Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Στο Εφετείο οι αστυνομικοί που είχαν προκαλέσει κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις σε νεαρό

Στο Εφετείο οι αστυνομικοί που είχαν προκαλέσει κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις σε νεαρό

Σύμφωνα με την πρωτόδικη απόφαση, οι δύο αστυνομικοί τον χτύπησαν για να τον τιμωρήσουν και να τον εκφοβίσουν, με αποτέλεσμα να του προκαλέσουν ανεπανόρθωτες βλάβες που τον έχουν καταστήσει μη αυτοεξυπηρετούμενο

Στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών άρχισε σήμερα σε δεύτερο βαθμό η δίκη δύο αστυνομικών οι οποίοι κατηγορούνται για βασανιστήρια και πρωτοδίκως έχουν καταδικαστεί σε κάθειρξη οκτώ ετών ο καθένας με αναστολή.

Η υπόθεση αφορά στην προσαγωγή του Χ.Χ στο Αστυνομικό Τμήμα Καλλιθέας επειδή φέρεται να «ενοχλούσε» θαμώνες γειτονικής καφετέριας. Ο προσαχθείς οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα αρτιμελής, περπατώντας και χωρίς σωματικά προβλήματα.

Δύο ώρες μετά την προσαγωγή του κλήθηκε το ΕΚΑΒ, το οποίο τον παρέλαβε σε κωματώδη κατάσταση και διακομίστηκε στο Θριάσιο Νοσοκομείο, όπου και διαπιστώθηκε βαρύτατη κρανιοεγκεφαλική κάκωση και άλλες σοβαρές κακώσεις.

Τον χτύπησαν για να τον εκφοβίσουν – Του προκάλεσαν ανεπανόρθωτες βλάβες

Σύμφωνα με την πρωτόδικη απόφαση, οι δύο αστυνομικοί τον χτύπησαν για να τον τιμωρήσουν και να τον εκφοβίσουν, με αποτέλεσμα να του προκαλέσουν ανεπανόρθωτες βλάβες που τον έχουν καταστήσει μη αυτοεξυπηρετούμενο.

Με την έναρξη της διαδικασίας το παρών έδωσε το θύμα που βρίσκεται καθηλωμένο σε αμαξίδιο ενώ στο εδώλιο κάθισαν οι δύο κατηγορούμενοι αστυνομικοί.

Πρώτος μάρτυρας κατέθεσε ο θείος του θύματος, ο οποίος την επόμενη μέρα (23/5/2007) ενημερώθηκε ότι ο ανιψιός του νοσηλευόταν στο Θριάσιο Νοσοκομείο και έψαξε να μάθει τι είχε συμβεί.

«Ο Χρήστος ήταν στη Νευροχειρουργική Κλινική, στην Εντατική, σε κρίσιμη κατάσταση. Οι γιατροί μας ενημέρωσαν ότι είχε χειρουργηθεί τα ξημερώματα εξαιτίας αιματώματος στο κεφάλι», κατέθεσε ο μάρτυρας. Στη συνέχεια, όπως είπε, «πήγα στο Α.Τ. Καλλιθέας, όπου είχε προσαχθεί. Μου έλεγαν ότι δεν ήξεραν τι είχε συμβεί και ότι το έψαχναν. (…). Πήγα και στην καφετέρια, μου είπαν ότι ήταν όρθιος όταν τον έβαλαν στο περιπολικό. Έκαναν μήνυση κατά αγνώστων».

Αργότερα, όταν είχε στα χέρια του όλες τις ιατρικές γνωματεύσεις, ο μάρτυρας έκανε μήνυση κατά τεσσάρων αστυνομικών: του πληρώματος του περιπολικού, που μετέφερε το θύμα από την καφετέρια στο αστυνομικό τμήμα, και των δύο αστυνομικών που είχαν βάρδια στο Α.Τ. Το πρωτόδικο δικαστήριο κήρυξε αθώους τους δύο πρώτους κρίνοντας ότι το θύμα υπέστη κακώσεις μέσα στο Α.Τ.

«Έμεινε δύο μήνες στην εντατική»

«Ο Χρήστος έμεινε δύο μήνες στην Εντατική και μέχρι τον Οκτώβριο του 2007 στη Νευρολογική Κλινική. Από τότε είναι έτσι όπως τον βλέπετε: δεν μπορεί να μιλήσει, να σηκωθεί, έχει ακράτεια, δεν μπορεί να μείνει μόνος τους ούτε λεπτό. Τον φροντίζει η αδερφή μου στην Πάτρα», κατέθεσε επίσης ο μάρτυρα

Sports in

«Τελικός» για Παρτιζάν και Ολυμπιακό στο Βελιγράδι

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται απόψε (28/3, 21:30) στο Βελιγράδι από την Παρτιζάν για την 32η αγωνιστική της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024