Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ - Κρουαζιερόπλοια απαγορεύουν την είσοδο ανεμβολίαστων παιδιών άνω των 5 ετών

ΗΠΑ – Κρουαζιερόπλοια απαγορεύουν την είσοδο ανεμβολίαστων παιδιών άνω των 5 ετών

Τι αναφέρει στην ανακοίνωσή της

Η εταιρεία Disney Cruise ανακοίνωσε ότι προκειμένου να επιβιβαστούν στα κρουαζιερόπλοιά της, όλοι οι επιβάτες άνω των 5 ετών θα πρέπει να είναι εμβολιασμένοι, με την εφαρμογή του μέτρου να ξεκινά από τον Ιανουάριο.

Η εταιρεία ήδη είχε ορίσει σχετικούς περιορισμούς για παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας, όμως τώρα επεκτείνει την απαγόρευση, βάσει και της δυνατότητας που δίνεται πλέον για τον εμβολιασμό τους από την κυβέρνηση των ΗΠΑ.

«Καθώς σαλπάρουμε ξανά, η υγεία και η ασφάλεια των επιβατών μας, των ηθοποιών μας και των μελών του πληρώματος είναι η κορυφαία μας προτεραιότητα. Εξακολουθούμε να εστιάζουμε στην υπεύθυνη λειτουργία των σκαφών μας για να μπορούμε να συνεχίσουμε να δημιουργούμε μαγεία», ανέφερε η εταιρεία στην ανακοίνωσή της.

Η εφαρμογή θα ξεκινήσει στις 13 Ιανουαρίου του 2022, ενώ τα παιδιά κάτω των 5 ετών θα πρέπει να επιδείξουν αρνητικό τεστ που να έχει πραγματοποιηθεί 72 έως 24 ώρες πριν την αναχώρηση.

Ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων έχει εγκρίνει από τα τέλη Οκτωβρίου τον εμβολιασμό των παιδιών ηλικίας 5 έως 11 ετών με το σκεύασμα των Pfizer/BioNTech. Ήδη στη χώρα 1,9 εκατ. παιδιά κάτω των 12 ετών έχουν πραγματοποιήσει την πρώτη δόση του εμβολίου, σύμφωνα με το CDC, ενώ η ηλιακή ομάδα 5-11 ετών αποτελεί περίπου το ένα τρίτο όλων των νέων εμβολιασμών που πραγματοποιήθηκαν στη διάρκεια των τελευταίων δύο εβδομάδων.

Με πληροφορίες από CNN

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024