Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η νύχτα που η Μαρία Σάκκαρη παίζει τα… ρέστα της

Η νύχτα που η Μαρία Σάκκαρη παίζει τα… ρέστα της

Η ιστορική ευκαιρία της Μαρίας Σάκκαρη. Με νίκη απόψε (22:00) απέναντι στην Πάουλα Μπαντόσα (Νο.10 στον κόσμο) «κλειδώνει» την πρόκριση στα ημιτελικά των WTA Finals και κρατάει ζωντανό το… όνειρο της κατάκτησης του βαρύτιμου τροπαίου.

«Αποδεικνύω ότι αξίζω να είμαι εδώ». Αυτή η δήλωση τα λέει όλα για τη Μαρία Σάκκαρη, με την Ελληνίδα τενίστρια να αποδεικνύει σε κάθε ματς ότι αξίζει να βρίσκεται στην ελίτ του παγκοσμίου τένις. Η συμπατριώτισσά μας, Νο. 6 στην παγκόσμια κατάταξη, πραγματοποιεί μια φανταστική σεζόν, με το παιχνίδι της να βελτιώνεται συνεχώς και να δείχνει σε κάθε αγώνα ότι είναι δίκαια στην πρώτη 10άδα του κόσμου και δικαιούται να… ονειρεύεται την κορυφαία 5άδα.

Οι σωματοφύλακες

Η 26χρονη διανύει την καλύτερη περίοδο της καριέρας της, με τη συμμετοχή της στα WTA Finals, που διεξάγονται στη Γουαδαλαχάρα, να αποτελεί την καλύτερη επιβράβευση για τη σκληρή δουλειά που έχει ρίξει όλα αυτά τα χρόνια. Συνοδοιπόροι της και… σωματοφύλακές της σε αυτή την πορεία οι Τόμι Χιλ, Γιώργος Παναγιωτόπουλος και Γιάννης Στεργίου. Τρεις άνθρωποι που έχουν παίξει καθοριστικό ρόλο στην… εκτόξευση της Μαρίας Σάκκαρη.

Ο Τόμι Χιλ είναι ο προπονητής της, ο Γιώργος Παναγιωτόπουλος ο γυμναστής της Ελληνίδας τενίστριας και ο Γιάννης Στεργίου ο hit partner της Σάκκαρη, με τον 26χρονο τενίστα να έχει βοηθήσει τα μέγιστα στην προπόνηση της Μαρίας και την αγωνιστική της βελτίωση.

Ο Χιλ βρίσκεται στο πλευρό της συμπατριώτισσάς μας από το 2018 και από τενίστρια Top-50 την έχει κάνει τενίστρια Top-10, με την Ελληνίδα να χτυπάει με αξιώσεις την πόρτα της πρώτης 5άδας της παγκόσμιας κατάταξης.

«Κάναμε πολύ έξυπνες επιλογές με τον Tom (Hill) και την υπόλοιπη ομάδα, στο να παίρνω τον κατάλληλο χρόνο ξεκούρασης πριν από κάθε τουρνουά που έπαιξα. Ακόμα και πριν έρθω εδώ είχα 6 μέρες που δεν έπαιξα καθόλου τένις και ήταν κάτι που χρειαζόμουν. Έχει να κάνει με το να οργανώνεις κατάλληλα το πρόγραμμά σου», ανέφερε η Μαρία στη συνέντευξη Τύπου μετά το ματς με την Σβίατεκ.

Ο Παναγιωτόπουλος βρίσκεται μαζί της επίσης πολλά χρόνια και έχει βοηθήσει τα μέγιστα στην αγωνιστική κατάσταση της Μαρίας.  Ο Γιάννης Στεργίου και οι προπονήσεις της με άνδρα παρτενέρ, έχουν παίξει επίσης πολύ σημαντικό ρόλο στη βελτίωση της Μαρίας, με την 26χρονη να έχει ελέγχει καλύτερα τη δύναμή της, αλλά και να διαχειρίζεται καλύτερα τη δύναμη με την οποία της έρχεται το μπαλάκι από την άλλη πλευρά. Είναι ένας από τους λόγους που βλέπουμε την Μαρία να έχει περισσότερη αντοχή, κοντρόλ και να τοποθετεί καλύτερα τα χτυπήματά της.

Σημαντικό ρόλο στην… εκτόξευση της Ελληνίδας τενίστριας, όπως αποκάλυψε η ίδια μετά τη νίκη επί της Ιγκα Σβίατεκ, έχουν παίξει και οι συνεδρίες που κάνει με τον ψυχολόγο της. «Δουλεύω με ψυχολόγο εδώ και χρόνια και τον τελευταίο χρόνο δουλεύω και με αθλητικό ψυχολόγο. Επενδύω πολύ σ’ αυτό, είναι πιθανότατα το καλύτερο δώρο που έκανα στον εαυτό μου, γιατί με έκανε καλύτερο άνθρωπο εντός και εκτός γηπέδου. Με έχει βοηθήσει πολύ. Ηταν η καλύτερη απόφαση που πήρα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ένα… θηρίο στο κορτ

Η Μαρία Σάκκαρη είναι μία από τις πιο γυμνασμένες τενίστριες στο τουρ. Είναι ένα… θηρίο στο κορτ, με την Ελληνίδα τενίστρια να τρέχει ασταμάτητα πάνω, κάτω, αριστερά, δεξιά και να καταπίνει… χιλιόμετρα. Η 26χρονη έχει δουλέψει πάρα πολύ στο κομμάτι της αντοχής, με τους κόπους της να ανταμείβονται και φυσικά τη δουλειά της να βγαίνει στα παιχνίδια.

Δεν είναι λίγα τα βιντεάκια που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο και τη δείχνουν να σηκώνει βάρη, να τρέχει στην άμμο, να γυμνάζεται σε δύσκολες συνθήκες και να προπονείται non stop, αφήνοντας όλους εμάς με ανοιχτό το στόμα για τις αντοχές της Ελληνίδας τενίστριας.

Η σκληρή δουλειά φαίνεται και στο σώμα της, με την Μαρία Σάκκαρη να είναι… στεγνή από λίπος και να έχει σώμα που θα ζήλευαν πάρα πολύ τενίστες κορυφαίου επιπέδου.

Η ιστορική νίκη και η μεγάλη ευκαιρία

Η φετινή σεζόν είναι ονειρική για την Μαρία, που ξεκίνησε το 2021 στο Νο. 22 του κόσμου. Οι πορείες σε Αμπου Ντάμπι, Μαϊάμι, Ρολάν Γκαρός, US Open και Οστράβα, την έφεραν στο Νο. 6 της παγκόσμιας κατάταξης, με την Ελληνίδα τενίστρια μέσα σε λίγους μήνες να κάνει άλμα 16 θέσεων και να κερδίζει με το σπαθί της τη συμμετοχής στα WTA Finals.

Μια διοργάνωση στην οποία συμμετέχουν οι 8 κορυφαίες της WTA, με την Μαρία να είναι στο ίδιο γκρουπ με τις Σαμπαλένκα, Σβίατεκ και Μπαντόσα. Στο άλλο γκρουπ βρίσκονται οι Κρεϊτσίκοβα, Πλίσκοβα, Μουγκουρούθα και Κονταβέιτ. Τενίστριες τις οποίες η Σάκκαρη όχι μόνο μπορεί να κοιτάξει στα μάτια, αλλά τις έχει κερδίσει πολλές φορές στο παρελθόν.

Είναι τενίστριες που δεν φοβίζουν την Ελληνίδα τενίστρια, με την 26χρονη για πολλούς να είναι μάλιστα το φαβορί για την κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου. Στην παρθενική της συμμετοχή σε WTA Finals, η Μαρία λογίζεται ως ένα από τα φαβορί για τον τίτλο.

Η εικόνα της στο παιχνίδι της πρώτης αγωνιστικής με την Ιγκα Σβίατεκ επιβεβαιώνει τις πολύ υψηλές προσδοκίες που υπάρχουν για τη Σάκκαρη, με την συμπατριώτισσά μας να κερδίζει εύκολα την Πολωνή με 2-0 σετ (6-2, 6-4). Ένα ματς το οποίο μετέτρεψε σε παράσταση για ένα ρόλο.

Μια ιστορική νίκη για την Μαρία, καθώς έγινε η πρώτη Ελληνίδα τενίστρια που πετυχαίνει νίκη σε WTA Finals. Μια νίκη που την έφερε ένα βήμα πιο κοντά στην πρόκριση στους «4» της διοργάνωσης. Η Σάκκαρη μετά το 2-0 επί της Ιγκα Σβίατεκ βρίσκεται στην κορυφή του ομίλου, όπου συγκατοικεί με την Πάουλα Μπαντόσα, που κέρδισε με 2-0 την Σαμπαλένκα.

Απόψε, στις 22:00 ώρα Ελλάδας, η Μαρία θα αντιμετωπίσει την Ισπανίδα και με νίκη θα «σφραγίσει» και τυπικά την πρόκρισή της στα ημιτελικά των WTA Finals και το δικαίωμα στο… όνειρο της κατάκτησης του βαρύτιμου τροπαίου. Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που θα κοντραριστούν, με την συμπατριώτισσά μας να είναι το φαβορί για τη νίκη. Εάν η Μαρία επιβεβαιώσει τα προγνωστικά και πάρει τη νίκη θα κλείσει θέση στην τελική 4άδα.

Ένα από τα πιο σημαντικά παιχνίδια της Μαρίας στη φετινή σεζόν, αλλά στην καριέρα της Ελληνίδας τενίστριες, που έχει ταξιδέψει στη Γουαδαλαχάρα αποφασισμένη παλέψει με όλες τις της δυνάμεις για αυτό που έμοιαζε… όνειρο θερινής νυκτός στην αρχή της σεζόν.

Η Μαρία και το τένις στην Ελλάδα

Οι επιτυχίες της Μαρίας, αλλά και του Στέφανου, δεν έχουν αντίκτυπο μόνο στο παγκόσμιο τένις, αλλά και στον ελληνικό αθλητισμό, με τη Σάκκαρη και τον Τσιτσιπά να έχουν βάλει το τένις στα σπίτια των Ελλήνων και να έχουν διαδώσει το άθλημα σε κάθε μεριά της χώρας.

«Είναι η μεγαλύτερη στιγμή για το ελληνικό τένις αυτή τη στιγμή, έχουμε δυο παίκτες στο Top 10, δυο από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο. Είναι πολύ καλό για το τένις στην Ελλάδα, το τένις αναπτύσσεται πολύ γρήγορα, είναι ένα άθλημα που αγαπούν όλοι στην Ελλάδα, ανεξαρτήτως ηλικίας. Το τένις έχει μεγαλώσει αρκετά τα τελευταία χρόνια, θα έλεγα ότι είναι το τρίτο δημοφιλέστερο άθλημα, μετά το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ», ανέφερε χαρακτηριστικά η Μαρία Σάκκαρη, μετά τη νίκη επί της Ιγκα Σβίατεκ.

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024