Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Βόλος - Πώς έφτασε στον δράστη των δύο δολοφονιών η Αστυνομία - Το προφίλ του 39χρονου

Βόλος – Πώς έφτασε στον δράστη των δύο δολοφονιών η Αστυνομία – Το προφίλ του 39χρονου

Συγκλονισμένη είναι η κοινωνία του Βόλου μετά την τροπή που πήρε η υπόθεση της δολοφονίας της νονάς του 39χρονου. Σε κατάσταση σοκ ο δικηγόρος του που έμαθε τον δολοφόνο της ίδιας του της μητέρας.

Τροπή που κανείς δεν περίμενε πήρε η υπόθεση της δολοφονίας της νονάς του 39χρονου στον Βόλο, Ευθαλίας Αβραμίδου – Αλεξούλη. Όπως τελικά αποδείχθηκε, ο δράστης είχε δολοφονήσει και τη μητέρα του δικηγόρου του Γιάννη Μηλίνη, Νίκη πριν από 12 ολόκληρα χρόνια, το 2009.

Σύμφωνα με πηγές από τα δικαστήρια του Βόλου, ο δικηγόρος βρίσκεται εκεί, αλλά δεν απαντάει στις ερωτήσεις κανενός αφού δεν θέλει να μιλήσει για την ώρα. Το συγκεκριμένο γεγονός, βέβαια, είναι απολύτως κατανοητό, αφού λίγες ώρες πριν ενημερώθηκε για το ποιος είναι ο δολοφόνος της ίδιας του της μητέρας.

Ωστόσο, καλά πληροφορημένες πηγές, λένε ότι το γεγονός ότι ανέλαβε την υπεράσπισή του δράστη δεν ήταν τυχαίο, αλλά εντασσόταν ακριβώς στην προσπάθεια του να αποκαλύψει τον δολοφόνο της μητέρας του, εκτιμώντας ότι αναμένονται συνταρακτικές εξελίξεις στην υπόθεση που συγκλονίζει το πανελλήνιο.

Διαβάστε επίσης: Βόλος – Οργή και θλίψη στην κηδεία της 75χρονης

Πώς η Αστυνομία ταυτοποίησε τον δράστη

Η Αστυνομία επανήλθε στην υπόθεση της δολοφονίας της Νίκης Μηλίνη το 2009 όταν συμπέραναν ότι σπίτι στο ισόγειο πολυκατοικίας όπου έμενε η άτυχη 69χρονη, Νίκη Μηλίνη, έχουν ο παππούς και η γιαγιά του 39χρονου δράστη του φονικού στην περιοχή Καζανάκι με θύμα την 75χρονη νονά του.

Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Ταχυδρόμος», όταν εξιχνιάστηκε η δολοφονία της τελευταίας, το γεγονός αυτό προκάλεσε μεγάλη εντύπωση στις αστυνομικές Αρχές. Ο δράστης επισκεπτόταν συχνά τους συγγενείς του και είχε σχέσεις με την οικογένεια του δικηγόρου, Γιάννη Μηλίνη. Επίσης, ο τρόπος με τον οποίο διαπράχθηκαν οι δύο δολοφονίες, προσομοιάζει αφού και οι δυο γυναίκες ήταν κατακρεουργημένες στην αριστερή πλευρά του σώματος τους.

Μετά τη σύλληψη του δράστη οι αστυνομικές αρχές έδωσαν προτεραιότητα στην εξέταση του DNA του και το δείγμα του που ελήφθη με εντολή ανακριτή προέκυψε ότι ταιριάζει απόλυτα με δείγμα DNA που είχε ληφθεί από τα νύχια της Νίκης Μηλίνη μετά τη δολοφονία της. Τότε, το μόνο που ήξεραν οι αρχές είναι ότι το δείγμα άνηκε σε «άγνωστο νεαρό άρρεν».

Τραγική ειρωνία της υπόθεσης είναι ότι αυτός που βρήκε τη Νίκη Μηλίνη δολοφονημένη είναι ο ίδιος ο γιος της ο οποίος στη συνέχεια ανέλαβε υποθέσεις του 39χρονου, καθώς ήταν οικογενειακοί γνωστοί.

Κατηύθυνε τις έρευνες της Αστυνομίας ο δικηγόρος

Σύμφωνα με το σάιτ gegonota.news, ο Γιάννης Μηλίνης ήταν αυτός που κατηύθυνε την Αστυνομία στον 39χρονο αφού αναγνώρισε κοινό μοτίβο στις δύο δολοφονίες. Πριν, λοιπόν, να παραιτηθεί από την υπεράσπισή του, συζήτησε με την Αστυνομία. Το ίδιο σάιτ θυμίζει τι είχε συμβεί το 2009.

«Το βράδυ της 12ης Αυγούστου του 2009 η επίσκεψη του γιου της στο σπίτι της Νίκης Μηλίνη, στην οδό Μελίνας Μερκούρη στη Νέα Ιωνία, αποκάλυψε ένα στυγερό έγκλημα. Η 69χρονη γυναίκα, που είχε να δώσει σημεία ζωής για δύο ημέρες, βρέθηκε σφαγμένη. Βρέθηκε πεσμένη μπρούμυτα στο πάτωμα ανάμεσα στο σαλόνι και την κουζίνα, μέσα σε λίμνη αίματος.

Στο σώμα της έφερε 20 μαχαιριές. Η πόρτα του διαμερίσματος δεν βρέθηκε παραβιασμένη, ενώ το ντύσιμο της γυναίκας και τα σερβίτσια με μπολ παγωτού στο τραπέζι έδειχναν ότι ο δολοφόνος ήταν οικείο πρόσωπο στην ίδια. Του άνοιξε την πόρτα, τον φιλοξένησε και τον κέρασε πριν δεχθεί το μένος του. Οι πολλαπλές μαχαιριές δείχνουν πάθος, μανία και μίσος από την πλευρά του δράστη, ο οποίος φέρεται από τον τρόπο που κινήθηκε ότι είχε προσχεδιάσει καλά την πράξη του, ενώ ενήργησε σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, παίρνοντας μαζί του και το όπλο του εγκλήματος», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Το προφίλ του 39χρονου δράστη

Τα κοινά σημεία των δύο δολοφονιών ήταν πολλά, όπως ήδη αναφέραμε. Από τον τρόπο που ο δράστης κατακρεούργησε τις γυναίκες, με 20 μαχαιριές την πρώτη και με 42 τη δεύτερη, καθώς και το κίνητρό του. Από ό, τι φαίνεται ο δράστης είχε κάνει τις δολοφονίες μετά την άρνησή τους να του δώσουν τα χρήματα που ζητούσε.

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024