Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Θεσσαλονίκη - Συνελήφθησαν τοκογλύφοι που εκβίαζαν επιχειρηματία

Θεσσαλονίκη – Συνελήφθησαν τοκογλύφοι που εκβίαζαν επιχειρηματία

Πρόκειται για τρεις ημεδαπούς ηλικίας 38, 21 και 24 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για εκβίαση, τοκογλυφία κατ’ εξακολούθηση και υπεξαίρεση

Στη σύλληψη τριών ανδρών που φέρεται να εκβίαζαν 28χρονο Αλβανό επιχειρηματία, προχώρησαν στην ευρύτερη περιοχή της Σίνδου αστυνομικοί του τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της διεύθυνσης ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για τρεις ημεδαπούς ηλικίας 38, 21 και 24 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για εκβίαση, τοκογλυφία κατ’ εξακολούθηση και υπεξαίρεση, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της αστυνομίας.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 28χρονος κατά το χρονικό διάστημα Ιουλίου – Σεπτεμβρίου 2021, δανείστηκε τμηματικά και σε διαφορετικές περιπτώσεις χρηματικά ποσά από τους τρεις προαναφερόμενους ημεδαπούς. Στη συνέχεια κατέβαλλε μηνιαίως τα χρήματα με «τοκογλυφικούς όρους», καθώς όπως υποστήριξε ο αλλοδαπός επιχειρηματίας, δεχόταν απειλές για τη σωματική του ακεραιότητα. Επιπρόσθετα, ένας εκ των δραστών, υπεξαίρεσε εμπορεύματα από επιχείρηση του παθόντα, στο πλαίσιο «αποπληρωμής» της οφειλής του σε αυτόν.

Οι τρεις ημεδαποί, συνελήφθησαν διαδοχικά και σε προκαθορισμένες συναντήσεις, κατά την παραλαβή συμφωνηθέντων χρηματικών ποσών, αναφέρεται στην ανακοίνωση. Κατασχέθηκαν τέσσερα κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν για τις συνεννοήσεις τους και σελίδα τετραδίου με ιδιόχειρες σημειώσεις όπου αναγράφονταν ημερομηνίες και χρηματικά ποσά. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024