα & κέντρα εξουσίας αλλότρια προς τις αρχές & τις αξίες μας» τονίζει ο υποψήφιος για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ, Παύλος Χρηστίδης.

Πρόκειται για μία δήλωση που έρχεται σε συνέχεια αντίστοιχων δηλώσεων του Γιώργου Παπανδρέου οι οποίες μάλιστα προκάλεσαν κόντρα του πρώην πρωθυπουργού με το κυβερνών κόμμα της ΝΔ.

ΝΔ σε Γιώργο Παπανδρέου – Δεν εμπλεκόμαστε σε εσωτερικές διεργασίες άλλων κομμάτων

Στο μεταξύ κατά την περιοδεία του στο Ρέθυμνο ο Παύλος Χρηστίδης χαρακτήρισε τις εσωκομματικές εκλογές η ευκαιρία, «για να δώσουμε φωνή στους μη προνομιούχους, έτσι όπως ακριβώς έπραξε και έδωσε φωνή το 1981 ο Ανδρέας Παπανδρέου, σε όλα τα κοινωνικά στρώματα που βρισκόντουσαν εκείνη την εποχή, εκτός της οικονομικής και της κοινωνικής ζωής του τόπου».

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για τα λάθη του παρελθόντος, ο Παύλος Χρηστίδης είπε: «Μάθαμε από αυτά τα λάθη και συνειδητοποιήσαμε τι πήγε στραβά, με σημαντικότερο ότι η παράταξή μας δεν πρέπει να νιώθει ότι είναι η ίδια το επίκεντρο των εξελίξεων, αλλά ότι ο πολίτης θα πρέπει να βρίσκεται, αυτός, στο επίκεντρο των εξελίξεων και να νιώθει ότι τον αφουγκραζόμαστε, ότι σεβόμαστε τις προτάσεις του, ότι τις κάνουμε πράξεις».

Σε ότι αφορά την επόμενη μέρα μετά τις εσωκομματικές εκλογές, ο Παύλος Χρηστίδης ξεκαθάρισε ότι με τον ίδιο ως πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο για συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία ή με τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Με κανέναν από τους δύο συνεργασία. Αυτά είναι ζητήματα τα οποία έχουν απαντηθεί ακόμα και από την περίοδο που ήμουν εκπρόσωπος τύπου του ΚΙΝΑΛ. Είναι ένας δρόμος που χαράξαμε, δρόμος πετυχημένος, διότι οι πολίτες δεν ενδιαφέρονται για επικοινωνίες, επαφές, συναλλαγές κορυφής. Ενδιαφέρονται για μία νέα σχέση με την παράταξή μας. Προσωπικά όλη μου η προσοχή είναι στραμμένη στον τρόπο με τον οποίο, την τραυματισμένη, πληγωμένη σχέση που αφήσαμε με τους Έλληνες τα προηγούμενα χρόνια, να την επουλώσουμε, να την αποκαταστήσουμε, να διαμορφώσουμε όλοι μαζί μία νέα σχέση. Ο στόχος μας δεν μπορεί να είναι άλλος από το να είμαστε πρωταγωνιστές στο αύριο της χώρας».

Σχετικά με τη μη παρουσία του Γιώργου Παπανδρέου στο ντιμπέιτ, ο κ. Χρηστίδης δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Εξάντλησα και θα εξαντλήσω κάθε δυνατότητα ώστε να συμμετέχουν όλοι οι υποψήφιοι σε αυτή τη συζήτηση, η οποία θεωρώ πως θα βοηθήσει τους πολίτες να βγάλουν συμπεράσματα ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης».

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024