Στη μεγαλύτερή της επένδυση μέχρι και σήμερα προέβη η Google, στην Αυστραλία, επενδύοντας 740 εκατ. δολάρια, για τα επόμενα πέντε χρόνια, μέσω της πρωτοβουλίας “Digital Future Initiative”.

Όπως αναφέρει το BBC, η εν λόγω πρωτοβουλία αποσκοπεί στη δημιουργία ερευνητικών κέντρων, στην αύξηση των υποδομών cloud computing και στη χρηματοδότηση συνεργασιών της εταιρείας με τοπικούς οργανισμούς, όπως ο Κοινοπολιτειακός Οργανισμός Επιστημονικής και Βιομηχανικής Έρευνας (CSIRO), ενώ αναμένεται να δημιουργηθούν 6.000 νέες θέσεις εργασίας και να υποστηριχθούν άλλες 28.000.

Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Σκοτ Μόρισον, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρωτοβουλία αυτή, αναφέροντας ότι: «Η απόφαση αυτή της Google έχει σημαντικά οφέλη για τις επιχειρήσεις στην Αυστραλία, καθώς αποδεικνύει τη δέσμευσή μας για οικονομική ανάκαμψη».

Μία νέα «Silicon Valley»;

H πρωτοβουλία αυτή, ακόμη, αποτελεί σημαντικό έναυσμα για την πραγματοποίηση του οράματος της πόλης του Σίδνεϊ να γίνει η «Silicon Valley του Νότιου Ημισφαιρίου», καθώς αναμένεται, από το επόμενο έτος μέχρι και το 2026, η δημιουργία ενός τεχνολογικού κέντρου πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Εντούτοις, οι τεχνολογικοί κολοσσοί στην Αυστραλία έχουν αποτελέσει στόχο πολλών επικριτικών σχολίων, καθώς κατηγορήθηκαν ότι δεν πλήρωσαν τα τοπικά ειδησεογραφικά site για το περιεχόμενο στις πλατφόρμες τους, ενώ, επίσης, έχουν κατηγορηθεί και για διάδοση ψευδών ειδήσεων.

Ακόμη, κατά τη διάρκεια συνεδριάσεων στο Κοινοβούλιο της Αυστραλίας, τον Ιανουάριο, η γενική διευθύντρια της Google στην Αυστραλία, Μελ Σίλβα, απείλησε με το μπλοκάρισμα της μηχανής αναζήτησης της Google στην χώρα, ώστε να μην χρειαστεί να πληρώσει για το περιεχόμενο που δημοσιεύεται στα διάφορα site. Τον Φεβρουάριο, η Αυστραλία έγινε η πρώτη χώρα στον κόσμο που πέρασε νομοθεσία, σύμφωνα με την οποία οι μεγάλοι τεχνολογικοί κολοσσοί θα πρέπει να πληρώνουν για το ειδησεογραφικό περιεχόμενο που δημοσιεύεται στις πλατφόρμες τους.

Τον Οκτώβριο, επίσης, η ρυθμιστική αρχή ανταγωνισμού, στην Αυστραλία, ζήτησε από τη Google να δώσει τη δυνατότητα επιλογής στους χρήστες smartphone να χρησιμοποιούν και άλλες μηχανές αναζήτησης.

Πηγή: ΟΤ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr