Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός - «Εκτοξεύτηκε» η θετικότητα - Τα μοριακά τεστ ισούνται με... τα ημερήσια κρούσματα

Κοροναϊός – «Εκτοξεύτηκε» η θετικότητα – Τα μοριακά τεστ ισούνται με… τα ημερήσια κρούσματα

Συγκριτικά με το προηγούμενο 24ωρο, τα τεστ που είχαν διενεργηθεί ήταν 288.562 και η θετικότητα ανερχόταν στο 1.49%

Με τα επιδημιολογικά δεδομένα να επιδεινώνονται με γεωμετρική πρόοδο και τα «μαύρα» ρεκόρ στον αριθμό κρουσμάτων κοροναϊού να διαδέχονται το ένα το άλλο, η πίεση που ασκείται στα νοσοκομεία λαμβάνει ασφυκτικές διαστάσεις, γεγονός που προκαλεί προβληματισμό τόσο στα κυβερνητικά κλιμάκια, όσο και στους επιστήμονες, δεδομένου ότι οι δυνάμεις του ΕΣΥ δεν είναι ανεξάντλητες.

Το τελευταίο 24ωρο, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) κατέγραψε νέο αρνητικό ρεκόρ με 7.335 νέα κρούσματα κοροναϊού. Επίσης, καταγράφηκαν 65 θάνατοι, ενώ οι διασωληνωμένοι που νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) ανέρχονται σε 477.

Την ανησυχία πάντως από τα σημερινά στοιχεία επιτείνει το γεγονός ότι οι επτά και πλέον χιλιάδες κρούσματα συνοδεύονται από αρκετά χαμηλό αριθμό τεστ.

Πολλά κρούσματα, λίγα τεστ

Ειδικότερα, το τελευταίο 24ωρο διενεργήθηκαν μόλις 114.388 έλεγχοι για Covid-19, (PCR: 7.047, RAPID:107.341).

Στην ουσία, μόνο ο αριθμός των μοριακών ελέγχων ισούται σχεδόν με τα ημερήσια κρούσματα. Αυτό σημαίνει πως το ποσοστό θετικότητας εκτοξεύτηκε στα ύψη, καθώς ανέρχεται στο 6.4%.

Συγκριτικά με το προηγούμενο 24ωρο, τα τεστ που είχαν διενεργηθεί ήταν 288.562 και η θετικότητα ανερχόταν στο 1.49%. Άρα, σε σχέση με χθες το ποσοστό θετικότητας τετραπλασιάστηκε.

«100 νεκροί την ημέρα»

Δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις του καθηγητή Δημοσθένη Σαρηγιάννη για την πορεία κρουσμάτων και θανάτων από κοροναϊό τον Νοέμβριο, ενώ κατά τον ίδιο «κλείνει το πλήρωμα του χρόνου» για να έχουμε κανονικά Χριστούγεννα.

Για τα σημερινά 7.335 κρούσματα, ο ίδιος δήλωσε στο MEGA ότι είναι φυσιολογική αυτή η αυξητική πορεία, ενώ η επίδραση των νέων μέτρων που ισχύουν για τους ανεμβολίαστους θα φανεί μετά τις 15 του μηνός.

«Για αυτή την εβδομάδα, περιμένουμε μεσοσταθμικά μία συνεχή αύξηση που μπορεί να μας οδηγήσει σε 7.000 και παραπάνω κρούσματα» είπε, προσθέτοντας ότι οι νέες μολύνεις θα αγγίξουν τις 10.000 την ημέρα από τις αρχές Δεκεμβρίου.

Ακόμα χειρότερη ήταν η εκτίμηση του καθηγητή για τους νεκρούς της πανδημίας καθώς, όπως ανέφερε, θα συνεχίσουν να αυξάνονται και ενδέχεται να φτάσουμε κοντά στους 100 θανάτους την ημέρα στα τέλη Νοεμβρίου.

«Το ρολόι έχει χτυπήσει μεσάνυχτα» ανέφερε ο καθηγητής για το θέμα της πανδημία, τονίζοντας ότι ο χρόνος είναι λίγος για να σωθεί η κατάσταση. «Αν θέλουμε να κάνουμε Χριστούγεννα όλοι μαζί, πρέπει να εμβολιαστούμε τώρα».

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024