Το δικαίωμα στην άθληση αφορά κάθε άνθρωπο. Η πρόσβαση στα γυμναστήρια δεν μπορεί να αποτελεί προνόμιο όσων μπορούνε οικονομικά να ανταπεξέλθουν. Κάθε υπεύθυνη δημοτική αρχή οφείλει να δημιουργεί τις κατάλληλες προϋποθέσεις άθλησης για το σύνολο των δημοτών. Η αυτοδιοίκηση εξισώνει τους ανθρώπους με τις παροχές της, δημιουργώντας κουλτούρα κοινωνικής συνοχής

Ένα εξαιρετικό δημοτικό γυμναστήριο δημιουργήθηκε στο Άργος. Εκεί που οι πολίτες αν δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να απολαμβάνουν την γυμναστική τους σε κάποιο ιδιωτικό γυμναστήριο δεν έχουν λόγο να αισθάνονται μειονεκτικά.

Κάθε δημοτική αρχή πρέπει να ενώνει τους ανθρώπους. Δεν αρκεί λοιπόν να φτιάξεις έναν χώρο, ο οποίος απλά θα φέρει μια ταμπέλα και κατά τα άλλα θα είναι ελλιπής σε όλα. Διότι, εφόσον απευθύνεσαι σε ανθρώπους που ήδη στερούνται αρκετά στη ζωή τους, οφείλεις να τους προσφέρεις τον ιδανικό χώρο εκγύμνασης. Επειδή, ο κάθε άνθρωπος δεν χαρακτηρίζεται από το ύψος του τραπεζικού του λογαριασμού-στο δικό μας το μυαλό- κάθε διαχωρισμός στην ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών κρίνεται απαράδεκτος.

Όταν λοιπόν, κάποιοι Δήμοι δημιουργούν χώρους άθλησης που σέβονται την κάθε προσωπικότητα, τότε είναι λόγος αναγνώρισης. Στο Άργος λοιπόν, η δημοτική Αρχή του Δήμου Άργους-Μυκηνών, κατασκεύασε έναν χώρο γυμναστηρίου που πληροί τις προδιαγραφές ποιότητας και δείχνει με τις πράξεις της πως ανήκει σε εκείνες της Αρχές που αντιμετωπίζει τον κόσμο ισότιμα, όπως άλλωστε πρέπει.

Το κοινωνικό γυμναστήριο απευθύνεται στους πολίτες οι οποίοι έχουν χαμηλά εισοδηματικά κριτήρια και αδυνατούν να εγγραφούν σε ιδιωτικά γυμναστήρια. Με την λειτουργία του δίνεται η δυνατότητα στους οικονομικά αδύναμους να ασχοληθούν με την γυμναστική με χαμηλό αντίτιμο. Θα ήταν ιδανικό να δίδεται η δυνατότητα να προσφέρεται δωρεάν η χρήση του ωστόσο κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό, προκειμένου να καλυφθούν τα λειτουργικά έξοδα του και οι όποιες φθορές στα όργανα γυμναστικής.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr