Εκδήλωση τιμής στον Μυτιληνιό νεκρό ηρώα του Πολυτεχνείου

Εκδήλωση με την ευκαιρία της 48ης Επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, την «17η Νοεμβρίου 1973» πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Αγίας Ειρήνης, με πλήθος κόσμου να αποτίει φόρο τιμής στον συντοπίτη τους.

Με ψιλόβροχο, στις 12 το μεσημέρι έγινε κατάθεση στεφανιών στην προτομή του Μιχάλη Μυρογιάννη παρουσία επισήμων, φορέων του νησιού αλλά και πλήθους κόσμου.

Εκπρόσωποι φοιτητικών παρατάξεων, φοιτητικών συλλόγων, πολιτικών νεολαίων, εκπρόσωποι φορέων, κομμάτων, o Δήμαρχος Μυτιλήνης Στρατής Κυτελης, ο περιφερειάρχης Β. Αιγαίου μαζί με τον αντιπεριφερειάρχη Πανάγο Κουφελο, ο αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Χριστοφας, εκπρόσωπος του βουλευτή Λέσβου Χαράλαμπου Αθανάσιου, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου κ.α βρέθηκαν στην προτομή του Μιχάλη Μυρογιαννη για να αποτίσουν φόρο τιμής στον αγώνα των φοιτητών απέναντι στη δικτατορία.

Πολλοί ήταν όμως και οι απλοί πολίτες που από το πρωί αποτίσανε φόρο τιμής στον Μυτιληνιό ήρωα του πολυτεχνείου Μ. Μυρογιαννη.

Στην τελετή δεν έδωσε το παρόν όπως συνήθιζε κάποιος συγγενής του Μιχάλη.

ΠΑΜΕ και ΚΚΕ θα καταθέσουν στεφάνι το απόγευμα κατά την διάρκεια της πορείας.

Η κάμερα του IN.GR βρέθηκε στο πάρκο Αγ Ειρήνης και στην προτομή του Μυρογιάννη και κατέγραψε ότι συνέβη εκεί. Δείτε στο βίντεο πλάνα από την κατάθεση στεφάνων:

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις

Να τονίσουμε ότι οι εκδηλώσεις στην Μυτιλήνη συνεχίζονται και το απόγευμα με την καθιερωμένη πορεία για την φετινή επέτειο του Πολυτεχνείου που διοργανώνει το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο (ΠΕΚ) και θα συμμετάσχουν, πρωτοβάθμια σωματεία, κοινωνικοί φορείς και σύλλογοι, μέλη οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, κ.ά.

Η πορεία θα ξεκινήσει στις 19:00 το απόγευμα από την Πλατεία Σαπφούς και θα κατευθυνθεί στην προτομή του Μιχάλη Μυρογιάννη στο πάρκο Αγίας Ειρήνης όπου και θα κατατεθούν στεφάνια από φορείς.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr