Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πολυτεχνείο - Στην αμερικανική πρεσβεία η πορεία - Όλες οι εξελίξεις στο in.gr

Πολυτεχνείο – Στην αμερικανική πρεσβεία η πορεία – Όλες οι εξελίξεις στο in.gr

Το in.gr καλύπτει ζωντανά όλα όσα συμβαίνουν στην 48η επέτειο της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Φόρο τιμής στους αγωνιστές και τα θύματα του Πολυτεχνείου αποτίουν για τρίτη συνεχόμενη μέρα πλήθος πολιτών και συλλογικοτήτων. Με την καθιερωμένη πορεία στην πρεσβεία των ΗΠΑ ολοκληρώνονται οι εκδηλώσεις.

Από το πρωί της Τετάρτης, πολίτες κάθε ηλικίας, πολιτικά πρόσωπα, συνδικαλιστές επισκέπτονταν συνεχώς τον ιστορικό χώρο της Εξέγερσης για να αφήσουν ένα λουλούδι στο Μνημείο.

Live όσα συμβαίνουν στο Πολυτεχνείο

19:00 Η πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου σταμάτησε μπροστά στην αμερικανική πρεσβεία, όπου έβαλαν φωτιά στη σημαία των ΗΠΑ

19:13 Τα πρώτα μπλοκ πέρασαν μπροστά από την αμερικανική πρεσβεία. Ακολουθεί το ΠΑΜΕ που πραγματοποιεί ξεχωριστή πορεία.

18:41 Αυτή την ώρα ο κύριος όγκος της πορείας περνάει μπροστά από την αμερικανική πρεσβεία

18:35 Στην αμερικανική πρεσβεία φτάνουν τα μπλοκ διαδηλωτών

18:27 Στα Εξάρχεια δεν υπάρχει καθόλου κινητικότητα

18:23 Κλούβες και ΜΑΤ μπροστά από την αμερικανική πρεσβεία

18:12 Στην πορεία και ο Αλέξης Τσίπρας

Μιλώντας στους δημοσιογράφους είπε: «Τιμούμε και φέτος την εξέγερση του Νοέμβρη , τους διαχρονικούς αγώνες της νέας γενιάς για δημοκρατία, κοινωνική δικαιοσύνη και προκοπή στον τόπο μας.

»Σήμερα, 48 χρόνια μετά, οι αγώνες αυτοί παραμένουν επίκαιροι, όταν μια συντηρητική , ακραία συντηρητική πολιτική, στοχεύει για άλλη μια φορά την νέα γενιά.  Της στερεί δικαιώματα, της βάζει φραγμούς στη γνώση και στη μόρφωση, δημιουργεί συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα και τους στερεί και τα δημοκρατικά τους δικαιώματα
σε ένα πλαίσιο αυταρχισμού.

»Οι αγώνες της νεολαίας όμως θα είναι και πάλι η ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο. Για μια ακόμη φορά στους αγώνες της νεολαίας εναποθέτουμε την ελπίδα. Σε μια εποχή θλίψης, σε μια εποχή ανασφάλειας και αβεβαιότητας οι αγώνες της νεολαίας μπορούν  να δείξουν ξανά το δρόμο».

18:05 «Πότε θα κάνει ξαστεριά» από τους φοιτητές

17:50 Κλειστοί παραμένουν οι σταθμοί του μετρό «Μέγαρο Μουσικής», «Σύνταγμα» και «Ευαγγελισμός»

17:45 Στην πορεία και η πρώην γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα

17:22: Στην αμερικανική πρεσβεία η σημαία της εξέγερσης

Έφτασε μπροστά στην πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών η αντιπροσωπεία των φοιτητών με τη σημαία της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Κατά τη διάρκεια της πορείας, τη σημαία κράτησαν και παιδιά.

Στην αμερικανική πρεσβεία οι φοιτητές απήγγειλαν τον Εθνικό Ύμνο και κατόπιν αποχώρησαν χωρίς εντάσεις.

17:02 Το «παρών» στην πορεία δίνει και η Ingeborg Beugel, η Ολλανδή δημοσιογράφος, η οποία έγινε γνωστή επειδή προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Κυριάκου Μητσοτάκη, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στο Μέγαρο Μαξίμου με την ερώτησή περί «βάρβαρων επαναπροωθήσεων».

16:39 Ξεκίνησε η πορεία.

16:05 Μία ιδιαίτερη φυσιογνωμία έδωσε το «παρών» στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 48ης επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Στους δρόμους του κέντρου της Αθήνας βρέθηκε ο γερμανός διευθυντή χορωδίας, Χένινγκ Τσίρoγκ, ο οποίος με την κιθάρα του απέτισε φόρο τιμής στους αγωνιστές και τα θύματα του Πολυτεχνείου.

15:53 Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του in.gr, θα αποκλειστεί η κίνηση και για τους πεζούς στην Πατησίων. Επίσης, οι πεζοί δεν μπορούν να προσεγγίσουν την Πατησίων ούτε από την Χαλκοκονδύλη ή την Ηπείρου. Ακόμα, Στουρνάρη και Τοσίτσα έχουν κλείσει για τους πεζούς.

15:49 Κοντά στο Πολυτεχνείο βρίσκεται και η Αύρα.

15:44 Διμοιρίες από ΜΑΤ περικυκλώνουν το Πολυτεχνείο

15:35 Ισχυρή αστυνομική δύναμη βρίσκεται πίσω από το μπλοκ που μεταφέρει τη σημαία.

15:30 Στο Πολυτεχνείο βρίσκονται οι διαδηλωτές, μέλη της ΠΑΣΠ, με την αιματοβαμμένη σημαία του Πολυτεχνείου. 

15:10 Στην Ακαδημίας βρίσκεται το μπλοκ που θα μεταφέρει τη ματωμένη σημαία του Πολυτεχνείου. Δείτε βίντεο:

14:05 Πληθαίνει ο κόσμος στη φοιτητική προσυγκέντρωση. Δείτε βίντεο:

14:00 Στην Πατησίων βρίσκονται οι Φοιτητικοί Σύλλογοι, στην προσυγκέντρωσή τους. Μαζί τους βρίσκονται και στρατευμένοι.

«Το Πολυτεχνείο δεν ήτανε γιορτή, ήτανε εξέγερση και πάλη ταξική», φωνάζουν οι φοιτητές.

13:40 Άγνωστοι επιτέθηκαν σε καμεραμάν του MEGA που κάλυπτε τις εκδηλώσεις στο Πολυτεχνείο. Του άρπαξαν το τρίποδο, ενώ πήραν την κάμερα και την πέταξαν κάτω. Το απαράδεκτο περιστατικό έγινε στην Πατησίων, μπροστά στο Πολυτεχνείο.

13:31 Έκλεισαν οι πύλες στο Πολυτεχνείο

13:08 Πλέον δεν επιτρέπεται η είσοδος μέσα στο Πολυτεχνείο, ενώ όσοι βρίσκονταν στον χώρο αποχωρούν. Δείτε εικόνα από το MEGA:

13:02 Αδειάζει σιγά σιγά το Πολυτεχνείο με τους φοιτητές να αποχωρούν οργανωμένα από τον ιστορικό χώρο της Εξέγερσης.

12:49 Διαβάστε τις καταθέσεις συγγενών θυμάτων και αυτόπτων μαρτύρων έναν χρόνο μετά την Εξέγερση του Πολυτεχνείου. 

Το αίμα που κύλησε στο Πολυτεχνείο – Οι πρώτες ώρες μέτα την εισβολή, νεκροί και τραυματίες

12:25 Θυμίζουμε ότι στις 13:00 θα κλείσουν οι πύλες του Πολυτεχνείου.

12:05 «Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία», φωνάζουν μικροί μαθητές στο Πολυτεχνείο έχοντας υψωμένες τις γροθιές τους. Από τις πιο συγκινητικές στιγμές της τρίτης ημέρας των εκδηλώσεων για την Εξέγερση.

11:55 «Δεν υπάρχει υγεία χωρίς ελευθερία» φωνάζουν υγειονομικοί στο Πολυτεχνείο. Ορισμένοι από αυτούς έχουν τεθεί σε αναστολή, ενώ θυμίζουν ότι τους προηγούμενους μήνες η κυβέρνηση τους αποκαλούσε ήρωες.

11:32 Να σημειώσουμε ότι οι πύλες του Πολυτεχνείου θα κλείσουν στη 1 το μεσημέρι, ενώ περίπου στις 16:30 θα ξεκινήσει η μεγάλη πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία.

11:12 Συνεχίζεται απρόσκοπτα η προσέλευση του κόσμου στο Πολυτεχνείο στην Αθήνα. «Έχει σαν στάμπα τη ζωή μου σημαδέψει, δεν θα περά, δεν θα περάσει ο φασισμός», γράφει ένα από τα σημειώματα.

10:52 Οι εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο συνεχίζονται και στη Θεσσαλονίκη, με πολίτες όλων των ηλικιών να αφήνουν ένα λουλούδι.

10:35 Μήνυμα για την επέτειο της Εξέγερσης έστειλε και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Διαβάστε περισσότερα εδώ

10:25 Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ένταση, ο κόσμος προσέρχεται κανονικά στον ιστορικό χώρο της Εξέγερσης για να τιμήσει τους ήρωες του Πολυτεχνείου. Οι πολίτες αφήνουν λουλούδια και σημειώματα.

10:20 Φόρος τιμής στους ήρωες του Πολυτεχνείου από την αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ.

10:10 Συνεχίζεται η ένταση στους δρόμους γύρω από το Πολυτεχνείο

Ανακοίνωση έχουν κυκλοφορήσει και οι πρυτανικές αρχές του ΕΜΠ. «Η συμμετοχή στον εορτασμό της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου δεν νοείται να γίνεται υπό όρους που επιβάλλουν δια της βίας διάφορες ομάδες», αναφέρεται.

«Είναι απαράδεκτο, απόλυτα θλιβερό και καταδικαστέο αυτές οι ομάδες να μην επιτρέπουν την παρουσία του πρύτανη του ΕΜΠ στο χώρο των εκδηλώσεων. Έτσι αμαυρώνουν την επέτειο, προσβάλλουν τη δημοκρατία και είναι υπόλογοι στη μεγάλη κοινότητα του ΕΜΠ και σε όλους όσοι μοχθούν για μόρφωση και πρόοδο», καταλήγει η ίδια ανακοίνωση.

09:57 Μέλη της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησαν να μπουν στον χώρο του Πολυτεχνείου, ενόψει της άφιξης του Αλέξη Τσίπρα, ωστόσο φοιτητές εμπόδισαν την είσοδό τους. Διαβάστε περισσότερα εδώ

09:36 Στεφάνι στον χώρο του Πολυτεχνείου κατέθεσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

08:44 Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, Χάρης Θεοχάρης και Χαράλαμπος Αθανασίου προσπάθησαν να μπουν στον χώρο του Πολυτεχνείου προκειμένου να καταθέσουν στεφάνι, ωστόσο φοιτητές δημιούργησαν μπλόκο με τα σώματά τους και τους απέτρεψαν την είσοδό τους στο εσωτερικό. Διαβάστε περισσότερα εδώ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024