Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γιάννης Αντετοκούνμπο - Οι βραδιές που δεν έδειξε «οίκτο»

Γιάννης Αντετοκούνμπο – Οι βραδιές που δεν έδειξε «οίκτο»

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είχε μια ονειρική εμφάνιση τα ξημερώματα κόντρα στους Λέικερς - Σας παρουσιάζουμε τις καλύτερες βραδιές της καριέρας του στο NBA

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι ο ηγέτης των Μπακς πέρα από κάθε αμφιβολία και εχθές το έδειξε με μια τρομερή εμφάνιση κόντρα στους Λέικερς, κινούμενη στα όρια των καλύτερων του ως τώρα στο NBA.

Με 47 πόντους, 9 ριμπάουντ και 3 ασίστ το έκανε να φαίνεται υπερβολικά εύκολο και απέδειξε με κατηγορηματικό τρόπο ότι είναι δικαιωματικά ένας από τους τρεις καλύτερους παίκτες του πρωταθλήματος.

Αυτή δεν ήταν βέβαια η πρώτη φορά που «οργιάζει» επιθετικά, με άλλες δύο παλαιότερες να έχουν μεγαλύτερη συγκομοιδή και σημασία, με τη μία εξ αυτών να συνοδεύεται μάλιστα από την επίτευξη του υπέρτατου στόχου.

Το ρεκόρ με τους Σίξερς χωρίς καν… να ιδρώσει

Σε ένα ματς για… γερά νεύρα Μπακς και Σίξερς «διασταύρωσαν τα ξίφη τους» στις 17 Μαρτίου του 2019, στην έδρα των «Ελαφιών» και όλοι περίμεναν την κόντρα μεταξύ Γιάννη και Εμπίντ. Όσοι βρέθηκαν στο γήπεδο έζησαν από κοντά μια ιστορική στιγμή, την καλύτερη μέχρι την επόμενη, το ρεκόρ καριέρας του «Greek Freak». Έβαλε 52 πόντους με 15/26 σουτ και 19/21 βολές. Όλοι οι συμπαίκτες του έτρεχαν να τον συγχαρούν, με πρώτο φυσικά τον Θανάση. Δεν το είχε συνειδητοποίησει ακόμη.

Στον δρόμο της επιστροφής για το σπίτι ακόμα δεν μπορούσε να το πιστέψει. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά αργότερα, όταν βρέθηκε στην Ελλάδα:

«Ήταν απίστευτο, οδηγούσα να πάω σπίτι και μονολογούσα «έβαλα 50 πόντους στο NBA», κι όπως μου είπε ο Θανάσης και κατάλαβα αργότερα, το έκανα χωρίς καν να ιδρώσω».

Τη νίκη μπορεί να μην την πήρε, όμως άφησε υποσχέσεις για τη συνέχεια, που ηρθε δύο χρόνια αργότερα…

Η κατάκτηση του πρωταθλήματος με κυριαρχικό τρόπο

Οι Μπακς ήθελαν να κατακτήσουν το δεύτερο πρωτάθλημά τους το καλοκαίρι, το πρώτο μετά από 50 χρόνια. Ο Γιάννης ανάρρωσε μεν γρήγορα από τον τραυματισμό που πάγωσε τους πάντες, κόντρα στην Ατλάντα στους τελικούς περιφέρειας, όμως φαινόταν ότι δεν είχε επανέθει στο 100%

Ο ίδιος αποκάλυψε στο GQ ότι έπαιζε με ενέσεις:

«Μετά το πέμπτο παιχνίδι ήμουν γυμνός στα αποδυτήρια, μόνο με μια πετσέτα, έτρεμα. Τους ζήτησα έναν κάδο κι έκανα εμετό πέντε φορές. Τα χέρια μου είχαν χάσει το χρώμα τους τα χείλη μου είχαν γίνει μωβ… Ήμουν τόσο αφυδατωμένος που έκαναν 45 λεπτά να βρουυν τη φλέβα. Στο διάστημα μεταξύ πέμπτου κι έκτου τελικού δεν μπορούσα καν να κοιμηθώ».

Στoν έκτο τελικό ήταν βιαστικός στην αρχή, δεν μπορούσε να αφήσει τα πράγματα να κυλήσουν φυσιολογικά, όταν όμως το έκανε ο διακόπτης «γύρισε». 50 πόντοι και 14 ριμπάουντ και 5 τάπες σε άλλη μια απίστευτη βραδιά, μα πάνω από όλα το τρόπαιο του πρωταθλητή, αυτό που ονειρεύεται κάθε παίκτης του NBA. Στην εμφάνισή του αυτή και την 50αρα αναφέρθηκε και ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, όταν υποδέχθηκε πριν από λίγες ημέρες τους Μπακς στον Λευκό Οίκο.

Είναι ο καλύτερος, δεν είναι όμως ρομπότ

Η κανονική σεζόν του NBA έχει ακόμα πολύ «ψωμί». Φέτος έχει μέσο όρο 28 πόντους, 11.1 ριμπάουντ, 5.8 ασίστ, 1.1 κλεψίματα και 1.6 τάπες. Αυτό δε σημαίνει ότι κάτι συμβαίνει αν δεν βάζει κάθε μέρα 47, όπως στο τελευταίο ματς, αυτοί οι αριθμοί δεν είναι καθόλου κακοί, ίσα ίσα το αντίθετο. Ούτε και σπάνιες κακιές βραδιές, όπως αυτή κόντρα στο Μαϊάμι πρέπει να αγχώνουν. Δεν είναι ρομπότ, είναι ο κορυφαίος της ομάδας του και για πάρα πολλούς ο κορυφαίος της λίγκας αυτή τη στιγμή, αλλά όχι μηχανή, όπως κανείς άλλωστε.

Ο Ντουράντ κόντρα στους Γουόριορς τα «έσπασε» στο τρίτο δωδεκάλεπτο με 0/8 σουτ. Σημαίνει αυτό ότι δεν μπορεί; Προφανώς και όχι. Οι Νετς έχουν τον Ίρβινγκ απόντα, με την ιστορία του κορωνοϊού και τη στάση του κατά των εμβολίων και τον Χάρντεν να προσπαθεί να βρει πατήματα σε μια νέα πραγματικότητα, με τα φάουλ που έπαιρνε στο παρθόν να μη δίνονται με τους νέους κανόνες.

Ο Κάρι στους Γουόριορς έχει «σεληνιαστεί», αλλά αυτό οφείλεται και στην απουσία του Τόμπσον, τον οποίο ακόμα περιμένουν οι Γουόριορς να γυρίσει. Δε σημαίνει ότι όταν ο Κλέι γυρίσει θα «κατρακυλήσουν» τα νούμερά του, αλλά είναι μια εξήγηση για το τί συμβαίνει στους «Πολεμιστές»

Οι Μπακς μπορεί να μην έχουν περίπτωση όπως του Ίρβινγκ, όμως έχουν κι αυτοί απουσίες. Ο Ντιβιντσέντζο είναι ακόμα νοκ άουτ από τον περσινό τραυματισμό του, Ο Λόπεζ ταλαιπωρείται με τη μέση του, ενώ ο Κρις Μίντλετον έμενε μέχρι πρόσφατα σε καραντίνα λόγω κορωνοϊού.

Αυτό σημαίνει ότι πρώτον ο Γιάννης και δευτερευόντως οι υπόλοιποι έχουν λιγότερο χρόνο για ανάσες, ο Πόρτις κάνει… υπερωρίες. Το καλό είναι ότι παίρνει χρόνο ο Νουόρα με τις συνθήκες αυτές και προσπαθεί αρκετά.

Η διαχείρηση είναι σημαντικό πράγμα

Το ρεκόρ των Μπακς είναι αυτή τη στιγμή στο 7-8 στην 11η θέση της Ανατολικής Περιφέρειας του NBA. Δεν είναι ιδανικό, αλλά δεν είναι και το τέλος του κόσμου. Ξέρει ότι αρκούν νίκες και με… μισό πόντο διαφορά, για να έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Παίζει όσο καλύτερα μπορεί, όμως παράλληλα προσπαθεί, όσο γίνεται γιατί δεν είναι και πολύ φίλος με την ιδέα του να δίνει λιγότερο από το 100% σε κάθε φάση, να κάνει και κάποια συντήρηση δυνάμεων. Είναι νωρίς ακόμα και τίποτα δεν έχει χαθεί, όμως εάν συμβεί κάποιο απρόοπτο με το να παίζει συνέχεια «στο κόκκινο», μετά οι Μπακς θα τρέχουν και δε θα φτάνουν.

Δεν είναι τυχαίο που έχει ως είδωλό του τον ΛεΜπρόν. Ο «Βασιλιάς» ξέρει πότε πρέπει να φορμαριστεί και πότε να… αφήνει τό πόδι από το γκάζι και το ίδιο κάνει κι εκείνος, έχοντας στόχο φυσικά να επαναλάβει ό,τι και πέρυσι.

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024