Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μικρές επιχειρήσεις – Μεγάλα λάθη: Οι σωστές κινήσεις για μεγαλύτερη κερδοφορία

Μικρές επιχειρήσεις – Μεγάλα λάθη: Οι σωστές κινήσεις για μεγαλύτερη κερδοφορία

Δεν χρειάζονται μεγάλα κεφάλαια για να αναβαθμίσετε άμεσα και ουσιαστικά την επιχείρησή σας

«Δεν είναι για εμάς αυτά»: Μια συνηθισμένη σκέψη πολλών ιδιοκτητών μικρών επιχειρήσεων που φαίνεται να στηρίζεται στην «κοινή λογική», όμως εντέλει κλείνει τους ορίζοντές τους και τους κρατά πίσω. Από τη διαρκή βελτίωση των υπηρεσιών σας μέχρι την ανάθεση συγκεκριμένων εργασιών και ευθυνών σε τρίτους για να μπορέσετε να κάνετε focus σε αυτά που έχουν πραγματική σημασία, οι διαθέσιμες κινήσεις για την αναβάθμιση της επιχείρησής σας είναι αμέτρητες. Και από τη στιγμή που θα τις τολμήσετε, τα όρια των δυνατοτήτων σας θα επεκταθούν μέχρι… τον ουρανό.

Τα παρακάτω τέσσερα λάθη είναι εκείνα που μπαίνουν συχνότερα εμπόδιο στην ανάπτυξη επιχειρήσεων σαν τη δική σας. Και τα tips που σας προτείνουμε, μπορεί να σας βοηθήσουν να τα υπερπηδήσετε.

.

Ζείτε το τώρα

Ναι, είναι εξαιρετική συμβουλή για την προσωπική σας ζωή, όμως όταν πρόκειται για τα επαγγελματικά σας πλάνα, ο νους σας θα πρέπει να είναι πάντα στο αύριο. Μόνο έτσι θα είστε σίγουροι ότι κρατάτε σωστό προσανατολισμό και ότι θέτετε πάντα τους στόχους που αρμόζουν στην εκάστοτε χρονική συγκυρία.

Πώς θα κάνετε το σωστό

Ορίστε στόχους, αρχικά βραχυπρόθεσμους – για παράδειγμα, για τον επόμενο μήνα – και έπειτα ετήσιους και πενταετείς. Σχεδιάστε τη διαδρομή που θα μπορούσε να σας βοηθήσει να τους πετύχετε, τους σκοπέλους που θα πρέπει να αποφύγετε και κρατήστε ανοιχτές τις κεραίες σας για τις περιστάσεις που θα μπορούσαν να επισπεύσουν την πραγματοποίησή τους.

.

Κάνετε one man (ή one woman) show

Κανένας επιχειρηματίας δεν μπορεί να αποφύγει το τρέξιμο – όμως πολλοί είναι εκείνοι που βάζουν τρικλοποδιές στους εαυτούς τους, με το να θέλουν όλα να περνούν από το χέρι τους. Δική σας ευθύνη είναι η διοίκηση και η χάραξη της στρατηγικής της επιχείρησής σας. Και είναι ήδη πολύ μεγάλη.

Πώς θα κάνετε το σωστό

Αφήστε στην άκρη το micromanagement – κρατώντας έναν υποτυπώδη έλεγχο ότι όλα γίνονται σωστά. Και κυρίως, αναθέστε όσα περισσότερα πράγματα μπορείτε σε έμπιστους επαγγελματίες του είδους, μειώνοντας τον όγκο των αχρείαστων υποχρεώσεων. Για παράδειγμα, αν διαθέτετε ένα ή περισσότερα επαγγελματικά αυτοκίνητα, η στροφή στο leasing μπορεί να σας λύσει τα χέρια. Εταιρείες με ιστορία στον χώρο της μακροχρόνιας μίσθωσης αυτοκινήτων, όπως η LeasePlan, προσφέρουν εξειδικευμένες υπηρεσίες leasing επαγγελματικών οχημάτων.

Τις περισσότερες φορές, δεν συνειδητοποιούμε τους τρόπους με τους οποίους μας επιβαρύνει η ιδιοκτησία των επαγγελματικών οχημάτων μας, μέχρι τη στιγμή που ξαφνικά βρισκόμαστε να τρέχουμε για τις ασφάλειες, τα τέλη κυκλοφορίας, αλλά και τα αμέτρητα απρόοπτα που έρχονται με την χρήση ενός αυτοκινήτου – ειδικά όταν αυτή είναι τόσο «βαριά» όσο εκείνη των εργαλείων της δουλειάς μας.

Επιλέγοντας το κατάλληλο για εσάς όχημα από τον ευρύ στόλο οχημάτων της LeasePlan, δεν θα χρειαστεί να σκεφτείτε ξανά τίποτα από τα παραπάνω, ενώ θα έχετε στη διάθεσή σας 24ωρη εξυπηρέτηση πελατών – και τη δυνατότητα αντικατάστασης οχήματος σε περίπτωση που συμβεί κάτι απρόοπτο. Και κάθε τέσσερα χρόνια μπορείτε να οδηγείτε ένα ολοκαίνουργιο van ή pick up, ενώ παράλληλα απολαμβάνετε μοναδικά φορολογικά οφέλη – πέραν της ευκολίας στην εργασιακή σας καθημερινότητα.

.

Τους θεωρείτε όλους αναλώσιμους

Μπορεί η επιχείρησή σας να είναι σε θέση να επιβιώσει ακόμη κι αν όλοι σας οι υπάλληλοι σας εγκαταλείψουν ,όμως η σωστή ομάδα είναι που θα σας φέρει και τα σωστά αποτελέσματα. Αντίστοιχα, το κακό κλίμα, ο ανταγωνισμός και οι εντάσεις μεταξύ των υπαλλήλων, ακόμη κι αν είναι κατά τα άλλα ικανοί, μπορεί να δυναμιτίσει τα θεμέλια της επιχείρησής σας.

Πώς θα κάνετε το σωστό

Δώστε έμφαση στον χαρακτήρα των ανθρώπων που προσλαμβάνετε, εξίσου ή και περισσότερο με τις πιστοποιήσεις τους. Και από τη στιγμή που είστε σίγουροι ότι έχετε εντοπίσει τους κατάλληλους, επενδύστε σε εκείνους και δώστε τους κίνητρα για να παραμείνουν κοντά σας και να βελτιώνονται διαρκώς. Αυτά δεν είναι πάντα οικονομικά: η έμπρακτη απόδειξη της εκτίμησής σας, η φροντίδα για την εξέλιξή τους και η δημιουργία ενός ήρεμου και σταθερού περιβάλλοντος στο οποίο μπορούν να αναπτυχθούν, πολλές φορές αποδεικνύονται ακόμη πιο ισχυρές αιτίες για την παραμονή τους στο δυναμικό σας.

.

Νομίζετε ότι ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει

Κάθε προϊόν, όσο ποιοτικό και αν είναι, πρέπει να προσαρμόζεται στην εποχή του. Ζούμε σε μια περίοδο γεμάτη από νέες ιδέες, και αν εσείς μένετε στάσιμοι δεν αποκλείεται να δείτε τους πελάτες σας να σας «προδίδουν» ακόμη και για προϊόντα ή υπηρεσίας χαμηλότερης ποιότητας – αλλά πιο σύγχρονου προφίλ.

Πώς θα κάνετε το σωστό

Σεμινάρια επιμόρφωσης των εργαζομένων σας, αναζήτηση νέων ερεθισμάτων, παρατήρηση της αγοράς στην οποία κινείστε, είναι πράγματα που πρέπει να βρίσκονται διαρκώς στην ατζέντα της επιχείρησής σας. Ακόμη πιο σημαντικό; Να δίνετε βάση στα παράπονα των πελατών σας. Όχι, δεν έχουν πάντα δίκιο, όμως συλλέγοντάς τα θα διαπιστώσετε τυχόν ελλείψεις και θα μπορέσετε να ανανεώσετε αναλόγως τις παροχές σας.

Κι αν θέλετε να ξεκινήσετε την αναβάθμιση της επιχείρησής σας από την ανανέωση του επαγγελματικού στόλου σας, εδώ θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες για τις συμβάσεις μακροχρόνιας μίσθωσης της LeasePlan για επαγγελματίες.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024