
Έκρηξη στο Λίβερπουλ – Eλεύθεροι οι τέσσερις συλληφθέντες
"Μετά την ανάκριση των συλληφθέντων, είμαστε ικανοποιημένοι από τις καταθέσεις που έδωσαν και αφέθηκαν ελεύθεροι", διευκρίνισε ο επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της περιοχής,
Τέσσερις άνδρες, που είχαν συλληφθεί στο πλαίσιο της έρευνας για την έκρηξη σε ταξί που σημειώθηκε την Κυριακή στο Λίβερπουλ, στη βόρεια Βρετανία, αφέθηκαν ελεύθεροι μετά την ανάκρισή τους, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία.
Ο καταγγελόμενος ως δράστης της έκρηξης, η οποία χαρακτηρίστηκε “τρομοκρατική ενέργεια” από την αστυνομία, είναι ο επιβάτης του ταξί, ο οποίος κατονομάστηκε από την αντιτρομοκρατική αστυνομία ως ο 32χρονος Ίμαντ Αλ Σουέλμιν, ένας πρόσφυγας από τη Μέση Ανατολή που είχε γίνει χριστιανός.
Τέσσερις άνδρες ηλικίας 20, 21, 26 και 29 ετών είχαν συλληφθεί την Κυριακή και χθες, Δευτέρα, στο πλαίσιο της έρευνας αυτής.
“Μετά την ανάκριση των συλληφθέντων, είμαστε ικανοποιημένοι από τις καταθέσεις που έδωσαν και αφέθηκαν ελεύθεροι”, διευκρίνισε ο Ρας Τζάκσον, επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της περιοχής, σε ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα κατά τη διάρκεια της νύχτας.
Οι ερευνητές της αστυνομίας σημείωσαν “σημαντική πρόοδο από την Κυριακή το πρωί” και “συγκέντρωσαν σημαντικά αποδεικτικά στοιχεία στην διεύθυνση στην λεωφόρο Ρούτλαντ, η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο της έρευνας”.
Στην διεύθυνση αυτή ο Ίμαντ αλ Σουέλμιν επιβιβάστηκε σε ταξί την Κυριακή το πρωί για να μεταβεί σε γυναικολογικό νοσοκομείο στο Λίβερπουλ. Η έκρηξη σημειώθηκε λίγο πριν από τις 11:00 τοπική ώρα (13:00 ώρα Ελλάδος) μπροστά από το νοσοκομείο την Κυριακή, ημέρα μνήμης στη Βρετανία για τους πεσόντες σε πολέμους.
Ο οδηγός του ταξί, ο οποίος τραυματίστηκε από την έκρηξη, πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο στο οποίο νοσηλεύτηκε, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση της αστυνομίας.
Ένα ζευγάρι χριστιανών που ζει στο Λίβερπουλ, η Ελίζαμπεθ και ο Μάλκομ Χίτσκοτ, διηγήθηκε στο τηλεοπτικό δίκτυο ITV ότι ο Ίμαντ αλ Σουέλμιν είχε ζήσει μαζί τους, ότι είχε απαρνηθεί το ισλάμ για να γίνει χριστιανός και ότι είχε βαπτιστεί στον καθεδρικό του Λίβερπουλ.
“Έμεινε εδώ για 8 μήνες και ζούσαμε μαζί. Ποτέ δεν μας δόθηκε η εντύπωση ότι κάτι δεν πάει καλά”, σημείωσε ο Χίτσκοτ, δηλώνοντας “συγκλονισμένος”.
Μετά την επίθεση αυτή, η Βρετανία αναβάθμισε χθες σε “σοβαρό” το επίπεδο τρομοκρατικής απειλής στο βρετανικό έδαφος.
Πηγή: ΑΠΕ
- Η Porsche ενδέχεται να περικόψει 4.000 θέσεις εργασίας, πέρα από αυτές που είχαν ήδη ανακοινωθεί
- «Σκάνδαλο στο Μουντιάλ»: Η κόκκινη κάρτα του Μπαλογκάν ακυρώθηκε μετά από τηλεφώνημα του Τραμπ στον Ινφαντίνο
- Γαλλία: Διάρρηξη στο μουσείο Λαλίκ – Εκλεψαν κοσμήματα «μερικών εκατομμυρίων» ευρώ
- Τουρκία: Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ – Στις 8 Ιουλίου η συνεδρίαση των ηγετών
- Βραζιλία-Νορβηγία 1-2: Ο Χάαλαντ σκόρπισε την Σελεσάο και οι «Βίκινγκ» έγραψαν ιστορία – Σούπερ βόμβα! (vid)
- Δυτική Οχθη: Ισραηλινές δυνάμεις δολοφόνησαν 16χρονο Παλαιστίνιο – Το δεύτερο περιστατικό μέσα σε μία εβδομάδα



