Πλεύρης – Προ των πυλών και επιτάξεις γιατρών – Τι είπε για τα νέα χάπια για τον κοροναϊό
Ο υπουργός Υγείας αναγνώρισε ότι το σύστημα υγείας δοκιμάζεται, διευκρίνισε πάντως πως υπάρχουν αντοχές και κενές κλίνες ΜΕΘ
«Είμαστε προ των πυλών να γίνουν και επιτάξεις, αν χρειαστεί, και αν δεν υπάρξει ανταπόκριση ιδιωτών ιατρών» ξεκαθάρισε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.
Ο υπουργός Υγείας αναγνώρισε ότι το σύστημα υγείας δοκιμάζεται, διευκρίνισε πάντως πως υπάρχουν αντοχές και κενές κλίνες ΜΕΘ
Όπως επισήμανε ο κ. Πλεύρης, στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, στη Βόρεια Ελλάδα η πίεση στις κλίνες Covid είναι πάρα πολύ μεγάλη, καθώς δίνονται και κλίνες non Covid. Αμέσως – πρόσθεσε – βρίσκεται κρεβάτι σε ΜΕΘ ή ΜΑΦ για ασθενείς που διασωληνώνονται.
Ο υπουργός υπογράμμισε ότι η Νότια Ελλάδα δεν πιέζεται. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, αυτή τη στιγμή υπάρχουν πάνω από 2.000 κενές απλές κλίνες.
- Διαβάστε επίσης: Κοροναϊός – Τα νέα χάπια βοηθούν αλλά θα αργήσουν – Ποιο είναι το κόστος τους και πώς θα καλυφθεί
Ανέφερε δε ότι η πλειονότητα των εμβολιασμένων που βρίσκονται σε ΜΕΘ έχουν περάσει ή είναι κοντά στο να κλείσουν το εξάμηνο εμβολιασμού. Μάλιστα δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να αλλάξουν οι οδηγίες για την τρίτη δόση και να αρχίσει να χορηγείται νωρίτερα από τους 6 μήνες. Η αρμόδια επιτροπή εμβολιασμών συνεδριάζει κάθε εβδομάδα σημείωσε.
Αναφερόμενος στα άντι COVID φάρμακα, δήλωσε ότι έχει γίνει παραγγελία από τη χώρα μας για 2.000 μονοκλωνικά αντισώματα και θα έχουν φτάσει προς τα μέσα Νοεμβρίου, οπότε και θα έχει δοθεί η σχετική έγκριση από τον Ευρωπαϊκό οργανισμό φαρμάκων.
Επίσης ανακοίνωσε ότι η χώρα μας έχει ήδη έρθει σε συνεννόηση με την εταιρεία Merck για να κάνει την παραγγελία για το αντιικό χάπι κατά του κοροναϊού, ενώ το ίδιο γίνεται και για το σκεύασμα της Pfizer. Ο κ. Πλεύρης έκανε γνωστό ότι τα φάρμακα αυτά θα τα πληρώσει το κράτος, ωστόσο σημείωσε ότι δε θα είναι ευρείας χρήσης.
Ο υπουργός διευκρίνισε ότι τα εν λόγω φάρμακα πρέπει να χορηγούνται τις πρώτες ημέρες προσβολής από τον ιό, και δεν αφορούν περιπτώσεις βαριάς νόσησης. Το προφίλ σε όσους χορηγηθούν θα καθοριστεί από την Επιτροπή.
- Τροχαίο στα Ιωάννινα: Αυτοκίνητα συγκρούστηκαν και το ένα… σκαρφάλωσε πάνω στο άλλο – Δείτε εικόνες
- «Όλες οι λεπτομέρειες της συμφωνίας Παναθηναϊκού – Γιαμπουσέλε»
- Ρούτε: «Απολύτως απαραίτητη» η νέα επίθεση των ΗΠΑ στο Ιράν
- Ρωσία: Ουκρανικές επιθέσεις drones προκάλεσαν έναν θάνατο και ζημιές σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις
- «Τρέλα» για την Αργεντινή: Oι έξαλλοι πανηγυρισμοί για την πρόκριση στους «8» του Μουντιάλ (vids)
- Επτά παρεμβάσεις από Ανδρουλάκη για την αναγέννηση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας
- Μετά τους σεισμούς: Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας θέλει να ξανανοίξει το αεροδρόμιο του Καράκας «το συντομότερο»
- Από τις πιέτες- φτέρες στις τσάντες-αρμαντίλλο: Η νέα συλλογή υψηλής ραπτικής του Dior ποντάρει στη χαρά
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)








































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442