ΕΛΣΤΑΤ – Αυξημένες παραμένουν εισροές και εκροές στη γεωργία – κτηνοτροφία
Αυξημένες οι τιμές τόσο των αγροτικών προϊόντων όσο και του κόστους παραγωγής και τον Σεπτέμβριο του 2021.
Κατά 15,9% αυξήθηκε ο γενικός δείκτης τιμών εκροών και κατά 9,3%, ο δείκτης εισροών στη γεωργία – κτηνοτροφία τον Σεπτέμβρη του 2021, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.
Η αύξηση του δείκτη τιμών εκροών οφείλεται στην αύξηση των τιμών σε δημητριακά και σπόρους, φρούτα, και ελαιόλαδο, ενώ υψηλό παραμένει και το κόστος παραγωγής, το οποίο οφείλεται στην αύξηση κατά 10,7% του δείκτη τιμών των αναλώσιμων μέσων και κυρίως σε ενέργεια, λιπαντικά και ζωοτροφές.
Συγκεκριμένα, η εξέλιξη των Δεικτών Τιμών Εισροών και Εκροών με έτος βάσης 2015=100,0 για τον μήνα Σεπτέμβριο 2021, σύμφωνα με προσωρινά στοιχεία, έχει ως εξής:
Ο Γενικός Δείκτης Τιμών Εκροών στη Γεωργία – Κτηνοτροφία (χωρίς επιδοτήσεις) του μηνός Σεπτεμβρίου 2021, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Σεπτεμβρίου 2020, παρουσίασε αύξηση 15,9%. Ο αντίστοιχος δείκτης του Σεπτεμβρίου 2020, σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο 2019, είχε παρουσιάσει μείωση 0,2%.
Η αύξηση του Γενικού Δείκτη Τιμών Εκροών κατά 15,9%, τον μήνα Σεπτέμβριο 2021, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Σεπτεμβρίου 2020, οφείλεται στην αύξηση κατά 18,4% του δείκτη τιμών της φυτικής παραγωγής και κυρίως στη μεταβολή των ομάδων δημητριακά και σπόροι, φρούτα, και ελαιόλαδο.
Ο Γενικός Δείκτης Τιμών Εκροών κατά τον μήνα Σεπτέμβριο 2021, σε σύγκριση με το δείκτη του Αυγούστου 2021, παρουσίασε αύξηση 0,4%.
Ο μέσος σταθμικός Δείκτης Εκροών του δωδεκαμήνου Οκτωβρίου 2020 – Σεπτεμβρίου 2021, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του δωδεκαμήνου Οκτωβρίου 2019 – Σεπτεμβρίου 2020, παρουσίασε αύξηση 5,5%.
Ο Γενικός Δείκτης Τιμών Εισροών στη Γεωργία – Κτηνοτροφία του μηνός Σεπτεμβρίου 2021, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Σεπτεμβρίου 2020, παρουσίασε αύξηση 9,3% έναντι μείωσης 3,4% που σημειώθηκε κατά τη σύγκριση του Σεπτεμβρίου 2020 με τον Σεπτέμβριο 2019.

Η αύξηση του Γενικού Δείκτη Τιμών Εισροών κατά 9,3%, τον μήνα Σεπτέμβριο 2021, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Σεπτεμβρίου 2020, οφείλεται στην αύξηση κατά 10,7% του δείκτη τιμών των αναλώσιμων μέσων και κυρίως στη μεταβολή των ομάδων ενέργεια και λιπαντικά, και ζωοτροφές.
Ο Γενικός Δείκτης Εισροών κατά τον μήνα Σεπτέμβριο 2021, σε σύγκριση με το δείκτη του Αυγούστου 2021, παρουσίασε αύξηση 0,8%.
Ο μέσος Δείκτης Εισροών του δωδεκαμήνου Οκτωβρίου 2020 – Σεπτεμβρίου 2021, παρουσίασε αύξηση 2,9% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του δωδεκαμήνου Οκτωβρίου 2019 – Σεπτεμβρίου 2020.
- Η Eurovision προσήλκυσε 35 εκατομμύρια λιγότερους τηλεθεατές λόγω του μποϊκοτάζ για τη συμμετοχή του Ισραήλ
- Επίθεση των ΗΠΑ σε ραντάρ του Ιράν μετά από κατάρριψη drones
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: Αν προκληθούμε
- Η NSA φέρεται να προετοιμάζει το Mythos της Anthropic για χρήση σε κυβερνοεπιθέσεις
- Ισραηλινοί στρατιώτες σκότωσαν βρέφος κοντά στη Χεβρώνα με σφαίρα στο πρόσωπο – Τραυματίστηκαν και οι γονείς
- Παναθηναϊκός: Τα δεδομένα για Σλούκα και Λεσόρ ενόψει του Game 3
- Οι μαύροι ρινόκεροι επέστρεψαν σε εθνικό πάρκο της Ζιμπάμπουε
- Θερμή υποδοχή στην Κρήτη για την Εθνική Ομάδα (vids)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 06.06.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/06/pexels-uvejs-bektas-2156172269-34066858-315x220.jpg)





































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442