Την ανησυχία των ειδικών για τον αυξημένο αριθμό θανάτων λόγω κοροναϊού, εξέφρασε ο καθηγητής Μικροβιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Υπουργείου Υγείας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

Σύμφωνα με τον κ. Βατόπουλο, είναι ανησυχητικό πως έχουμε περισσότερους θανάτους από τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά κράτη και αυτό είναι κάτι που πρέπει να διερευνηθεί. Πάντως, σημείωσε ότι είναι πολύ σύνθετο το ζήτημα αυτό και δεν μπορεί να δοθεί μια ερμηνεία άμεσα, ενώ προσέθεσε ότι σε κάθε χώρα, καταγράφηκαν πολλοί θάνατοι σε διαφορετικές φάσεις και κύματα της πανδημίας.

Αναγκαία η τήρηση των μέτρων προστασίας

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, ο καθηγητής, επισήμανε επίσης ότι: «Ο καθένας μας πρέπει να εντείνει τα μέτρα προστασίας. Να φοράει μάσκα, να αποφεύγει τους συνωστισμούς, να αερίζει τον χώρο που βρίσκεται και όταν νιώθει άσχημα να κάνει ένα τεστ για να δει αν είναι φορέας για να μπορέσει να απομονωθεί. Δεν είναι θέμα ατομικής ευθύνης είναι θέμα ατομικής προστασίας, ανεξάρτητα από το τι θα αποφασίσει η κυβέρνηση».

Το καλό νέο

Ένα καλό νέο είναι ότι έχει αυξηθεί ο ρυθμός εμβολιασμού τις τελευταίες μέρες, υπογράμμισε ο κ. Βατόπουλος, ωστόσο το αποτέλεσμα αυτό θα φανεί μετά από αρκετό καιρό, συνεπώς τώρα πρέπει να εφαρμόζονται τα μέτρα. Αναφορικά με την λήψη πρόσθετων μέτρων, ο κ. Βατόπουλος σημείωσε ότι ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί η συζήτηση στην επιτροπή.

Όσο αφορά στην τρίτη δόση, η χορήγησή της αποφασίστηκε να γίνεται στο εξάμηνο, σύμφωνα με τον κ. Βατόπουλο, γιατί πιστεύεται ότι εκεί είναι το peak των αντισωμάτων και θα κάνει την καλύτερη ενεργοποίηση. «Αν αποδειχθεί ότι μπορεί να γίνει και νωρίτερα, θα το κάνουμε, είναι θέμα επιστημονικό».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr