Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βασιλακόπουλος - Πρέπει να συνεχιστούν τα μέτρα για τους ανεμβολίαστους - Παροδική λύση το lockdown

Βασιλακόπουλος – Πρέπει να συνεχιστούν τα μέτρα για τους ανεμβολίαστους – Παροδική λύση το lockdown

Αναφερόμενος στην 3η δόση του εμβολίου, ο κ. Βασιλακόπουλος τόνισε ότι «οι μελέτες που έχουν γίνει για την αναμνηστική δόση έχουν γίνει στους 6 μήνες. Αλλά από τον 4ο μήνα και μετά η πιθανότητα να κολλήσεις τον ιό, παρότι εμβολιασμένος, αυξάνεται αρκετά»

Ανησυχία προκαλεί η σταθεροποίηση των νέων κρουσμάτων κοροναϊού σε ιδιαίτερα ψηλά επίπεδα, με τους ειδικούς και την κυβέρνηση να είναι ιδιαίτερα προβληματισμένοι για το πώς θα προχωρήσουν οι επόμενες εβδομάδες.

Στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» μίλησε σχετικά ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Εντατικής Θεραπείας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

«Θα έχουμε μια δύσκολη περίοδο που δεν μπορεί κανείς να προβλέψει το πόσο θα κρατήσει. Εξαρτάται από τη δική μας συμπεριφορά. Είναι προφανές ότι δεν μπορούμε να είμαστε τελείως ελεύθεροι. Αν πάμε τάχιστα να εμβολιαστούμε, και με την 3η δόση οι εμβολιασμένοι, και προσέξουμε πολύ τηρώντας τα μέτρα, νομίζω ότι θα καταφέρουμε να ελέγξουμε αυτό το κύμα» είπε ο κ. Βασιλακόπουλος.

«Το lockdown είναι πάντα παροδική λύση για να αγοράσεις χρόνο, δεν κάνει κάτι άλλο. Αν δεν εμβολιαστούμε, μόλις ξανανοίξουμε θα έρθουμε στην ίδια κατάσταση. Όμως, ακόμα και οι εμβολιασμένοι, δεν πρέπει να συμπεριφέρονται σαν να μην υπάρχει ιός. Ο ιός κυκλοφορεί σε υψηλά ποσοστά στην κοινωνία» εξήγησε ο ίδιος.

Τρίτη δόση

Αναφερόμενος στην 3η δόση του εμβολίου, ο κ. Βασιλακόπουλος τόνισε ότι «οι μελέτες που έχουν γίνει για την αναμνηστική δόση έχουν γίνει στους 6 μήνες. Αλλά από τον 4ο μήνα και μετά η πιθανότητα να κολλήσεις τον ιό, παρότι εμβολιασμένος, αυξάνεται αρκετά».

Πόσο αποδίδουν τα νέα μέτρα για τον κοροναϊό

Αναφορικά με το ενδεχόμενο νέων μέτρων, ο ίδιος υποστήριξε πως «πρέπει να συνεχιστούν τα μέτρα για τους ανεμβολίαστους ώστε να προστατευτούν όσο γίνεται παραπάνω οι ίδιοι».

«Δεν μπορεί το μοναδικό κριτήριο ενός μέτρου να είναι ο τζίρος που έχει ένα κατάστημα. Νομίζω ότι πιάνει το μέτρο, ιδίως στις νέες ηλικίες έχει υπάρξει αύξηση των νέων ραντεβού για εμβόλιο. Δεν έχουμε αύξηση της κινητικότητας στους ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας, άνω των 60 ετών. Εκεί πρέπει να υπάρξει άλλη λογική κινήτρων – αντικινήτρων» σημείωσε κλείνοντας ο κ. Βασιλακόπουλος.

Sports in

«Ολυμπιακός όπως λέμε Μπαρτσελόνα» !

Ο Τόνσεκ Στερν μια μέρα μετά τη δική του μεγαλειώδη παράσταση αποθεώνει τον Ολυμπιακό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024