Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Λαμία - Τι αποκαλύπτει η διευθύντρια του σχολείου για τον δάσκαλο που χτύπησε πατέρα μαθητή

Λαμία – Τι αποκαλύπτει η διευθύντρια του σχολείου για τον δάσκαλο που χτύπησε πατέρα μαθητή

Τι λέει για την συμπεριφορά του δασκάλου η διευθύντρια του 3ου δημοτικού σχολείου Λαμίας όπου έλαβε χώρα το περιστατικό

Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης σε δημοτικό σχολείο της Λαμίας, με άγριο ξυλοδαρμό γονέα από εκπαιδευτικό, όταν εκείνος τόλμησε να του ζητήσει το λόγο για την απαράδεκτη συμπεριφορά του απέναντι στο γιο του.

Διαβάστε ακόμη: Λαμία – Δάσκαλος πλάκωσε στο ξύλο πατέρα μαθητή μέσα στο σχολείο

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά ο εν λόγω εκπαιδευτικός που έχει έρθει από άλλο μέρος στη Λαμία και τη Φθιώτιδα, συμπεριφέρθηκε βίαια σε μικρό μαθητή που πρόσφατα μάλιστα βίωσε και την απώλεια της αγαπημένης του μητέρας, με αποτέλεσμα το παιδί να φοβηθεί και να βάλει τα κλάματα.

Όταν ο γονιός πήγε στο σχολείο για να ενημερωθεί και να ζητήσει εξηγήσεις για την κακή συμπεριφορά του εκπαιδευτικού, ο τελευταίος τον χτύπησε με μπουνιές και κλωτσιές προκαλώντας του πρόβλημα στη μέση και στέλνοντάς τον στα Επείγοντα του Νοσοκομείου Λαμίας.

Το απαράδεκτο και σοβαρότατο περιστατικό σημειώθηκε στο διάδρομο του σχολείου, μπροστά στα μάτια κάποιων παιδιών και ευτυχώς επενέβη άλλος εκπαιδευτικός για να σταματήσει.

Ειδοποιήθηκε και η Αστυνομία για την ποινική δίωξη του συγκεκριμένου ανθρώπου, για τον οποίον έχουν προκύψει κι άλλες καταγγελίες σε βάρος του, με βίαια περιστατικά σε βάρος μαθητών. Μάλιστα, το νεοεκλεγέν ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου, το είχε πρώτο θέμα στην προγραμματισμένη συνεδρίαση του, ζητώντας την άμεση απομάκρυνσή του από τη σχολική μονάδα.

«Είχα ενημερώσει για τη συμπεριφορά του από τις 15/10»

Στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι!» μίλησε σχετικά η διευθύντρια του 3ου δημοτικού σχολείου Λαμίας όπου έλαβε χώρα το περιστατικό, κ. Αναστασία Ευαγγελοπούλου.

«Βγήκα να αποκαταστήσω την αλήθεια. Θα πρέπει να γίνεται διασταύρωση. Υπήρξε όχι άγριος ξυλοδαρμός, αλλά βία. Δεν ήταν δάσκαλος με την έννοια του δασκάλου της τάξης. Ήταν εικαστικός. Δεν ξέρουμε αν έχει εκπαιδευτική κατάρτιση. Φυσικά και έχει την ίδια ευθύνη απέναντι στα παιδιά. Επίσης το περιστατικό δεν έγινε μπροστά σε παιδιά», είπε η κ. Ευαγγελοπούλου.

«Ο άνθρωπος αυτός από τη στιγμή που ήρθε είχε ιδιόρρυθμη συμπεριφορά. Παρουσιάστηκε στο σχολείο μας 1η Οκτωβρίου. Η συμπεριφορά του με ανησύχησε, αλλά έδωσα μια ευκαιρία 10 ημερών. Τότε έκανα το πρώτο έγγραφο προς τις διοικητικές αρχές για την παράξενη συμπεριφορά του. Δεν μπορούσε να διαχειριστεί την τάξη. Μέσα γινόταν φασαρία, τα παιδιά μπαινοέβγαιναν, οι εκπαιδευτικοί ήταν απέξω γιατί φοβόμασταν να τον αφήσουμε μόνο του να κάνει τη δουλειά του. Ουσιαστικά δεν έκανε τη δουλειά του. Εγώ ανέφερα τα γεγονότα στην αρμόδια αρχή. Το είχα κάνει αυτό στις 15 Οκτωβρίου. Είχα παράπονα από όλους τους μαθητές και τους γονείς, και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου. Ζούσαμε μαζί του αγχώδεις καταστάσεις», συνέχισε.

«Το συγκεκριμένο παιδάκι είχε χάσει πρόσφατα τη μαμά του. Όταν μπήκε στην τάξη μια μέρα ο εκπαιδευτικός τράβηξε από τη μπλούζα δύο παιδιά, μεταξύ αυτών και το παιδάκι που συζητάμε, και του επιτέθηκε λεκτικά. Το παιδί ξέσπασε σε αναφιλητά. Δεν μπορούσαμε να το ηρεμίσουμε και καλέσαμε τον πατέρα. Όταν ήρθε βγήκε και ο εκπαιδευτικός από την αίθουσα. Όταν τον είδε ο γονέας τον ρώτησε αν εκείνος ήταν που μίλησε έτσι στο παιδί του, και ο εκπαιδευτικός του απάντησε “και πού να ξέρω ποιο είναι το παιδί σου”. Όταν ήρθε μετά ο γονέας να πάρει το δεύτερο παιδί του, ο εκπαιδευτικός τον κλώτσησε και τον έσπρωξε και έπεσε κάτω», περιέγραψε η κ. Ευαγγελοπούλου.

«Επίσημη ενημέρωση δεν έχω για το αν έχει απομακρυνθεί. Αύριο δε θα έρθει. Μετά το περιστατικό δεν επέτρεψα να ξαναμπεί σε τάξη. Οι δάσκαλοι οι υπόλοιποι τον αναπλήρωσαν. Δεν μπορώ να δεχτώ ότι θα έχω αυτόν τον εκπαιδευτικό στο σχολείο για να κάνει μάθημα», κατέληξε.

Sports in

Ο Ζέλσον στο πλάνο του Μεντιλίμπαρ

Ο έμπειρος εξτρέμ είναι παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά με μια κίνηση και ο Μεντιλίμπαρ ποντάρει πολλά πάνω του

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024