Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χαμός στην ΕΠΟ – Σκάνε βροχή τα εξώδικα στον Δημητρίου, τον Φιλιππούση και την παρέα τους

Χαμός στην ΕΠΟ – Σκάνε βροχή τα εξώδικα στον Δημητρίου, τον Φιλιππούση και την παρέα τους

Καζάνι που βράζει το πάρκο Γουδή με μια σειρά από στελέχη να πράττουν τα δέοντα απέναντι στο «οργανόγραμμα της εξυγίανσης»

Ο κακός χαμός στο Πάρκο Γουδή. Με μια σειρά από στελέχη να πράττουν πλέον τα δέοντα και ακολουθώντας τη δικαστική οδό να ψάχνουν να βρουν το δίκιο τους απέναντι στο… τσιφλίκι της νέας διοίκησης.

Εκείνης που πλέον –κατ όπως καταγγέλλεται στα εξώδικα και τις αγωγές- έχει μετατρέψει την ΕΠΟ σε κάτι σαν ιδιωτική εταιρία κάνοντας ότι θέλει. Δίχως να δίνει λογαριασμό σε κανέναν.

Η ΕΠΟ που παράτησε ο Θοδωρής Ζαγοράκης μιλώντας δημόσια για παρεμβάσεις στο έργο του.

Η ΕΠΟ που σπάει τα… μούτρα της σε κάθε απόφαση της που φτάνει ως την αθλητική δικαιοσύνη. Η ίδια που συνεχίζει να διοικείται από πρόσωπα που ελέγχονται από την Επιτροπή Δεοντολογίας.

Αυτή η ΕΠΟ λοιπόν όλα τα σφάζει και όλα τα… μαχαιρώνει. Υπο την ανοχή της Κυβέρνησης, των συνομοσπονδιών (UEFA/FIFA) που ακόμη περιμένουν την εναρμόνιση με την «ολιστική μελέτη». Μεταξύ μας; Υπο την ανοχή όμως και του ίδιου του ποδοσφαίρου που πλην ελαχίστων εξαιρέσεων όχι μόνο δεν αντιδρά, αλλά είναι πλέον συμβιβασμένο με την κατάσταση.

Πως το είπε άλλωστε ο Μάκης Γκαγκάτσης στην περίφημη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής; «Ντρέπομαι που συμμετέχω σε αυτή την ΕΠΟ». Ντρέπεται ο Νο2 του ΠΑΟΚ αλλά και εκείνος και οι υπόλοιποι που ακολουθούν την… τάση του στην διοίκηση βλέπουν τα τρένα να περνούν.

Και όσο δεν υπάρχει αντίδραση; Το πάρτι συνεχίζεται. Και σε αποφάσεις που αφορούν στο ποδόσφαιρο. Αλλά και στα ενδότερα της Ομοσπονδίας που πλέον είναι πασιφανές μέσω του νέου οργανογράμματος πως όποιος δεν «ορκίζεται» στην ιδέα της νυν διοίκησης, αντιμετωπίζεται με συμπεριφορές που δεν θα τολμούσαν κάποιοι να τις αναπτύξουν ούτε στα χωράφια του πατέρα τους.

Διευθυντικά στελέχη με 20ετή εμπειρία που υποβαθμίζονται σε απλούς υπαλλήλους γιατί έχουν το βίτσιο να κάνουν τη δουλειά τους. Προσλήψεις από τα παράθυρα. Μειώσεις αποδοχών σε όσους δεν… είναι με εμάς. Καταπάτηση εργατικών δικαιωμάτων αλλά και συμβάσεων εργασίας.

Ήρθε στην επιφάνεια πρόσφατα άλλωστε μια σχετική ιστορία μέσω της υπόθεσης του Γιώργου Δημητρίου: Του άλλοτε Προϊσταμένου της Διεύθυνσης Αδειοδοτήσεων. Δεν έκανε «τα πάντα για δικαιολογήσουμε» την υπόθεση της παράνομης αδειοδότησης των 10 ομάδων της Super League 2, όπως ομολόγησε ο αντικαταστάτης του πλέον, Βασίλης Σαράκης. Και όχι μόνο υποβιβάστηκε σε απλό υπάλληλο, αλλά εξαφανίστηκε και η «θέση» του μετατρέποντας τη Διεύθυνση Αδειοδοτήσεων σε «τμήμα» της Νομικής Υπηρεσίας.

Αντίστοιχη και η περίπτωση της Ντέπυς Κοξένογλου. Με την ίδια αυθαίρετη, παράνομη και αντίθετη στο Καταστατικό της Ε.Π.Ο απόφαση του Εκτελεστικού Γραμματέα πληροφορήθηκε αιφνιδίως και ότι μετακινείται από την θέση της Διευθύντριας σε προγράμματα (projects) από την FIFA και την UEFA σε υπάλληλο στο Τμήμα Marketing υπό τον τίτλο «Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, Κοινωνικές Δράσεις και Εθελοντισμός» , το οποίο τελεί υπό την «Διεύθυνση Εμπορικών Δικαιωμάτων & Χορηγιών». Στέλεχος από το 1990 και εκείνη.

«Η παράνομη, αντισυμβατική και σε κάθε περίπτωση άκρως καταχρηστική αυτή ενέργειά σας -την οποία ουδόλως αποδέχομαι- έγινε για λόγους εκδίκησης προς το πρόσωπό μου, δεν έγινε με αξιοκρατικά κριτήρια, έγινε με σκοπό την ηθική μου εξόντωση και απαξίωση, ενώ συνιστά και μονομερή βλαπτική μεταβολή των όρων εργασίας μου, πολλώ δε μάλλον, τη στιγμή που εδράζεται σε μια παράνομη απόφαση, καθώς στις αρμοδιότητες και εξουσίες του Εκτελεστικού Γραμματέα δεν περιλαμβάνεται ούτε η δυνατότητα κατάργησης ή δημιουργίας «Διευθύνσεων» της Ομοσπονδίας, ούτε πολύ περισσότερο η υπηρεσιακή μεταβολή και δη βλαπτικώς, του καθεστώτος των Διευθυντικών Στελεχών ή των άλλων υπαλλήλων της Ομοσπονδίας, ενώ το «Οργανόγραμμα» της Ομοσπονδίας υπάγεται στην αποκλειστική αρμοδιότητα της Εκτελεστικής Επιτροπής, υπό τους περιορισμούς που θέτει το ισχύον Καταστατικό και κανονιστικό πλαίσιο της ΕΠΟ και όχι του Εκτελεστικού Γραμματέα» αναφέρει σύμφωνα με πληροφορίες το εξώδικο που απέστειλε στην διοίκηση, τον Ιάκωβο Φιλιππούση και τον Παναγιώτη Δημητρίου.

«Σας δηλώνω ρητά την αντίθεσή μου προς την σε βάρος μου μεταβολή των όρων εργασίας μου, η οποία προκαλεί την υπηρεσιακή μου υποβάθμιση, την προσβολή της προσωπικότητάς μου και την ηθική μου βλάβη, επιπλέον δε είναι παράνομη και καταχρηστική, ενδεικτικά για τους λόγους που περιγράφονται ανωτέρω και για άλλους που εν καιρώ επιφυλάσσομαι να προσθέσω. Επιφυλάσσομαι δε για την οποιαδήποτε υλική βλάβη έχω ή θα υποστώ εξαιτίας της παράνομης και αντισυμβατικής απόφασης και την αποκατάσταση οποιασδήποτε ζημίας μου από αυτήν» αναφέρει το εξώδικο του Γιώργου Δημητρίου με τους ίδιους παραλήπτες.

Και μιας και προφανώς δεν θα αλλάξει κάτι εντός 3 ημερών όπως ζητούν τα δύο στελέχη; Δεν αργούν τα δικαστήρια και για το «νέο οργανόγραμμα» της διοίκησης.

Sports in

Ολυμπιακός – Φερεντσβάρος 10-8: Φουλάρουν για το Final 4 οι Ερυθρόλευκοι

Ο Ολυμπιακός νίκησε τη Φερεντσβάρος με 10-8, την υποχρέωσε στην πρώτη φετινή της ήττα σε όλες τις διοργανώσεις και έπιασε κορυφή μαζί με τους Ούγγρους.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024