«Η Τουρκία είναι η μόνη χώρα του ΝΑΤΟ που έχει εμπλακεί σε σημαντική νέα προμήθεια ρωσικών οπλικών συστημάτων μετά τη θέσπιση του CAATSA», αναφέρει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ σχολιάζοντας τις νέες δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Άμυνας Χουλουσί Ακάρ για τους S400 ανέφερε: “Ο νόμος CAATSA 231 ισχύει για όλες τις σημαντικές συναλλαγές που πραγματοποιήθηκαν μετά τις 2 Αυγούστου του 2017, ημερομηνία έναρξης ισχύος του CAATSA. Η Τουρκία είναι η μόνη χώρα του ΝΑΤΟ που έχει εμπλακεί σε σημαντική νέα προμήθεια ρωσικών οπλικών συστημάτων μετά τη θέσπιση του CAATSA”. Οι δηλώσεις έγιναν στην ΕΡΤ.

Για τις δηλώσεις Ακάρ

Σχολιάζοντας δε την δήλωση του κ. Ακάρ πως οι S400 μπορούν να λειτουργήσουν εντός του ΝΑΤΟ όπως οι S300 ο εκπρόσωπος του αμερικανικού ΥΠΕΞ ανέφερε: “ Αρκετοί άλλοι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ διαχειρίζονται στρατιωτικό εξοπλισμό ρωσικής ή σοβιετικής προέλευσης παλαιού τύπου που απέκτησαν χρόνια ή δεκαετίες πριν από τη θέσπιση του CAATSA. Όλοι αυτοί οι Σύμμαχοι του ΝΑΤΟ έχουν δεσμευτεί να εργαστούν για την αντιμετώπιση των υφιστάμενων εξαρτήσεων από τέτοιο εξοπλισμό και οι περισσότεροι βρίσκονται σε καλό δρόμο.

Συνεχίζουμε να παροτρύνουμε την Τουρκία σε κάθε επίπεδο και ευκαιρία να μην διατηρήσει το σύστημα S-400 και να απόσχει από την αγορά πρόσθετου ρωσικού στρατιωτικού εξοπλισμού”

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr