Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εχασε τη «μάχη», αλλά όχι τον «πόλεμο» η Σάκκαρη (0-2)

Εχασε τη «μάχη», αλλά όχι τον «πόλεμο» η Σάκκαρη (0-2)

Η Ελληνίδα τενίστρια μπορεί να ηττήθηκε με 2-0 σετ από την Πάουλα Μπαντόσα (7-6 [4], 6-4), αλλά συνεχίζει να έχει ελπίδες για την πρόκριση στα ημιτελικά των WTA Finals - Ολα για όλα στο παιχνίδι της Δευτέρας (15/11) με την Αρίνα Σαμπαλένκα

Δεν τα κατάφερε η Μαρία Σάκκαρη στο παιχνίδι με την Πάουλα Μπαντόσα για την δεύτερη αγωνιστική των WTA Finals, που πραγματοποιούνται στη Γουδαλαχάρα, καθώς πλήρωσε ακριβά τα πολλά αβίαστα λάθη και ηττήθηκε με 2-0 σετ (7-6 [4], 6-4) από την Ισπανίδα.

Η Σάκκαρη ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 49 αβίαστα λάθη και μόλις 25 winners, ενώ το παιχνίδι της Πάουλα Μπαντόσα ήταν πιο ισορροπημένο (22-23). Η Ισπανίδα έβγαλε 10 άσους έναντι μόλις 1 της Μαρίας, ενώ είχε 6 διπλά σφάλματα και η Ελληνίδα τενίστρια 4. Η Σάκκαρη είχε επίσης 2/5 μπρέικ πόιντ, ενώ έσβησε τα 9 από τα 12 της Ισπανίδας.

Η συμπατριώτισσά μας τα έδωσε όλα μέχρι τον τελευταίο πόντο και απέδειξε για μια ακόμα φορά ότι είναι μαχήτρια, αλλά στο τέλος «λύγισε» και γνώρισε την πρώτη της ήττα στα WTA Finals. Από την άλλη, η Ισπανίδα εκμεταλλεύτηκε τα λάθη της Μαρίας και έκανε το 2/2, με την τενίστρια από την Ιβηρική να «σφραγίζει» το εισιτήριο για την 4άδα.

Από την άλλη πλευρά, η Σάκκαρη μπορεί να ηττήθηκε, αλλά συνεχίζει να έχει ελπίδες για την πρόκριση στα ημιτελικά της διοργάνωσης. Η συμπατριώτισσά μας θα τα δώσει όλα στο ματς της τρίτης αγωνιστικής με την Σαμπαλένκα, που αγωνίζεται στις 03:30 με την Σβίατεκ. Δύο τενίστριες που ηττήθηκαν στον πρώτο γύρο από Μπαντόσα και Σάκκαρη αντίστοιχα.

Επέστρεψε από το 5-2, αλλά «λύγισε» στο τάι μπρέικ

Οι δύο τενίστριες κράτησαν τα σερβίς τους μέχρι το 3-2, όταν η Μαρία έκανε τρία σερί λάθη και έδωσε τρεις ευκαιρίες για μπρέικ στην Ισπανίδα. Η Πάουλα εκμεταλλεύτηκε τη δεύτερη και προηγήθηκε με 4-2, ενώ λίγο αργότερα κράτησε το σερβίς της και έφτασε εύκολα στο 5-2. Η Σάκκαρη, ωστόσο, δεν τα παράτησε και πίεσε για την επιστροφή. Η Μαρία μετά κόπων και βασάνων μείωσε σε 5-3, με την Ελληνίδα τενίστρια μάλιστα στη συνέχεια να «σπάει» το σερβίς της Μπαντόσα και να παίρνει πίσω το μπρέικ.

Η Πάουλα, παρότι προηγήθηκε με 30-0, δεν κατάφερε να κλείσει το game και το σετ. Η Σάκκαρη πήρε τέσσερις σερί πόντους και μείωσε σε 5-4, ενώ λίγο αργότερα σέρβιρε και ισοφάρισε σε 5-5. Το σετ οδηγήθηκε σε τάι μπρέικ, με την Ισπανίδα να ξεκινάει καλύτερα. Η Μπαντόσα εκμεταλλευόμενη τα λάθη της Μαρίας βρέθηκε στο 4-0 και λίγο αργότερα στο 5-2. Η συμπατριώτισσά μας πήρε πίσω το ένα μίνι μπρέικ, αλλά στη συνέχεια η Ισπανίδα έβγαλε άσο και έφτασε στο 6-3. Όλα πλέον είχαν πάρει τον δρόμο τους, με την Πάουλα να κάνει το 7-4 και το 1-0 στα σετ.

Το πάλεψε μέχρι τέλους

Στο δεύτερο σετ η Μαρία σέρβιρε πρώτη και έκανε εύκολα το 1-0, με την Πάουλα, ωστόσο, παρά την πίεση της Σάκκαρη να απαντάει και να ισοφαρίζει σε 1-1. Στο τρίτο γκέιμ μάλιστα η Ισπανίδα «έσπασε» το σερβίς της Ελληνίδας τενίστριας για το 2-1. Στο τέταρτο γκέιμ έγινε μια μεγάλη μάχη, με την Μαρία να επιστρέφει από το 40-0 και να έχει δύο ευκαιρίες για να κάνει το μπρέικ. Η συμπατριώτισσά μας όμως δεν τις εκμεταλλεύτηκε και η Πάουλα έφτασε στο 3-1. Με την ψυχολογία στα ύψη, η Ισπανίδα πίεσε στο σερβίς της Μαρίας και βρέθηκε στο 0-40, έχοντας τρεις ευκαιρίες για μπρέικ.

Η Σάκκαρη, όμως, τις έσβησε, με την Πάουλα να χάνει άλλες τρεις ευκαιρίες, μέχρι η Μαρία να κρατήσει το σερβίς της και να μειώσει σε 3-2. Η Μπαντόσα, ωστόσο, δεν πτοήθηκε από τις χαμένες ευκαιρίες και έφτασε εύκολα στο 4-2, με τη συμπατριώτισσά μας να απαντάει με τον ίδιο τρόπο και να μειώνει σε 4-3. Στο επόμενο γκέιμ μάλιστα η Ελληνίδα τενίστρια έκανε μπρέικ και ισοφάρισε σε 4-4. Ωστόσο, δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί το μομέντουμ που έχτισε στα τελευταία γκέιμς, με την Πάουλα να κάνει νέο μπρέικ και να φτάνει στο 5-4. Στη συνέχεια η Ισπανίδα τενίστρια σέρβιρε για το παιχνίδι, με την Μαρία να ευκαιρία για μπρέικ. Η Μπαντόσα, όμως, την έσβησε και εκμεταλλευόμενη το τρίτο ματς πόιντ που είχε έφτασε στη νίκη με 2-0 σετ.

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024