Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ανοιχτή σχέση - Μήπως τελικά δεν είναι τόσο «τρελή» ιδέα όσο νομίζετε;

Ανοιχτή σχέση – Μήπως τελικά δεν είναι τόσο «τρελή» ιδέα όσο νομίζετε;

Δεν υπάρχει ευτυχία που να κόβεται στα τρία; Ή μήπως όχι;

Μια ανοικτή σχέση, επίσης γνωστή ως μη αποκλειστική σχέση, είναι μια οικεία σχέση που είναι σεξουαλικά μη μονογαμική. Ο όρος μπορεί να αναφέρεται ως polyamory, αλλά εν γένει δείχνει μια σχέση όπου υπάρχει μια πρωταρχική συναισθηματική και στενή σχέση μεταξύ δύο. Αυτοί συμφωνούν και συζητούν το αν και το πότε θα φλερτάρουν ή θα κάνουν σεξ με άλλους ανθρώπους.

Η Claudia Johnson, θεραπεύτρια σε ζητήματα γάμου και οικογένειας στο Pacific Northwest (PNW) Sex Therapy Collective, ορίζει μια ανοιχτή σχέση ως «μια σχέση στην οποία οι σύντροφοι έχουν λάβει συναινετική απόφαση και συμφωνία να εμπλακούν σεξουαλικά ή/και ρομαντικά με άλλα άτομα εκτός της σχέσης τους. Είναι διαφορετικό από την απάτη γιατί δεν εμπεριέχεται ανεντιμότητα ή μυστικότητα από τα εμπλεκόμενα μέλη».

Τα πρώτα (ανοιχτά) βήματα

Αν θέλετε να βγείτε με κάποιον που έχει ήδη ανοιχτή σχέση με κάποιον άλλο, η Johnson λέει ότι για να πάρετε μια τεκμηριωμένη απόφαση σχετικά με τις δικές σας ανάγκες, είναι σημαντικό να γνωρίζετε τι είδους δομή σχέσης έχουν αυτοί οι άλλοι άνθρωποι.

Στον κόσμο της ηθικής μη μονογαμίας και των ανοιχτών σχέσεων, η ειδικός λέει ότι ορισμένοι άνθρωποι χρησιμοποιούν «μια ιεραρχική δομή», που σημαίνει ότι «αναζητούν άλλους συντρόφους σε δευτερεύοντα, τριτοβάθμιο, κ.λπ. ρόλο». Ένα άτομο σε σχέση με μια ιεραρχική δομή θα έχει πιθανότατα έναν κύριο σύντροφο στον οποίο αφιερώνει τον περισσότερο χρόνο και ενέργεια. Είναι με αυτόν τον κύριο σύντροφο που μπορούν να μοιραστούν ευθύνες, πόρους και ρυθμίσεις διαβίωσης και με τον οποίο θα λαμβάνουν συνήθως σημαντικές αποφάσεις, λέει η Johnson.

Είδη ανοιχτών σχέσεων

Οι σχέσεις πολλών ατόμων, μεταξύ τριών ή περισσοτέρων όπου δεν υπάρχει σεξουαλική σχέση μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων. Δηλαδή κάποιοι έχουν σεξουαλικές σχέσεις με κάποιους από αυτούς. Οι σχέσεις που ο ένας είναι μονογαμικός και ο άλλος μπορεί να έχει ερωτικές επαφές και με άλλα άτομα.

«Swinging» στην οποία το ζευγάρι συμμετέχει μαζί με άλλους σε κοινή ερωτική ή ρομαντική δραστηριότητα για λόγους κυρίως ψυχαγωγίας. Ο όρος ανοιχτή σχέση χρησιμοποιείται μερικές φορές εναλλακτικά με τον πολύ σχετικό όρο πολυερωτισμός, αλλά οι δύο έννοιες δεν είναι ταυτόσημες.

Είναι επίσης άλλη η πολυγαμία και άλλη ο πολυερωτισμός. Στην πρώτη περίπτωση οι δύο που βρίσκονται σε σχέση κάνουν σεξ και με άλλα άτομα. Στη δεύτερη έχουν συμφωνήσει ότι είναι αποδεκτό να ερωτευτούν και να αγαπήσουν άλλα άτομα.

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 77-71: Ο Σλούκας «σφράγισε» το πλεονέκτημα έδρας

Με τον Σλούκα να σκοράρει στο φινάλε, ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε του Ολυμπιακού με 77-71 και σφράγισε το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ της Basket League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024