Σκληρή απάντηση της Αθήνας στον Ερντογάν – «Όταν απειλούμαστε θα απαντάμε με αποφασιστικότητα»
Άμεση ήταν η αντίδραση της Ελλάδας στις δηλώσεις του τούρκου προέδρου και ήρθε διά στόματος του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου
Σκληρή απάντηση έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννη Οικονόμου, στις νέες προκλητικές δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Ο τούρκος πρόεδρος απείλησε την Ελλάδα με άνοιγμα των συνόρων για τους πρόσφυγες και χαρακτήρισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη «ψεύτη».
Άμεση ήταν η αντίδραση της Αθήνας, με τον κ. Οικονόμου να διαμηνύει, μεταξύ άλλων, πως «όταν (σ.σ. η Ελλάδα) απειλείται από χώρες που χρησιμοποιούν απελπισμένους ανθρώπους για να πετύχουν γεωπολιτικούς σκοπούς, θα απαντά πάντα με αποφασιστικότητα» φέρνοντας ως παράδειγμα την κρίση στον Έβρο, το 2020.
Μάλιστα, ο ίδιος κάνει λόγο για νέα προσπάθεια εργαλειοποίησης του προσφυγικού.
Αναλυτικά η ανακοίνωσή του
« Η Ελλάδα είναι ευρωπαϊκό κράτος Δικαίου. Προστατεύει τα σύνορά της που είναι και σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ταυτόχρονα σώζει ανθρώπινες ζωές στη θάλασσα. Και όταν απειλείται από χώρες που χρησιμοποιούν απελπισμένους ανθρώπους για να πετύχουν γεωπολιτικούς σκοπούς, θα απαντά πάντα με αποφασιστικότητα. Αυτό έκανε στον Έβρο το Μάρτιο του 2020, με τη συμπαράσταση της Ευρώπης.
» Οι πρόσφατες εξελίξεις στα σύνορα Λευκορωσίας – Ε.Ε στην Πολωνία και τις χώρες της Βαλτικής, υπογραμμίζουν γι’ άλλη μια φορά ότι η Ευρώπη δεν πρόκειται να ανεχθεί εργαλειοποίηση του Προσφυγικού.
» Και αυτό είναι ένα μήνυμα που πρέπει όλοι να λάβουν σοβαρά υπόψιν».
- ΕΛΑΣ για την επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο: Η επίλυση του Κυπριακού, σήμερα πιο αναγκαία από ποτέ
- Φωτιά σε δασική έκταση στο Κυριάκι Βοιωτίας – Επιχειρούν τρία ελικόπτερα
- Κρήτη: Συνελήφθη 37χρονος για ξυλοδαρμό της συζύγου του μπροστά στο 3χρονο παιδί τους
- Τι θα πει ο Μητσοτάκης στην ΚΟ υπό το άγχος για τα «γαλάζια» ποσοστά και το βάρος των ποινικών διώξεων για ΟΠΕΚΕΠΕ
- ΚΚΕ για επέτειο από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο: Μας θυμίζει τι σημαίνουν για τους λαούς οι σχεδιασμοί των ιμπεριαλιστών
- Μυθικό «κράξιμο» στην Αργεντινή για την έλλειψη σεβασμού στην παγκόσμια πρωταθλήτρια Ισπανία (vid)
- Νέα εποχή για την παραλία της Φρεαττύδας
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση για το σκάνδαλο – «Θράσος της κυβέρνησης»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 20.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-315x220.jpg)
























































![Ισπανία: Έκαναν διακοπές σε ξενοδοχείο και έφυγαν χωρίς να πληρώσουν – Η σύλληψη της μητέρας [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/Capture-308-315x220.jpg)












Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442