Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι «Ελληνες» του Μουντιάλ

Οι «Ελληνες» του Μουντιάλ

Ποιοι «σφράγισαν» ήδη την παρουσία τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ και ποιοι θα δώσουν μπαράζ για να βρεθούν στην γιορτή του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

Μπορεί η εθνική μας ομάδα για μια ακόμα φορά να μην κατάφερε να βρεθεί σε τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης, ωστόσο, το ελληνικό στοιχείο θα είναι έντονο στα γήπεδα του Κατάρ.

Το ελληνικό ποδόσφαιρο θα έχει εκπροσώπηση από ποδοσφαιριστές που φορούν την φανέλα ελληνικών συλλόγων, είτε την φόρεσαν κατά το παρελθόν και θα βρεθούν με τις εθνικές τους ομάδες στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022.

Μερικοί εξ αυτών έχουν «σφραγίσει» ήδη τα εισιτήρια τους για το Κατάρ και ετοιμάζουν τις βαλίτσες τους, άλλοι βρίσκονται μια… ανάσα από την πρόκριση, ενώ οι υπόλοιποι θα χρειαστεί να περάσουν την ψυχοφθόρα διαδικασία των αγώνων μπαράζ, για να μάθουν αν θα δώσουν το «παρών» στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Οι Σίγουροι

Αντρέα Ζίβκοβιτς (Σερβία)

O μεσοεπιθετικός του ΠΑΟΚ ετοιμάζεται για το δεύτερο Μουντιάλ στην καριέρα του. Ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς ήταν βασικός στον θρίαμβο της Σερβίας στη Λισαβόνα ο οποίος χάρισε το «χρυσό» εισιτήριο στους Σέρβους. Σε αυτή την προκριματική φάση κατέγραψε δύο συμμετοχές, καθώς έμεινε αρκετό καιρό εκτός αγωνιστικής δράσης λόγω τραυματισμού. Τη φετινή χρονιά με την φανέλα του Δικέφαλου μετρά 21 συμμετοχές έχοντας πέντε τέρματα και τέσσερις ασίστ.

Στίβεν Τσούμπερ (Ελβετία)

Το νέο μεταγραφικό απόκτημα της Ένωσης αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς ποδοσφαιριστές στην μεσοεπιθετική γραμμή των Ελβετών. Ο 30χρονος εξτρεμ πραγματοποίησε μια εξαιρετική προκριματική φάση καθώς σε έξι συμμετοχές σημείωσε δύο τέρματα, συμβάλλοντας τα μέγιστα ώστε η Ελβετία να τερματίσει πρώτη στον τρίτο όμιλο, αφήνοντας δεύτερη την πρωταθλήτρια Ευρώπης Ιταλία. Τη φετινή σεζόν μετρά πέντε τέρματα σε εννέα συμμετοχές.

Μάρκο Λιβάγια, Αντόνιο Τσόλακ (Κροατία)

Αμφότεροι έχουν περάσει από τα γήπεδα της χώρας μας φορώντας της φανέλες με τον δικέφαλου στο στήθος αυτές της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ. Ο Μάρκο Λιβάγια πέτυχε δύο τέρματα στην προκριματική φάση σε επτά αναμετρήσεις, ενώ από την άλλη ο Τσόλακ αγωνίστηκε σε δύο αναμετρήσεις δίχως να πετύχει τέρμα. Τη φετινή σεζόν ο Μάρκο Λιβάγια μετρά με τη φανέλα της Χαίντουκ οκτώ τέρματα σε 13 εμφανίσεις, με τον Αντόνιο να βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση με 21 τέρματα σε 36 εμφανίσεις με τη φανέλα της Μάλμε.

Αυτοί που θα δώσουν μπαράζ

Φερνάντο Σάντος, Ζοσέ Σα (Πορτογαλία)

Η Πορτογαλία χρειαζόταν μονάχα ένα βαθμό απέναντι στη Σερβία για να εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στα τελικά του Μουντιάλ. Ωστόσο το γκολ του Αλεξάντερ Μίτροβιτς «πάγωσε» τους Πορτογάλους με τον Φερνάντος Σάντος να δέχεται δριμεία κριτική. Από την άλλη ο Ζοσέ Σα κάθισε τρία χρόνια πριν κάτω από τα δοκάρια του Ολυμπιακού πριν μετακομίσει στην Αγγλία για λογαριασμό της Γούλβς. Αμφότεροι πλέον καλούνται να δώσουν αγώνα μπαράζ, για να πάρουν την πρόκριση για τα τελικά θέλοντας να αποφύγουν ένα μέγα κάζο.

Παπις Σισέ (Σενεγάλη)

Ο Σενεγαλέζος αμυντικός του Ολυμπιακού πραγματοποιεί  θετικές εμφανίσεις τη φετινή σεζόν. Ο 26χρονος στόπερ αναμένεται να δώσει το παρών στο Κόπα Άφρικα τον προσεχή Γενάρη στα γήπεδα της Αιγύπτου και το ίδιο ευελπιστεί να γίνει και στο Μουντιάλ του 2022. Όμως για να επιτευχθεί αυτό θα χρειαστεί η Σενεγάλη να επικρατήσει σε διπλά παιχνίδια νοκ-αούτ στο 3ο γύρο στα προκριματικά της Αφρικάνικης ζώνης. Με τη φανέλα της εθνικής Σενεγάλης  στην προκριματική φάση κατέγραψε δύο συμμετοχές, ενώ με τη φανέλα του Ολυμπιακού μετρά 14 συμμετοχές με δύο γκολ.

Ντάμιαν Σιμάνσκι, Κάρολ Σβιντέρφσκι (Πολωνία)

Ο μέσος της ΑΕΚ  στη φετινή προκριματική φάση πέτυχε το σπουδαιότερο γκολ της καριέρας του απέναντι στην Αγγλία, ωστόσο αυτό δεν αρκούσε για τους Πολωνούς οι οποίοι θα χρειαστούν να δώσουν αγώνα μπαράζ για να αποκτήσουν το πολυπόθητο εισιτήριο για τα τελικά του Κατάρ. Τη φετινή σεζόν με την φανέλα της ΑΕΚ μετρά εννέα συμμετοχές έχοντας μοιράσει και μια ασίστ. Ο έτερος Πολωνός της λίστας, Κάρολ Σβιντέρφσκι πραγματοποίησε μια εξαιρετική προκριματική φάση με πέντε τέρματα σε εννέα συμμετοχές. Ωστόσο για να βρεθούν με την πατρίδα τους σε ένα ακόμη μεγάλο τουρνουά μετά το Euro 2020, θα πρέπει με τα τέρματα του να βοηθήσει του Πολωνούς στα μπαράζ. Τη φετινή σεζόν με τη φανέλα του ΠΑΟΚ 22 συμμετοχές με δύο τέρματα. 

Τόμας Βάτσλικ, Μιχάλ Κρμέντσικ (Τσεχία)

CARDIFF, WALES – MARCH 30: Tomas Vaclik of Czech Republic during the FIFA World Cup 2022 Qatar qualifying match between Wales and Czech Republic at Cardiff City Stadium on March 30, 2021 in Cardiff, Wales. (Photo by Michael Steele/Getty Images)

Ο πορτιέρο του Ολυμπιακού θα κληθεί να δώσει αγώνα μπαράζ με την εθνική Τσεχίας, ελπίζοντας να καταφέρει να προκριθεί στα γήπεδα του Κατάρ τον χειμώνα του 2022. Ο 32χρονος θέλει να βρεθεί στο Μουντιάλ, και ευελπιστεί σε ανάλογες εμφανίσεις, όπως αυτές που πραγματοποίησε στο πρόσφατο EURO, όταν μαζί με τον Τζίτζι Ντοναρούμα ήταν από τους διακριθέντες στη θέση του τερματοφύλακα.  Στη προκριματική φάση αγωνίστηκε επτά φορές, ενώ με τη φανέλα του Ολυμπιακού μετρά 15 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις. Ο Μιχάλ Κρμέντσικ αγωνίστηκε για μια σεζόν με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, χαρίζοντας το κύπελλο στο δικέφαλο με το τέρμα του απέναντι στον Ολυμπιακό. Στη προκριματική φάση αγωνίστηκε τρεις φορές με τη φανέλα της Τσεχίας χωρίς ωστόσο να καταφέρει να σκοράρει. 

Χένρι Ονιεκούρου, (Νιγηρία) 

 Η Νιγηρία κατάφερε να αποσπάσει ισοπαλία απέναντι στο Πράσινο Ακρωτήριο και να πάρει την πρόκριση για τον τρίτο προκριματικό γύρο. Ο παίκτης του Ολυμπιακού δεν κατάφερε να ενίσχυση την προσπάθεια της χώρας του καθώς είναι τραυματίας, ωστόσο θα έχει την ευκαιρία να βοηθήσει την χώρα του να προκριθεί στα τελικά του Μουντιάλ στα νοκ-αουτ παιχνίδια.

Πιερ Κουντέ (Καμερούν)

Το Καμερούν πήρε τη νίκη στο ντέρμπι του 4ου ομίλου απέναντι στην Ακτή Ελεφανταστού με 1-0 και πήρε την πρόκριση για τον τρίτο προκριματικό γύρο. Ο Πιερ Κουντέ δεν αγωνίστηκε στο συγκεκριμένο ματς λόγω τραυματισμού. Στα φετινά προκριματικά του Μουντιάλ μετρά τέσσερις συμμετοχές.

Αχμέτ Χασάν (Αίγυπτος)

Η Αίγυπτος κατάφερε να πάρει εύκολα την πρόκριση στον τρίτο προκριματικό γύρο, αφήνοντας επτά βαθμούς πίσω τη δεύτερη Γκαμπόν. O επιθετικός του Ολυμπιακού Αχμέτ Χασάν ο οποίος αγωνίζεται ως δανεικός στην τουρκική Κόνιασπορ, μετρά στη προκριματική φάση μία συμμετοχή χωρίς να έχει καταφέρει να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα.

Ρόμπι Όλσεν (Σουηδία)

Αγωνίστηκε χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία με τη φανέλα του ΠΑΟΚ την σεζόν 2015/2016, ωστόσο στη συνέχεια η καριέρα του είχε ανοδική πορεία φορώντας τις φανέλες των Κοπεγχάγη, Κάλιαρι, Έβερτον ενώ πλέον αγωνίζεται στη Σέλφιντ Γιουνάιτεντ ως δανεικός από τη Ρόμα. Στη προκριματική φάση αγωνίστηκε έξι φορές με την Σουηδία να τερματίζει δεύτερη στον όμιλο της εθνικής μας και να οδηγείται στα μπαράζ.

Οι Αμφίβολοι

Ουσεϊνού Μπα (Σενεγάλη)

Ο Σενεγαλέζος στόπερ του Ολυμπιακού τη φετινή σεζόν ταλαιπωρήθηκε από ένα πρόβλημα στη μέση περνώντας έτσι τη πόρτα του χειρουργείου, ώστε να αποκαταστήσει τη ζημία. Με την φανέλα της εθνικής έχει να αγωνιστεί από τα προκριματικά του Κόπα Άφρικα και τις 26 Μαρτίου κόντρα στο Κονγκό. Τη φετινή σεζόν έχει έξι συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις με τη φανέλα του Ολυμπιακού.

Ελ Αραμπί (Μαρόκο)

Ο πιστολέρο του Ολυμπιακού δεν συμπεριλήφθηκε στις επιλογές του ομοσπονδιακού προπονητή του Μαρόκο για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ο 34χρονος Μαροκινός δεν αγωνίστηκε στα ματς με με Σουδάν (2/9) και Γουινέα (6/9). Ο παίκτης του Ολυμπιακού κατέγραψε τέσσερις συμμετοχές στα προκριματικά του Κόπα Άφρικα δίχως τέρμα, ενώ τη φετινή σεζόν με τη φανέλα των «ερυθρόλευκων» μετρά 13 συμμετοχές έξι τέρματα.

Μια ανάσα από την πρόκριση

Καρίμ Ανσαριφάρντ, Εχσάν Χατζησαφί, Μιλάντ Μοχαμάντι (Ιράν)

Και οι τρείς παίκτες της Ένωσης αποτελούν σημαντικές μονάδες για την ομάδα της χώρας τους. Το Ιράν βρίσκεται στη δεύτερη θέση στην κορυφή του πρώτου ομίλου στη ζώνη της Ασίας και τέσσερις αγώνες πριν το φινάλε, έχει ένα πολύ μεγάλο προβάδισμα πρόκρισης στα γήπεδα του Κατάρ.

Sports in

Αυτά μόνο ο Ολυμπιακός: Διεκδικεί 6 ευρωπαϊκά σε 4 αθλήματα!

Δεν υπάρχει αυτό που έχει καταφέρει ο Ολυμπιακός, καθώς βρισκόμαστε στο δεύτερο μισό του Απρίλη και διεκδικεί ακόμα 6 ευρωπαϊκά σε 4 διαφορετικά αθλήματα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024