Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Βινίσιους ωριμάζει και η Ρεάλ… τρίβει τα χέρια της

Ο Βινίσιους ωριμάζει και η Ρεάλ… τρίβει τα χέρια της

Ο Βινίσιους διανύει την κορυφαία σεζόν της καριέρας του από τότε που μετακόμισε στη Μαδρίτη, με τις επιδόσεις του να κάνουν τον Κάρλο Αντσελότι και όλη τη Ρεάλ να τρίβουν τα χέρια τους

Δεν περίμενε κανένας τη φετινή σεζόν για να καταλάβει πόσο ταλέντο έχει ο Βινίσιους. Ούτε για να δει πως σε επίπεδο τεχνικής κατάρτισης ο βραζιλιάνος εξτρέμ είναι πολύ μπροστά.
Ωστόσο, κανένας δε γνώριζε για τον… killer «Βίνι». Διότι μόνο έτσι μπορεί να χαρακτηριστεί ο φετινός Βινίσιους, που μοιάζει πιο… αδίστακτος από ποτέ.

Παρότι και τις τρεις προηγούμενες σεζόν του στη Μαδρίτη ο Βινίσιους έμοιαζε να μην το… έχει με το γκολ, η φετινή σεζόν αποδεικνύει πως με δουλειά εντέλει όλα γίνονται. Ο Βινίσιους έχει γίνει πλέον ο φόβος και ο τρόμος του κάθε αντίπαλου τερματοφύλακα. Ο ποδοσφαιριστής που δεν πρέπει να αφήνει καμία άμυνα να βρει ανοιχτό πεδίο και να σουτάρει ελεύθερα, καθώς εάν γίνει αυτό θα σε τιμωρήσει.

Και αυτό αποδεικνύουν τα φοβερά του νούμερα. Πάει σχεδόν ένας χρόνος από εκείνη την επική ατάκα που είχε πει ο Μπενζεμά, όταν είχε παρακαλέσει τους συμπαίκτες του να μη δίνουν την μπάλα στον Βινίσιους, επειδή έμοιαζε σαν να παίζει για τους αντιπάλους.

Πλέον τα πράγματα δεν είναι καθόλου έτσι. Και ο ίδιος ο Μπενζεμά είναι ένας από τους ποδοσφαιριστές της Βασίλισσας που έχουν επωφεληθεί από τη βελτίωση του 21χρονου ακραίου επιθετικού. Τα στατιστικά του Βινίσους μέχρι στιγμής δεν είναι απλώς καλά. Είναι «μυθικά». Ειδικά εάν μπουν στην κουβέντα οι αριθμοί του τις προηγούμενες χρονιές.

Στην πρώτη του σεζόν στη Μαδρίτη ο «Βίνι» αγωνίστηκε συνολικά 36 φορές σε όλες τις διοργανώσεις, ολοκληρώνοντας τη χρονιά με 3 γκολ και 12 ασίστ. Όχι και άσχημα για έναν 18χρονο. Στη δεύτερη σεζόν οι απαιτήσεις ανέβηκαν. Ωστόσο, οι επιδόσεις του Βινίσους δεν εκτοξεύτηκαν, καθώς τελείωσε με 38 συμμετοχές, 5 γκολ και μόλις 4 ασίστ.

Την περασμένη χρονιά ο Βινίσιους είχε αρκετές φορές μερικές εκλάμψεις (όπως το παιχνίδι με τη Λίβερπουλ) και τα νούμερά του βελτιώθηκαν σε μεγάλο βαθμό, καθώς τελείωσε τη σεζόν με 49 συμμετοχές, 6 γκολ και 7 ασίστ.

Συνολικά λοιπόν, σε τρία χρόνια, ο Βινίσιους Τζούνιορ κατέγραψε με τη Ρεάλ 123 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, στις οποίες μέτρησε 14 γκολ και 21 ασίστ.

Πάμε στη φετινή σεζόν. Την καλύτερή του στην επαγγελματική του καριέρα. Την πιο ώριμη και ουσιαστική. Και τα νούμερα επαληθεύουν τα λεγόμενα.

Σε αυτές τις 15 συμμετοχές που έχει αυτήν τη στιγμή σε πρωτάθλημα και Champions League ο Βινίσους μετρά 9 γκολ και 7 ασίστ.

Απίστευτο κι όμως αληθινό. Ο Βινίσους έχει παραπάνω από τα μισά του γκολ που είχε συνολικά στα τρία πρώτα του χρόνια στη Μαδρίτη, ενώ έχει δημιουργήσει και το 1/3 των γκολ που είχε «φτιάξει» σε αυτήν την τριετία.

Μαζί με τον Μπενζεμά ο Βραζιλιάνος έχει καταφέρει να βάλει το «λιθαράκι» του στο 78% των τερμάτων που έχει πετύχει η Ρεάλ μέχρι στιγμής, ενώ ήδη έχει κερδίσει δύο βραβεία, καθώς έχει αναδειχθεί ο καλύτερος ποδοσφαιριστής της Βασίλισσας τόσο για το Σεπτέμβρη όσο και για τον Οκτώβρη.

Ο 21χρονος έχει μεταμορφωθεί και πιάνει επιτέλους τα στάνταρ του. Δείχνει την ποιότητά του και βγάζει «ασπροπρόσωπη» τη Ρεάλ, που πριν από μερικά χρόνια είχε δαπανήσει περισσότερα από 50 εκατομμύρια ευρώ για να τον αποκτήσει, ενώ ήταν ακόμα ανήλικος.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024