Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός - «Δίνουν ακόμη και 1.000 ευρώ για μαϊμού rapid test» - Ασύλληπτη καταγγελία φαρμακοποιού

Κοροναϊός – «Δίνουν ακόμη και 1.000 ευρώ για μαϊμού rapid test» – Ασύλληπτη καταγγελία φαρμακοποιού

Συνήθως, πρόκειται για άγνωστα σε αυτούς άτομα, αν και υπάρχουν λίγες περιπτώσεις που αφορούν πελάτες από τη γειτονιά. Άλλοι αναφέρουν ότι είναι δήθεν αθλητές και χρειάζονται σε συχνή βάση να κάνουν τεστ και δεν προλαβαίνουν

Σε μάστιγα εξελίσσεται το φαινόμενο με τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού ή με τις «μαϊμού» βεβαιώσεις αρνητικού αποτελέσματος τεστ, με φαρμακοποιούς να καταγγέλλουν ότι πολίτες τούς προσφέρουν ακόμα και 1.000 ευρώ για ένα ψευδώς αρνητικό rapid test.

Όπως αποκάλυψε ο Κώστας Μανωλόπουλος, μέλος του ΔΣ του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αθηνών, συνάδελφοί του δέχονται συστηματικά ενοχλήσεις μέσω τηλεφώνου από άτομα που τους ζητούν να «ολοκληρώσουν» το τεστ δίχως να προσέλθουν.

Συνήθως, πρόκειται για άγνωστα σε αυτούς άτομα, αν και υπάρχουν λίγες περιπτώσεις που αφορούν πελάτες από τη γειτονιά. Άλλοι αναφέρουν ότι είναι δήθεν αθλητές και χρειάζονται σε συχνή βάση να κάνουν τεστ και δεν προλαβαίνουν.

Προσφέρουν, μάλιστα, μικροποσά της τάξης των 20 ευρώ για αυτή την «εξυπηρέτηση».

Αποκαλύψεις

Ο φαρμακοποιός αποκάλυψε στον ΣΚΑΙ πως σε δύο περιπτώσεις στην επαρχία πολίτες προσέφεραν σε φαρμακοποιούς από 500 μέχρι και 1.000 ευρώ για να τους δηλώσουν ψευδώς θετικά rapid test.

«Το κάνουν με το σκεπτικό ότι θα γλιτώσουν για ένα εξάμηνο τα rapid και θα μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθεροι» σημείωσε ο κ. Μανωλόπουλος.

Ερωτηθείς γιατί οι άνθρωποι αυτοί δεν πληρώνουν για να κάνουν κανονικά το τεστ, αλλά είναι πρόθυμοι να… δωροδοκήσουν τους φαρμακοποιούς, εξήγησε ότι τις περισσότερες φορές επικρατεί ο αδικαιολόγητος φόβος ότι θα βγουν θετικοί.

«Φοβούνται ακόμα και το 1% της θετικότητας και για αυτό προβαίνουν σε παραβατικές συμπεριφορές και εμπλέκουν ενδεχομένως συναδέλφους μου» είπε χαρακτηριστικά.

Δείτε αναλυτικά

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024