Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έγκλημα στο Βόλο - Νέες αποκαλύψεις για τη δράση του 39χρονου - Τι αποκάλυψε ο δικηγόρος

Έγκλημα στο Βόλο – Νέες αποκαλύψεις για τη δράση του 39χρονου – Τι αποκάλυψε ο δικηγόρος

Ο δικηγόρος Γιάννης Μηλίνης, για χρόνια είχε σταθεί στο πλευρό του 39χρονου για όλες τις υποθέσεις που είχε εμπλακεί με τη δικαιοσύνη, ως υπερασπιστής του. Δεν μπορούσε να φανταστεί ότι ο άνθρωπος αυτός είχε κατακρεουργήσει τη ίδια του τη μητέρα.

Όλο και πιο σοκαριστικές είναι οι αποκαλύψεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τον 39χρονο καθ’ομολογίαν δράστη της στυγερής δολοφονίας στη Νέα Ιωνία, του Βόλου.

Ο 39χρονος που σκότωσε με 42 μαχαιριές τη νονά του είναι το ίδιο πρόσωπο με τον δράστη που δολοφόνησε με 20 μαχαιριές πριν από 12 χρόνια την 69χρονη Νίκη Μηλίνη,  μητέρα του δικηγόρου του!

Ο δικηγόρος Γιάννης Μηλίνης, για χρόνια είχε σταθεί στο πλευρό του 39χρονου για όλες τις υποθέσεις που είχε εμπλακεί με τη δικαιοσύνη, ως υπερασπιστής του. Δεν μπορούσε να φανταστεί ότι ο άνθρωπος αυτός είχε κατακρεουργήσει τη ίδια του τη μητέρα.

«Ευχαριστώ τις αστυνομικές αρχές για την εξιχνίαση της δολοφονίας της μητέρας μου Νίκης Μηλίνη τον Αύγουστο του 2009. Είμαι ανακουφισμένος με την εξέλιξη αυτή. Ουδέποτε έπαυσα όλα αυτά τα χρόνια μέχρι τώρα να ενδιαφέρομαι και να εισφέρω στοιχεία στις αστυνομικές αρχές για την εξιχνίαση αυτού του αποτρόπαιου εγκλήματος» τόνισε ο δικηγόρος.

Τον «πρόδωσε» το DNA

Η συγκλονιστική αυτή αποκάλυψη ήρθε όταν οι αστυνομικοί που χειρίστηκαν την υπόθεση της δολοφονίας της νονάς του 39χρονου άνοιξαν όλους τους φακέλους με τις ανεξιχνίαστες υποθέσεις στην περιοχή.

Μια από αυτές τους κίνησε τις υποψίες. Μια δολοφονία τον Αύγουστο του 2009 με θύμα μια 69χρονη μέσα στο σπίτι της. Ληστεία μετά φόνου με πολλαπλές μαχαιριές.

Το μόνο στοιχείο που υπήρχε στο αρχείο της Ασφάλειας Βόλου ήταν ίχνη γενετικού υλικού που είχε συλλεχθεί από τα νύχια της άτυχης γυναίκας. Κύτταρα δηλαδή από την επιδερμίδα του δράστη που έμειναν κατά την πάλη της με τον δολοφόνο της.

H σύγκριση των δειγμάτων γενετικού υλικού πρόδωσε τον 39χρονο.

Δολοφονία «καρμπόν»

Ήταν 12 Αυγούστου του 2009 όταν ο δικηγόρος Γιάννης Μηλίνης βρίσκει νεκρή μέσα σε μια λίμνη αίματος στο σπίτι της στη Νέα Ιωνία Βόλου την 69χρονη μητέρα του.

Η άτυχη γυναίκα έφερε 20 μαχαιριές, ενώ η πόρτα του διαμερίσματος δεν είχε παραβιαστεί. Τότε τα μπολ παγωτού που βρέθηκαν στο τραπέζι οδήγησαν τους αστυνομικούς στην εκτίμηση πως ο δολοφόνος ήταν οικείο πρόσωπο που όμως δεν εντοπίστηκε και δεν οδηγήθηκε στη δικαιοσύνη.

Μάλιστα, οι παππούδες του δράστη, ήταν γείτονες με την 69χρονη μητέρα του δικηγόρου και έτσι την ήξερε. Τη μέρα της δολοφονίας, σύμφωνα με πληροφορίες, ο 39χρονος πήγε σπίτι, εκείνη τον κέρασε παγωτό και μετά τη δολοφόνησε για να τη ληστέψει.

Όπως και τη νονά του που της κατάφερε 42 μαχαιριές επειδή δε του είχε δώσει 2.000 ευρώ όπως ομολόγησε.

Όταν  οι αστυνομικοί ενημέρωσαν τον δικηγόρο Γιάννη Μηλίνη για το πόρισμά τους, εκείνος κατέρρευσε… Πώς να δεχτεί ότι όλα αυτά τα χρόνια, συναντούσε, μιλούσε, βοηθούσε και υπερασπιζόταν το φονιά της ίδιας του της μητέρας…

«Επιτέλους, νιώθω ανακουφισμένος»

Συγκεκριμένα, με δηλώσεις του στην εφημερίδα «Ταχυδρόμος» ο Γιάννης Μηλίνης ανέφερε τα εξής:

«Ευχαριστώ τις αστυνομικές αρχές για την εξιχνίαση της δολοφονίας της μητέρας μου Νίκης Μηλίνη τον Αύγουστο του 2009. Είμαι ανακουφισμένος με την εξέλιξη αυτή. Ουδέποτε έπαυσα όλα αυτά τα χρόνια μέχρι τώρα να ενδιαφέρομαι και να εισφέρω στοιχεία στις αστυνομικές αρχές για την εξιχνίαση αυτού του αποτρόπαιου εγκλήματος».

Μαρτυρίες από τους γείτονες

«Η γιαγιά του δράστη έμενε από κάτω ακριβώς από τη συγχωρεμένη και εκείνος ερχόταν συνέχεια. Θυμάμαι την ημέρα που έγινε το έγκλημα, καθόμουν έξω, στην αρχή είχαν πιάσει για ύποπτο έναν Βούλγαρο αλλά μετά η υπόθεση έκλεισε» αναφέρει στην ιστοσελίδα gegonota.news γείτονας της Νίκης Μηλίνη που διατηρούσε κατάστημα στη Νέα Ιωνία Βόλου.


«Όταν το άκουσα έπεσα απ’ τα σύννεφα, τώρα εδώ μένει η κόρη της συγχωρεμένης, εκείνη ήταν μέρα παρά μέρα εδώ στο μαγαζί» συμπληρώνει ο ίδιος.

Πώς η ΕΛ.ΑΣ. συνέδεσε τις δύο δολοφονίες

Η επίσκεψη του δικηγόρου του 39χρονου στην Ελληνική Αστυνομία, προτού αυτός παραδοθεί στις Αρχές, ήταν εκείνη που κίνησε τις υποψίες των αστυνομικών για τη σύνδεση των δύο υποθέσεων.

Και αυτό γιατί όπως ανέφερε ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Τα Νέα» και «Το Βήμα», Βασίλης Λαμπρόπουλος, όταν ο κ. Μηλίνης συνομίλησε με τους αστυνομικούς για να τους δώσει πληροφορίες για τον πελάτη του και να τους αναφέρει ότι σκοπεύει να παραδοθεί, εκείνοι των ρώτησαν πόσο καλά τον γνωρίζει.

Όταν τους ανέφερε ότι έμεναν στην ίδια γειτονιά, τότε οι αστυνομικοί του θύμισαν ότι η δολοφονία της μητέρας του είχε αρκετά κοινά σημεία με τη δολοφονία της νονάς του 39χρονου.

Οι αστυνομικοί τότε ζήτησαν σύγκριση των στοιχείων που είχαν εντοπιστεί το 2009 με αυτά από τη δολοφονία που έγινε πριν λίγες ημέρες και τα αποτελέσματα ήταν αυτά που υποψιάζονταν: το DNA του δράστη ταυτιζόταν πλήρως.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024