Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
GT NEO 2 – Δοκιμάσαμε το καινούργιο smartphone της realme και είδαμε τα πάντα με ΝΕΟ μάτι

GT NEO 2 – Δοκιμάσαμε το καινούργιο smartphone της realme και είδαμε τα πάντα με ΝΕΟ μάτι

Μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι πρόκειται για τον παράδεισο του gamer – και όχι μόνο

Πώς κρίνεται η δύναμη ενός smartphone; Οι απαντήσεις ποικίλλουν όσο κι εμείς: οι ερασιτέχνες φωτογράφοι ενδιαφέρονται για την ποιότητα των εικόνων που δίνουν οι κάμερες, οι πολυάσχολοι δίνουν βαρύτητα στη δύναμη της μπαταρίας, εκείνοι που κάνουν βαριά χρήση του κινητού τους εστιάζουν στην χωρητικότητα του επεξεργαστή. Στο γραφείο μας, το GT NEO 2 της realme κατάφερε να πείσει όλες τις παραπάνω κατηγορίες κατά τη δοκιμή του. Αλλά αν κάτι αποδεικνύει την πραγματική του αξία, αυτό είναι σίγουρα ο ενθουσιασμός που προκάλεσε στους gamers συναδέλφους μας.

Με τη δύναμη του δράκου

Η πλατφόρμα για κινητά Qualcomm Snapdragon 870 5G εξηγεί σε μεγάλο βαθμό την αδυναμία που του έδειξαν. Πρόκειται για τον τελευταίο επεξεργαστή της σειράς 8 από την Qualcomm και καταφέρνει να σκαρφαλώσει σε νέα επίπεδα επιδόσεων, χάρη στην ενεργειακά αποδοτική τεχνολογία επεξεργασίας 7nm. Τι σημαίνουν όλα αυτά; Θα το διαπιστώσετε δοκιμάζοντας να παίξετε κάποιο «βαρύ» παιχνίδι ή να τρέξετε μια απαιτητική εφαρμογή στο GT NEO 2: όλα θα λειτουργούν άψογα και ο χρόνος αναμονής θα είναι πάντα ελάχιστος έως μηδενικός.

Ισχυρή μνήμη

Αν εκτός από gamer είστε και… hoarder ανοιχτών εφαρμογών (συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες), σίγουρα θα εκτιμήσετε τη δυνατότητα δυναμικής επέκτασης RAM, που θα σας επιτρέψει να κρατάτε όλες τις καρτέλες ανοιχτές χωρίς να «σέρνονται». Η realme έχει αναπτύξει την τεχνολογία Dynamic RAM Expansion (DRE), χάρη στην οποία το smartphone σας μπορεί να εκτελέσει πολλές εφαρμογές ταυτόχρονα. Για παράδειγμα, η υπάρχουσα RAM 12GB μπορεί να επεκταθεί ακόμη και στα 19GB. Ταυτόχρονα, ο αποθηκευτικός χώρος Flash UFS 3.1. υποστηρίζει υψηλότερη ταχύτητα γραφής και χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας.

Απολαυστικό στην κάθε λεπτομέρεια

Η οθόνη του GT NEO 2 ανήκει σίγουρα στα χαρακτηριστικά που το διαχωρίζουν από τον ανταγωνισμό. Με μέγεθος 6,62 ίντσες και αναλογία οθόνης σώματος στο 92,6%, η νέα AMOLED Οθόνη 120Hz E4 απογειώνει την εμπειρία του gaming (και όχι μόνο) με τη ζωντανή και ακριβή απόδοση των χρωμάτων, αλλά και με την αξεπέραστη φωτεινότητά της που αγγίζει τα 1300 nits. Σε συνδυασμό με τα διπλά στερεοφωνικά ηχεία Dolby Atmos και Hi-Res, ευκρινής εικόνα και κρυστάλλινος ήχος φέρνουν υψηλής ποιότητας ψυχαγωγία στο smartphone σας.

Αν αναρωτιέστε πού οφείλεται η αναβάθμιση της οθόνης, μπορείτε να ευχαριστήσετε το φωσφορίζον υλικό Samsung E4 – το καλύτερο για το 2021 -, στο οποίο έχουν πρόσβαση λίγοι και επιλεγμένοι κατασκευαστές smartphone, όπως η realme, η Apple και η Samsung. Με αναβαθμισμένο λόγο αντίθεσης στα 5.000.000:1 (από 800.000:1), εκτός από την καλύτερη ακρίβεια χρωμάτων, το υλικό Ε4 μπορεί και να μειώσει την κατανάλωση ενέργειας κατά 15%, καθυστερώντας σημαντικά την αναζήτηση πρίζας.

Αγαπημένο μας στοιχείο, πάντως, όσον αφορά στην οθόνη, είναι μάλλον ο smart χαρακτήρας της: χάρη στους τριπλούς αισθητήρες φωτός περιβάλλοντος 360 μοιρών, αντιλαμβάνεται το φως με ακρίβεια και προσαρμόζει αυτόματα τη φωτεινότητά της. Κανένας γύρος δεν θα χαθεί ξανά εξαιτίας της ξαφνικής αδυναμίας μας να δούμε τι γίνεται.

Τέλος στα κολλήματα

Δεν ανήκει στα «σέξι» specs, όμως το gameplay που μας επιτρέπει είναι τουλάχιστον γοητευτικό. Ο λόγος για το νέο σύστημα ψύξης ατμών από ανοξείδωτο ατσάλι που ίσως ακούγεται σαν κάτι υπερβολικά τεχνικό για να σας αφορά, αλλά ήρθε για να δώσει τέλος στα εκνευριστικά κολλήματα των εφαρμογών σας.

Τι ακριβώς κάνει το ολοκαίνουργιο σύστημα ψύξης Stainless Steel VC Cooling Plus; Χρησιμοποιώντας μια μεγάλη πλακέτα από ανοξείδωτο ατσάλι, σε δομή ψύξης 8 επιπέδων και υλικό diamond thermal gel στη CPU (αυτό θα το εξηγήσουμε και πιο αναλυτικά σε λίγο), κρατά πάντοτε υπό έλεγχο τη θερμοκρασία και την ταχύτητα διάχυσης της θερμότητας στο GT NEO 2.

Σε απλά ελληνικά, αυτό σημαίνει ότι ακόμη κι όταν παίζετε τα πιο βαριά παιχνίδια, το smartphone σας θα καταφέρνει να κρατήσει υψηλό και σταθερό ρυθμό καρέ για μεγάλο χρονικό διάστημα. Κι αν προτιμάτε τους αριθμούς, μεταφράζεται σε 30% βελτίωση της περιοχής, σε μείωση της θερμοκρασίας του πυρήνα αιχμής στους 18 βαθμούς Κελσίου και σε 20% υψηλότερη αποδοτικότητα.

.

Τα διαμάντια είναι παντοτινά

Υποσχεθήκαμε ότι θα εξηγήσουμε το υλικό diamond gel, αφού το GT NEO 2 είναι το πρώτο smartphone που αξιοποιεί τις δυνατότητές του. Πρόκειται για ένα τζελ με σωματίδια διαμαντιού – του ισχυρότερου υλικού στη φύση για τη μεταφορά θερμότητας, με θερμική αγωγιμότητα έως 2000 W/(mk) σε θερμοκρασία δωματίου – ως στρώμα διάχυσης της θερμότητας.

Έτσι, στην καρδιά του realme GT NEO 2 κρύβονται σωματίδια διαμαντιού μεγέθους 40-50um, εκ των οποίων κατασκευάστηκε το τζελ για να επιταχύνει ακόμη περισσότερο το αποτέλεσμα της ψύξης. Σε συνδυασμό με άλλη μια καινοτομία της GT, που είναι η πρώτη που χρησιμοποίησε εσωτερική δομή από κράμα χάλυβα-χαλκού στην περιοχή ψύξης του πυρήνα, το smartphone παραμένει πάντα δροσερό και ταχύτατο.

Παίξτε στα δάχτυλα

Φυσικά, η ταχύτητα στο gaming – ή σε οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή – είναι αδύνατη αν και η οθόνη δεν είναι πάντα… ετοιμοπόλεμη. Το GT NEO 2 είναι βέβαιο πως θα σας καλύψει και σε αυτό το επίπεδο, καθώς η οθόνη αναζητά τυχόν άγγιγμά σας 600 φορές το δευτερόλεπτο, προκειμένου να ανταποκρίνεται σε κάθε σας κάλεσμα σε χρόνο μηδέν. Ταυτόχρονα, εξασφαλίζει ρυθμό ανανέωσης έως και 120Hz, ο οποίος προσαρμόζεται αυτόματα ανάλογα με το περιεχόμενό σας στα 30, 60, 90 ή 120Hz.

Κι αν χρειάζεστε κάτι (ακόμη) περισσότερο, με ένα μόνο πάτημα μπορείτε να απελευθερώσετε την απόδοση του GT, ενεργοποιώντας το GT Mode 2.0 που είναι ειδικά σχεδιασμένο για να βελτιστοποιεί την εμπειρία gaming, ενισχύοντας τόσο την απόδοση της CPU, όσο και τον ρυθμό δειγματοληψίας αφής.

.

Φωτογραφίες τελευταίας τεχνολογίας με αίσθηση φιλμ

Ακόμη κι αν το gaming δεν είναι το δυνατό σας σημείο, τα παραπάνω χαρακτηριστικά θα διευκολύνουν αμέτρητες καθημερινές χρήσεις του smartphone σας. Άλλωστε ο κανόνας λέει ότι αν μπορεί να αντέξει το gaming, αντέχει το οτιδήποτε. Μεταξύ άλλων, και τις φωτογραφικές σας εξερευνήσεις.

Η τριπλή κάμερα των 64MP με τον εξαιρετικά ευρυγώνιο φακό 119 μοιρών και τον φακό macro των τεσσάρων εκατοστών, συνοδεύεται και από software ανάλογων δυνατοτήτων.

Πρόκειται για την αποκλειστική λειτουργία Street Photography, που είναι σχεδιασμένη για να σας επιτρέπει να τραβάτε τις πιο φυσικές – και κινηματογραφικές φωτογραφίες δρόμου. Το αποτέλεσμα, που είναι κάτι παραπάνω από Instagrammable, οφείλεται στις προεγκατεστημένες δυνατότητες DIS Snapshot, Instant Focus και Quick Zoom, αλλά και στα μοναδικά φίλτρα προσομοίωσης φιλμ – που εμείς τουλάχιστον δεν βαρεθήκαμε να δοκιμάζουμε.

Μπαταρία που δεν σας προδίδει

Οκτώ ώρες gaming. Εικοσιτέσσερις ώρες βίντεο. Τριάντα τρεις ώρες κλήσεων. Ογδόντα οκτώ ώρες μουσικής. Όποιες κι αν είναι οι ανάγκες της καθημερινότητάς σας, στοιχηματίζουμε ότι η μπαταρία του GT NEO 2 θα ανταποκριθεί και με το παραπάνω. Στη δική μας περίπτωση τουλάχιστον τα κατάφερε πολύ καλά – και όταν οι απαιτήσεις μας ξεπερνούσαν τις αντοχές της, 36 λεπτά φόρτισης αρκούσαν για να φτάσει και πάλι στο 100%.

Το τελευταίο βέβαια, δεν αποτελεί έκπληξη: η φόρτιση SuperDart 65W που επιτρέπει αυτές τις επιδόσεις, συνοδεύει και άλλα μοντέλα της realme – και σε συνδυασμό με εξειδικευμένους αλγορίθμους, προσαρμόζει έξυπνα την τάση και το ρεύμα, κρατώντας την μπαταρία υγιή και μειώνοντας τον χρόνο της φόρτισης.

Τα συμπεράσματά μας

Με τα κορυφαία χαρακτηριστικά τελευταίας τεχνολογίας και το εξαιρετικό του design, το GT NEO 2 συγκεντρώνει όσα ψάχνουμε σε ένα 5G κινητό της γενιάς του. Και εκκινώντας από τα 579€ για την εκδοχή των 12/256 GB, η σχέση απόδοσης-τιμής είναι σίγουρα καλύτερη από ό,τι περιμέναμε.

Από τις 15 Νοεμβρίου, όταν είναι και η μέρα πρώτης κυκλοφορίας του στην Ελλάδα, μέχρι και τις 21 Νοεμβρίου, μπορείτε να το προ-παραγγείλετε με special offer στα 529€ – και να είστε οι πρώτοι που θα το κρατήσετε στα χέρια σας.

Sports in

Οι δύο παίκτες της Premier League που κατηγορούνται για βιασμό αποβλήθηκαν από την ομάδα τους

Οι δύο ποδοσφαιριστές που συνελήφθησαν για βιασμό, αποβλήθηκαν από την ομάδα που αγωνίζονται.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024