Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Καταρροϊκός πυρετός – Χωρίς περιοριστικά μέτρα πλέον η Λέσβος -  Ίσχυαν από το 2008

Καταρροϊκός πυρετός – Χωρίς περιοριστικά μέτρα πλέον η Λέσβος –  Ίσχυαν από το 2008

Άρθηκε η απόφαση ορισμού ζώνης προστασίας για τον καταρροϊκό πυρετό στη Λέσβο.

Απαλλαγμένη πλέον η Λέσβος από τον ιό του καταρροϊκού πυρετού που προσβάλλει τα αιγοπρόβατα. Από το 2008 μέχρι και σήμερα ίσχυαν περιοριστικά μέτρα για τη μετακίνηση προς πάχυνση ή αναπαραγωγή αιγοπροβάτων και αμνοεριφίων από την Περιφερειακή Ενότητα Λέσβου προς την υπόλοιπη χώρα.

Όπως ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Κωνσταντίνος Μουτζούρης, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε συνεργασία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, προβαίνει άμεσα λαμβάνοντας υπόψη την αλλαγή του ευρωπαϊκού κανονισμού, που δίνει τη δυνατότητα ευελιξίας στις αρμόδιες αρχές κάθε χώρας και κατά συνέπεια κάθε γεωγραφικής περιοχής δεδομένων των συνθηκών.

«Είναι αδιαμφισβήτητο ότι η  άρση της καραντίνας και κατά συνέπεια η δυνατότητα εξαγωγών των αμνοεριφίων και αιγοπροβάτων του νησιού στην υπόλοιπη Ελλάδα οδηγεί στην αύξηση του εισοδήματος των κτηνοτρόφων, στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και στη γενικότερη οικονομική ανάπτυξη του νησιού», σημείωσε ο αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου με αρμοδιότητα στον πρωτογενή τομέα κ. Πανάγος Κουφέλος.

Η αιγοπροβατοτροφία της Λέσβου – όπως τονίζει η κ. Κουφέλος-  αντιμετώπιζε οξύτατα προβλήματα λόγω της επιβληθείσας απαγόρευσης εξαγωγής ζώντων αιγοπροβάτων στην υπόλοιπη Ελλάδα και κατ’ επέκταση στον ευρύτερο Ευρωπαϊκό χώρο εξαιτίας της ύπαρξης κρουσμάτων καταρροϊκού πυρετού. «Ως εκ τούτου η συνέχιση  ισχύος των επιβληθέντων απαγορευτικών μέτρων θα συνέχιζε να ήταν επιζήμια για την οικονομία του τόπου», σημείωσε.

Sports in

Έφερε τη σειρά στα ίσια με μπρέικ το Μαϊάμι (vid)

Οι Χιτ σόκαραν τους Σέλτικς, καθώς επικράτησαν με 111-101 στη Βοστώνη και έφεραν στα ίσια (1-1) τη σειρά του πρώτου γύρου των playoffs.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024