Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μια ακόμα «μεταγραφή» για τον Ολυμπιακό του Μπαρτζώκα

Μια ακόμα «μεταγραφή» για τον Ολυμπιακό του Μπαρτζώκα

Απέναντι στον ΠΑΟΚ ο Μιχάλης Λούντζης ήταν ο πιο αποδοτικός παίκτης του Ολυμπιακού και έδειξε πως μπορεί να συνεισφέρει στο σύνολο του Μπαρτζώκα

Τα παιχνίδια πρωταθλήματος αποτελούν πάντα μια καλή ευκαιρία για τον Ολυμπιακό να ξεφύγει από την πίεση της EuroLeague και για τον Γιώργο Μπαρτζώκα να προχωρήσει σε εκτεταμένο rotation και να κρατήσει φρέσκους τους παίκτες του για τις μεσοβδόμαδες υποχρεώσεις στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης.

Ένας παίκτης που μπορεί να βγει ωφελημένος από αυτήν τη διαδικασία είναι ο Μιχάλης Λούντζης, με τον 23χρονο γκαρντ να δείχνει απέναντι στον ΠΑΟΚ για την 7η αγωνιστική της Basket League πως είναι έτοιμος να αρπάξει από τα μαλλιά την ευκαιρία που του παρουσιάζεται και να μπει για τα καλά στο μυαλό του έλληνα τεχνικού όσον αφορά και τις ευρωπαϊκές αναμετρήσεις.

Ο Λούντζης μπορεί στην EuroLeague να βλέπει την εξέλιξη των αγώνων από τον πάγκο (0:56΄ συμμετοχής, 0/1 σουτ συνολικά), αλλά στο ελληνικό πρωτάθλημα τα πράγματα διαφέρουν.

Ο έλληνας γκαρντ μένει στο παρκέ 10:18΄, έχοντας 4,3 πόντους (4/6 δίποντα, 5/10 τρίποντα, 3/4 βολές), 1,5 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 0,6 κλεψίματα και 1,1 λάθη ανά παιχνίδι.

Στον αθλητισμό τίποτα δε χαρίζεται και ο 23χρονος έχει κερδίσει με την παρουσία του την εμπιστοσύνη του Μπαρτζώκα, ο οποίος είναι γνωστός για τον απαιτητικό του χαρακτήρα και τα όσα ζητά από τους παίκτες του.

Το παιχνίδι απέναντι στο Δικέφαλο του Βορρά ερχόταν ύστερα από ένα δύσκολο και πολύωρο ταξίδι στη Ρωσία και την Αγία Πετρούπολη, με τον Ολυμπιακό να ηττάται με 84-78 από τη Ζενίτ για την 9η αγωνιστική της EuroLeague. Δε μεσολαβούσαν παρά μόνο λίγο περισσότερες από 48 ώρες για το επόμενο παιχνίδι και η ανάγκη διαχείρισης του ρόστερ από τον έλληνα τεχνικό ήταν αδήριτη.

Εδώ λοιπόν μπαίνει στην εξίσωση και ο πρωταγωνιστής της ιστορίας μας, με τον Μιχάλη Λούντζη να αποχωρεί από το παρκέ του ΣΕΦ όντας ο πιο αποδοτικός παίκτης του Ολυμπιακού. Ο έλληνας γκαρντ αγωνίστηκε 13:37΄, όντας ο πρώτος σκόρερ της ομάδας με 12 πόντους (2/2 δίποντα, 2/3 τρίποντα, 2/2 βολές), πρώτος δημιουργός με 5 ασίστ και όλα αυτά χωρίς να υποπέσει σε κανένα λάθος, με το ranking του να είναι 17.

Ο Ολυμπιακός τον χρειάζεται

Η κατάσταση στη θέση του πόιντ γκαρντ είναι ξεκάθαρη στον Ολυμπιακό, με τους Τόμας Γουόκαπ και Κώστα Σλούκα να μοιράζονται το χρόνο στα παιχνίδια της EuroLeague. Ο αμερικανός και ο έλληνας πλέι μέικερ αγωνίζονται έκαστος για 22΄ κατά μέσον όρο, κάτι που σημαίνει πως δε μένει περιθώριο για τον Μιχάλη Λούντζη. Ο 23χρονος ήρθε στους Ερυθρόλευκους εξαργυρώνοντας την πολύ καλή σεζόν που έκανε πέρσι με τον Προμηθέα Πάτρας, έχοντας 7,1 πόντους (60,7% δίποντα, 30,1% τρίποντα, 65,3% βολές), 3,6 ριμπάουντ, 2,4 ασίστ, ο,9 κλεψίματα και 1,4 λάθη σε 22΄ μέσης συμμετοχής στην Basket League, με τους αριθμούς του να μένουν σε καλά επίπεδα και στο EuroCup, όπου είχε 6,7 πόντους (56.7% δίποντα, 34.6% τρίποντα, 66.7% βολές), 3,1 ριμπάουντ, 1,6 ασίστ, 0,6 κλεψίματα και 2 λάθη σε 17΄ ανά παιχνίδι.

Ο Λούντζης είναι πλέον πιο ώριμος από την εποχή που πήρε την απόφαση να πάει στον Παναθηναϊκό, απ’ όπου και έφυγε χωρίς ουσιαστικά να αξιοποιηθεί, και σίγουρα θα πήρε τις εγγυήσεις που ήθελε για να υπογράψει στον Ολυμπιακό. Εφόσον ο χρόνος συμμετοχής του στην EuroLeague είναι περιορισμένος, ο 23χρονος μπορεί να φανεί ιδιαίτερα χρήσιμος στο ελληνικό πρωτάθλημα, όπου θα κληθεί να δώσει τις απαραίτητες ανάσες στους Γουόκαπ και Σλούκα.

Ο αγώνας με τον ΠΑΟΚ μπορεί να αποτελέσει μια καλή αρχή για τον Λούντζη, ώστε να αποβάλει το όποιο άγχος υπάρχει για να αποδείξει πράγματα και να απελευθερώσει τον Μπαρτζώκα, ο οποίος θα έχει τη δυνατότητα να ξεκουράζει ακόμα περισσότερο τους δύο βασικούς του γκαρντ και να τους εκμεταλλεύεται όπως ο ίδιος επιθυμεί στην EuroLeague.

Sports in

«Έχουμε πίστη για κάτι μεγάλο»

Ο προπονητής της γυναικείας ομάδας πόλο του Ολυμπιακού, Δημήτρης Κραβαρίτης, μίλησε στο In.gr για το φαϊναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ και τον στόχο των «ερυθρολεύκων».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024