Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
VinFast e35: Mε δύναμη από το Βιετνάμ

VinFast e35: Mε δύναμη από το Βιετνάμ

H VinFast εποφθαλμία τη δόξα της Tesla, παρουσιάζοντας στην έκθεση του Los Angeles ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο SUV στο μέγεθος του Model Y και ευρωπαϊκή σχεδιαστική υπογραφή

Ο οίκος Pininfarina υπογράφει την σχεδίαση του VF e35, του αμιγώς ηλεκτροκίνητου SUV που η βιετναμέζική φίρμα VinFast παρουσιάζει στην αμερικανική έκθεση με την φιλοδοξία να το διαθέσει τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ευρώπη, αξιώνοντας μερίδιο από την ολοένα και πιο δημοφιλή ευρεία αγορά των ηλεκτροκίνητων και στις δύο όχθες του Ατλαντικού.

Προς το παρόν δεν έχουν δημοσιοποιηθεί τα πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά του μοντέλου, ωστόσο, σύμφωνα με τις πληροφορίες, το ασιατικό SUV θα διατεθεί σε δύο διαμορφώσεις με ένα ή δύο ηλεκτρικά μοτέρ προσφέροντας ισχύ 204 και 408 ίππων αντίστοιχα.

Η αυτονομία αναμένεται να ξεπερνά τα 400 χλμ. αν και προς το παρόν δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα στοιχεία για την απόδοση της μπαταρίας ή αν πρόκειται για αριθμό που προέκυψε βάσει του πρωτοκόλλου WLTP.

Σε ό,τι αφορά την αισθητική του ο οίκος Pininfarina επένδυσε στις έντονα ανάγλυφες πτυχώσεις και τις ακμές όπως προδίδει η όψη του με τις γωνίες, τα διαιρούμενα φωτιστικά σώματα και την χαρακτηριστική γραμμή από LED που αποτελεί από τα νέα αγαπημένα στοιχεία των σχεδιαστών.

Στο πίσω τμήμα κυριαρχεί η ίδια αισθητική με νοητές παραλλήλους και ευθείες να δημιουργούν μια έντονη εικόνα συνεπικουρούμενης και της γραμμής LED που σχηματίζει ένα “V” στο κέντρο της, παραπέμποντας στο αρχικό της φίρμας από το Βιετνάμ.

Το παζλ συμπληρώνουν το έντονα κεκλιμένο πίσω παρμπρίζ και τα διαιρούμενα φωτιστικά σώματα και τα έντονα φτερά που συνδυαστικά με την αφθονία σε χρώμιο δημιουργούν μια πληθωρική εικόνα.

Στο εσωτερικό το VF e35 επωφελείται, σύμφωνα με τις συστάσεις, από ένα κάθετου προσανατολισμού infotainment το οποίο φιλοξενείται σε οθόνη αφής 15,4 ιντσών  και συνδυάζεται με ψηφιακό πίνακα οργάνων αλλά και head-up display.

To VF e35 διαθέτει μια εντυπωσιακή σουίτα συστημάτων υποβοήθησης και ασφάλειας που βασίζονται στη λειτουργία 14 καμερών, 19 αισθητήρων περιμετρικά του αμαξώματος και LiDAR που εξασφαλίζουν στο SUV μοντέλο σύστημα ημιαυτόνομης οδήγησης επίπεδου 3. Την επεξεργασία των δεδομένων που προκύπτουν από τα παραπάνω στοιχεία αναλαμβάνει ο επεξεργαστής της Nvidia, Οριν Χ o οποίος μπορεί να διαχειριστεί δεδομένα 200 GB/δευτερόλεπτο.

Παράλληλα, αν και δεν έχουν ανακοινωθεί τιμές, παρά την εξοπλιστική του υπεροπλία το VF e35 αναμένεται να προσφέρεται με μια επιθετική τιμολογιακή πολιτική προκειμένου να επιβιώσει έναντι του καθιερωμένου ανταγωνισμού.

Sports in

Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο το μεγαλύτερο ταλέντο της Παρί

Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο συνεργασίας ένας από τους πιο ταλαντούχους παίκτες της Παρί Σεν Ζερμέν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024