Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
NASA - Νομικά προβλήματα στη γη καθυστερούν... την επανδρωμένη αποστολή στη Σελήνη

NASA – Νομικά προβλήματα στη γη καθυστερούν… την επανδρωμένη αποστολή στη Σελήνη

Υπολογίζουμε ότι η αποστολή του Artemis 3, το οποίο θα είναι το σκάφος για την προσσελήνωση, δεν θα γίνει νωρίτερα από το 2025, ανακοίνωσε η NASA

Η NASA δεν θα στείλει επανδρωμένη πτήση στη Σελήνη έως το 2025, καθυστερώντας κατά έναν χρόνο την προθεσμία που τέθηκε επί προεδρίας Ντόναλντ Τραμπ, η οποία θεωρείτο γενικά «αδύνατο να τηρηθεί», γράφει σήμερα η εφημερίδα New York Times, επικαλούμενη τον διαχειριστή της υπηρεσίας.

Οχι πριν το 2025

«Υπολογίζουμε όχι νωρίτερα από το 2025 για το Artemis 3, το οποίο θα είναι το σκάφος για την προσσελήνωση ανθρώπων στην πρώτη επίδειξη συστήματος προσεδάφισης επανδρωμένης αποστολής στη Σελήνη, που κέρδισε στον διαγωνισμό η SpaceX», δήλωσε κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης ο διαχειριστής της NASA Μπιλ Νέλσον.

Ο Νέλσον διορίστηκε από τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν επικεφαλής της διαστημικής υπηρεσίας. Η NASA σχεδιάζει να στείλει ανθρώπους στο φεγγάρι για πρώτη φορά από τη δεκαετία του 1970.

Ο Μπάιντεν είχε συμφωνήσει να συνεχιστεί το αμερικανικό πρόγραμμα Αρτεμις, που ξεκίνησε επί προεδρίας Τραμπ για να στείλει αστροναύτες στη Σελήνη έως το 2024, το οποίο προοριζόταν να αποτελέσει προοίμιο για μια ακόμη πιο φιλόδοξη ανθρώπινη προσγείωση στον Αρη μελλοντικά.

Επίλυση νομικής διαμάχης

Η NASA περίμενε την επίλυση νομικής διαμάχης μεταξύ της SpaceX και της Blue Origin σχετικά με την ανάπτυξη συστήματος προσεδάφισης ανθρώπων στη Σελήνη για να ανακοινώσει νέο χρονοδιάγραμμα.

«Χάσαμε σχεδόν επτά μήνες σε δικαστικές διαμάχες και αυτό πιθανότατα ανέβαλε την προσσελήνωση ανθρώπων για το 2025 το νωρίτερο», είπε ο Μπιλ Νέλσον σε συνέντευξη Τύπου.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

H Γιουβέντους έχασε την δίκη με τον Ρονάλντο και θα του καταβάλει 19,5 εκατομμύρια ευρώ

Η Γιουβέντους έχασε τη δίκη με τον Κριστιάνο Ρονάλντο που αφορά οικονομικές οφειλές προς τον Πορτογάλο σούπερ σταρ και καλείται να του πληρώσει σχεδόν 20 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024