Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τσιτσιπάς – «Ο πόνος ήταν ανυπόφορος»

Τσιτσιπάς – «Ο πόνος ήταν ανυπόφορος»

Ο Ελληνας τενίστας μίλησε για τον τραυματισμό του στο χέρι, που τον ανάγκασε να εγκαταλείψει το παιχνίδι στο Παρίσι – Πώς νιώθει ενόψει ATP Finals

Στον τραυματισμό που τον ανάγκασε να εγκαταλείψει το παιχνίδι με τον Αλεξέι Ποπίριν  στο Paris Masters αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Ο Ελληνας τενίστας τόνισε ότι ο πόνος που ένιωθε ήταν ανυπόφορος, ωστόσο, τις τελευταίες δύο ημέρες νιώθει καλύτερα και κάνει ό,τι είναι δυνατό για να αναρρώσει πλήρως.

«Στο Παρίσι ο πόνος ήταν ανυπόφορος οπότε έπρεπε να εγκαταλείψω. Ποτέ δεν εγκαταλείπω στους αγώνες μου, ήταν επίπονο για μένα να απογοήτευσω το κοινό, αλλά έπρεπε να το κάνω, ήταν για την ασφάλειά μου, για την υγεία μου και δεν μετανιώνω γι’ αυτό. Τις δυο τελευταίες μέρες προπονούμαι με λίγο πόνο, αλλά νιώθω πολύ καλύτερα απ’ ότι όταν ξεκίνησα πριν 5-6 μέρες. Πηγαίνει στη σωστή κατεύθυνση και κάνω ότι είναι δυνατό για να αναρρώσω εντελώς».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στους Αντρέι Ρούμπλεφ και Κάσπερ Ρουντ, με τους οποίους βρίσκεται στο ίδιο γκρουπ στα ATP Finals (σ.σ τον όμιλο συμπληρώνει ο Νόβακ Τζόκοβιτς).

«Τους ήξερα, αλλά δεν ήμασταν τόσο κοντά. Δεν έχουμε την ευκαιρία οι παίκτες να κάνουμε παρέα κατά τη διάρκεια των τουρνουά και το Laver Cup ήταν σίγουρα ένα τουρνουά που μας έφερε πιο κοντά, μας έκανε να γνωριστούμε καλύτερα και ήταν επίσης ο λόγος που έφυγα με τόσο καλές αναμνήσεις από εκεί, έκανα φιλίες και συνδέθηκα με άτομα όπως ποτέ ξανά. Ήταν ένα πολύ ωραίο τουρνουά, φυσικά η νίκη μας το έκανε καλύτερο, αλλά κυρίως επειδή ήμασταν μια ομάδα και κερδίσαμε κάτι μαζί, αυτό είναι σπάνιο στο τένις».

Για τη φήμη που κυκλοφορεί ότι στα 250άρια τουρνουά θα χρησιμοποιηθεί το φορμάτ των Next Gen Finals, ανέφερε: «Το τένις παίζεται με έναν συγκεκριμένο τρόπο εδώ και πολλά χρόνια τώρα και είναι δύσκολο να φανταστώ ένα τέτοιο φορμάτ σε ένα τουρνουά ATP 250. Θα μπορούσε να είναι ένα συναρπαστικό πρότζεκτ για το μέλλον, αλλά στ’ αλήθεια δεν ξέρω τι να απαντήσω τώρα. Το απόλαυσα όταν έπαιξα σ’ αυτό το φορμάτ σ’ εκείνο το τουρουά, το κάθε game που έπαιξα ήταν πολύ έντονο. Δεν ξέρω αν θα έπρεπε να το υιοθετήσουν τα ATP 250, πιστεύω πως αν η ΑΤΡ έχει έναν καλό σχεδιασμό για να το συνδυάσει σε όλα τα τουρνουά της, τότε ίσως. Αλλιώς δεν βλέπω λόγο να το έχουμε μόνο σε μια συγκεκριμένη κατηγορία τουρνουά της ΑΤΡ».

Για την μινιμαλιστική του προσέγγιση, σχετικά με το ότι ο άνθρωπος δεν χρειάζεται να σπαταλά υπερβολικά πολλά για να είναι ευτυχισμένος, είπε: «Με ενδιαφέρει αρκετά ο μινιμαλισμός τα τελευταία 2 χρόνια, διαβάζω ενδιαφέροντα βιβλία που μιλούν για τον μινιμαλισμό και πως η υπερβολή δεν σε κάνει απαραίτητα να νιώθεις χαρούμενος, πως καμιά φορά τα λιγότερα μπορούν να κάνουν περισσότερα. Έχω διαβάσει πράγματα σχετικά μ’ αυτό. Πιστεύω πως ο μινιμαλισμός δουλεύει πολύ καλά για μένα, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να ξεφορτωθείς κάθε πράγμα που θέλεις, αλλά έκανα ένα φρέσκο ξεκίνημα σχετικά με τα πράγματα που χρειαζόμουν στη ζωή μου, με βοήθησε να έχω και λιγότερο άγχος.»

Για το ποια στοιχεία που ανέπτυξε φέτος, μπορούν να τον βοηθήσουν να πάει το παιχνίδι του στο επόμενο επίπεδο και να κερδίσει Grand Slam: «Ξεκίνησα τη χρονιά με την πρόθεση να τρώω καλύτερα, να κοιμάμαι καλύτερα και να φέρω το σώμα μου σε μια καλύτερη φόρμα για το τένις μου. Έχω πετύχει πολλά πράγματα που είχα βάλει στόχο όταν ξεκινούσε η χρονιά, ήθελα να έχω καλύτερη καριέρα και είμαι χαρούμενος με το που με πήγε αυτό, αλλά είχα και κακές στιγμές αυτή τη χρονιά.

Υποθέτω κάποια στιγμή έπεσαν πάρα πολλά, με τα πολλά ταξίδια, φυσικά και η πανδημία με επηρέασε πολύ, δεν ήταν εύκολο να αντιμετωπίσω τα μέτρα σε κάθε τουρνουά που έπαιζα. Συνολικά όμως είμαι χαρούμενος με το που βρίσκομαι και θέλω να κάνω το επόμενο βήμα, να προσπαθήσω να φτάσω ακόμα ψηλότερα την επόμενη χρονιά, να θέσω καινούργιους στόχος, να γίνω πιο επαγγελματίας, να δουλέψω μαζί με την ομάδα μου για να βρω το 5% από το οποίο μπορώ να επωφεληθώ».

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024