Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εξαδάκτυλος - Πώς εξηγείται η αύξηση εμβολιασμών - Τι είπε για την ανοσία της αγέλης

Εξαδάκτυλος – Πώς εξηγείται η αύξηση εμβολιασμών – Τι είπε για την ανοσία της αγέλης

Αναφορικά με εκείνους που επιμένουν στον μη εμβολιασμό τους ξεκαθάρισε πως θα τους πείσει η επικινδυνότητα του ιού ή ο θάνατος» εξηγώντας ότι σε τέτοια θέματα πρέπει να μιλάμε ωμά.

Την δική του εξήγηση πίσω από την αύξηση των εμβολιασμών αλλά και τα δεδομένα που ισχύουν πλέον για την επίτευξη της ανοσίας της αγέλης, παρέθεσε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Όπως εκτίμησε, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, οι ανεμβολίαστοι που προχώρησαν στον εμβολιασμό τους τις τελευταίες ημέρες, δεν παρακινήθηκαν από τις εισηγήσεις των υγειονομικών αλλά από την «καθημερινή παρουσία των θανάτων δίπλα τους» εξήγησε.

«Είναι πικρό να το λέμε, αλλά είναι μια πραγματικότητα. Εμείς θα συνεχίσουμε να τους συμβουλεύουμε και να απαντάμε στους λογικούς φόβους και απορίες που έχουν για να πράξουν το αναγκαίο για την προστασία τους», συμπλήρωσε ο ίδιος

Όσον αφορά στην ανοσία της αγέλης, ο ιατρός συμφώνησε πως κάποια στιγμή τα κρούσματα κοροναϊού θα αφορούν «συναχωμένους», ωστόσο διευκρίνισε ότι αυτό θα γίνει πραγματικότητα υπό συγκεκριμένους όρους: «Δεν αρκεί να φτάσουμε 7-8 εκατ. εμβολιασμένους μέσα σε 12 ή 18 μήνες. Πρέπει να είμαστε όλοι εμβολιασμένοι την ίδια στιγμή» ανέφερε, ενώ είπε ότι βρισκόμαστε σε μια στιγμή που θα πρέπει να ανανεώνεται η άμυνα των ήδη εμβολιασμένων.

Αναφορικά με εκείνους που επιμένουν στον μη εμβολιασμό τους ξεκαθάρισε πως θα τους πείσει η επικινδυνότητα του ιού ή ο θάνατος» εξηγώντας ότι σε τέτοια θέματα πρέπει να μιλάμε ωμά.

Επίσης για τις περιπτώσεις υγειονομικών και γιατρών που εκφράζουν αντιεμβολιαστικές απόψεις, τόνισε ότι τα πειθαρχικά του ΠΙΣ μεριμνούν για την επίπληξή τους αλλά μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. «Σε πολλές περιπτώσεις έχουν τιμωρηθεί, εκτός δημοσιότητας, με αφαίρεση άδειας ασκήσεως του επαγγέλματος», πρόσθεσε.

Sports in

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: «Μάχη» τίτλου στο Ρέντη

Η γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Ολυμπιακού θα υποδεχθεί το Σάββατο (27/4, 19:30) την αντίστοιχη του Παναθηναϊκού στον 5ο τελικό της Α1, που θα κρίνει τον φετινό τίτλο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024