Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ελ Αραμπί – Πως να μην ανανεώσει;

Ελ Αραμπί – Πως να μην ανανεώσει;

Ο Ελ Αραμπί σκορπάει… τρόμο και ο Θρύλος θέλει να τον κρατήσει στο μεγάλο λιμάνι – Τα πεπραγμένα του «ερυθρόλευκου» killer τα τρία χρόνια που βρίσκεται στον Πειραιά.

Είναι ο γκολεαδόρ του Ολυμπιακού. Η αιχμή του «ερυθρόλευκου» δόρατος. Αυτός που «βομβαρδίζει» τα αντίπαλα δίχτυα και προκαλεί… τρόμο σε όποιον «δύστυχο» αμυντικό αναλάβει το μαρκάρισμά του. Ο… killer του Θρύλου. Ο λόγος φυσικά για τον σπουδαίο, Γιουσέφ Ελ Αραμπί.

Ο Μαροκινός επιθετικός βρίσκεται σε συζητήσεις με την ομάδα του Πειραιά για να ανανεώσει και να παραμείνει για έναν ακόμα χρόνο στο μεγάλο λιμάνι. Στο Λιμάνι που περνάει τη δεύτερη νιότη του. Την ποδοσφαιρική του… Ιθάκη. Σε έναν τόπο που λατρεύεται σαν Θεός από τον κόσμο του Ολυμπιακού και αποθεώνεται σε κάθε αγώνα.

Ο 34χρονος επιθετικός είναι για τρίτη χρονιά στην Ελλάδα και οι άνθρωποι του Ολυμπιακού θέλουν να τον κρατήσουν στην ομάδα, τουλάχιστον για ακόμη μια σεζόν. Το ίδιο θέλει και ο έμπειρος στράικερ, αφού στον Πειραιά μεγαλουργεί και έχει ζήσει μοναδικές στιγμές.

Από το καλοκαίρι του 2019 που ήρθε στο μεγάλο λιμάνι μέχρι το τελευταίο παιχνίδι με τον Ιωνικό, στο οποίο αγωνίστηκε ως αλλαγή, ο Μαροκινός επιθετικός έχει παίξει σε 116 ματς με τα χρώματα του Ολυμπιακού και έχει 62 γκολ και 15 ασίστ σε 7.637 λεπτά συμμετοχής.

Με τους Ερυθρόλευκους έχει κατακτήσει δύο πρωτάθλημα, ένα Κύπελλο και έχει αγωνιστεί στο Champions League, στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, με τον Ελ Αραμπί να γράφει με χρυσά γράμματα το όνομά του στην ιστορία του πειραϊκού συλλόγου.

Ενας ποδοσφαιριστής που έχει γίνει σύνθημα στα χείλη των οπαδών του Ολυμπιακού, με τον Μαροκινό να είναι πλέον ο κορυφαίος σκόρερ στην ιστορία των Πειραιωτών στα Κύπελλα Ευρώπης, μετά το γκολ που πέτυχε στο παιχνίδι με την Άιντραχτ Φρανκφούρτης. Με αφορμή τις συζητήσεις των δύο πλευρών για την ανανέωση της συνεργασίας τους, to10.gr θυμάται τα πεπραγμένα του Αφρικανού στράικερ με την ερυθρόλευκη φανέλα.

Η πρώτη σεζόν

Το καλοκαίρι του 2019 ο Ολυμπιακός έκανε το μεγάλο «μπαμ» και έφερε στο λιμάνι τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί. Ένα… κανόνι για να ενισχύσει την επιθετική του γραμμή. Μια απόφαση – σταθμός για τον σύλλογο του Πειραιά, όπως αποδεικνύεται εκ του αποτελέσματος.

Η πρώτη του σεζόν στον Ολυμπιακό στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, με τον Μαροκινό φορ να παίζει καθοριστικό ρόλο στην κατάκτηση του νταμπλ, αλλά και στην εξαιρετική πορεία που έκαναν οι Ερυθρόλευκοι στην Ευρώπη, όπου έφτασαν μέχρι τους «16» του Europa.

Το πρώτο του γκολ με τα χρώματα των Πειραιωτών ήρθε στις 27/8/2019, στη ρεβάνς με την Κράσνονταρ, για τα πλέι οφ του Champions League. Στο 11ο λεπτό έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κρίτσιουκ και άρχισε την «ερυθρόλευκη» ραψωδία του. Στο 47’ «πυροβόλησε» ξανά, με τον Ελ Αραμπί να κάνει το 2-1 και να σφραγίζει την πρόκριση στους ομίλους.

Ακολούθησαν τα 3 γκολ στους ομίλους απέναντι σε Μπάγερν (σ.σ εντός 2-3), Τότεναμ (4-2, εκτός) και Ερυθρό Αστέρα (1-0 εντός) και τα δύο στο Europa League. Στον επαναληπτικό με την Αρσεναλ στο Λονδίνο, που έδωσε την πρόκριση στους «16» (1-2), αλλά και στο εντός έδρας ματς με την Γουλβς, με το οποίο οι Ερυθρόλευκοι είχαν ανοίξει το σκορ (σ.σ 1-1).

Στο πρωτάθλημα ήταν ένα πραγματικό «πολυβόλο», με τον Μαροκινό να έχει 17 γκολ και 6 ασίστ σε 25 συμμετοχές, ενώ στα πλέι οφ είχε 3 γκολ και 2 ασίστ, βοηθώντας τα μέγιστα στην κατάκτηση του τίτλου, με τον ίδιο να αναδεικνύεται πρώτος σκόρερ στη Superleague.

Ασταμάτητος και τη δεύτερη σεζόν

Το ίδιο εντυπωσιακός ήταν και την περσινή σεζόν, με τα νούμερα του Αφρικανού στράικερ να προκαλούν… τρόμο στους αντιπάλους και χαρά στους οπαδούς του Ολυμπιακού. Σε 49 παιχνίδια συνολικά σε Ελλάδα και Ευρώπη, ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί είχε 28 γκολ και 7 ασίστ.

Στην κανονική διάρκεια της Superleague πέτυχε 19 γκολ σε 23 ματς και μοίρασε 2 ασίστ, ενώ στα πλέι οφ είχε 3 γκολ και 4 ασίστ σε 10 αγώνες. Στο Κύπελλο μέτρησε δύο γκολ σε 5 αναμετρήσεις, ενώ στην Ευρώπη είχε 4 γκολ σε 11 ματς.

Ηταν κομβικός και στη δεύτερη σεζόν του στο μεγάλο λιμάνι, με τον Μαροκινό να οδηγεί εκ του ασφαλούς την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, το δεύτερο σερί, με τον ίδιο να αναδεικνύεται και πάλι πρώτος σκόρερ στη Superleague. Δύο στα δύο με τον Ολυμπιακό, δύο στα δύο και στους τίτλους για τον πρώτο σκόρερ.

Συνεχίζει απτόητος

Φέτος, μέχρι στιγμής έχει αγωνιστεί συνολικά σε 16 παιχνίδια, έχοντας 7 γκολ σε 886 λεπτά συμμετοχής.

Στη Superleague έχει σκοράρει 2 γκολ σε 7 αναμετρήσεις, στο Europa League έχει βάλει 3 γκολ σε 4 παιχνίδια, ενώ επίσης είχε βάλει ένα γκολ στα προκριματικά του Champions League, αλλά και ένα στα αντίστοιχα του Europa League.

Στο πρωτάθλημα σκόραρε στα εκτός έδρας παιχνίδια με ΠΑΣ Γιάννινα και Παναιτωλικό, με τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί να βγαίνει μπροστά και δίνει 6 βαθμούς στον Ολυμπιακό, αφού τόσο στην Ήπειρο όσο και στο Αγρίνιο σκόραρε τα νικητήρια γκολ των Πειραιωτών.

Στα προκριματικά του Champions League σκόραρε στο ματς με την Λουντογκόρετς στην Βουλγαρία και στου Europa League στο 2-2 με την Σλόβαν στην Μπρατισλάβα.

Στους ομίλους ο Αφρικανός σέντερ φορ των Πειραιωτών πήρε… φωτιά, σκοράροντας απέναντι στην Αντβέρπ, αλλά και στα δύο ματς με την Άιντραχτ Φρανκφούρτης.

Ο Ελ Αραμπί είναι ασταμάτητος για μια ακόμα χρονιά, με τον Ολυμπιακό να επιθυμεί την παραμονή του στο μεγάλο λιμάνι, με τα αισθήματα όπως φαίνεται να είναι αμοιβαία…

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024