Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βατόπουλος - Είναι ανησυχητικό ότι έχουμε περισσότερους θανάτους από τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά κράτη

Βατόπουλος – Είναι ανησυχητικό ότι έχουμε περισσότερους θανάτους από τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά κράτη

Αναφορικά με την λήψη πρόσθετων μέτρων, ο κ. Βατόπουλος σημείωσε ότι ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί η συζήτηση στην επιτροπή.

Την ανησυχία των ειδικών για τον αυξημένο αριθμό θανάτων λόγω κοροναϊού, εξέφρασε ο καθηγητής Μικροβιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Υπουργείου Υγείας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

Σύμφωνα με τον κ. Βατόπουλο, είναι ανησυχητικό πως έχουμε περισσότερους θανάτους από τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά κράτη και αυτό είναι κάτι που πρέπει να διερευνηθεί. Πάντως, σημείωσε ότι είναι πολύ σύνθετο το ζήτημα αυτό και δεν μπορεί να δοθεί μια ερμηνεία άμεσα, ενώ προσέθεσε ότι σε κάθε χώρα, καταγράφηκαν πολλοί θάνατοι σε διαφορετικές φάσεις και κύματα της πανδημίας.

Αναγκαία η τήρηση των μέτρων προστασίας

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, ο καθηγητής, επισήμανε επίσης ότι: «Ο καθένας μας πρέπει να εντείνει τα μέτρα προστασίας. Να φοράει μάσκα, να αποφεύγει τους συνωστισμούς, να αερίζει τον χώρο που βρίσκεται και όταν νιώθει άσχημα να κάνει ένα τεστ για να δει αν είναι φορέας για να μπορέσει να απομονωθεί. Δεν είναι θέμα ατομικής ευθύνης είναι θέμα ατομικής προστασίας, ανεξάρτητα από το τι θα αποφασίσει η κυβέρνηση».

Το καλό νέο

Ένα καλό νέο είναι ότι έχει αυξηθεί ο ρυθμός εμβολιασμού τις τελευταίες μέρες, υπογράμμισε ο κ. Βατόπουλος, ωστόσο το αποτέλεσμα αυτό θα φανεί μετά από αρκετό καιρό, συνεπώς τώρα πρέπει να εφαρμόζονται τα μέτρα. Αναφορικά με την λήψη πρόσθετων μέτρων, ο κ. Βατόπουλος σημείωσε ότι ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί η συζήτηση στην επιτροπή.

Όσο αφορά στην τρίτη δόση, η χορήγησή της αποφασίστηκε να γίνεται στο εξάμηνο, σύμφωνα με τον κ. Βατόπουλο, γιατί πιστεύεται ότι εκεί είναι το peak των αντισωμάτων και θα κάνει την καλύτερη ενεργοποίηση. «Αν αποδειχθεί ότι μπορεί να γίνει και νωρίτερα, θα το κάνουμε, είναι θέμα επιστημονικό».

Sports in

Βόμβα από Βόλο και Μπέο: «Ο Καρυπίδης πήρε τηλέφωνο τον Μπερτόγλιο, η δικαιοσύνη έχει πλέον τον λόγο»!

Με ανακοίνωση του ο Βόλος κατήγγειλε παρέμβαση του ιδιοκτήτη του Άρη Θόδωρου Καρυπίδη επικοινωνώντας τηλεφωνικά με τον Μπερτόγλιο και τονίζοντας πως «το περιεχόμενο της συζήτησης και η αιτία του τηλεφωνήματος προφανώς και είναι γνωστό σε όλους»!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024