Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μητσοτάκης - «Δεν βγαίνουν τα κουκιά» για συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με ΚΙΝΑΛ - Στόχος η αυτοδυναμία της ΝΔ

Μητσοτάκης – «Δεν βγαίνουν τα κουκιά» για συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με ΚΙΝΑΛ – Στόχος η αυτοδυναμία της ΝΔ

Γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτηρίζει στρατηγική ήττας την «προοδευτική διακυβέρνηση». Ποιον υποψήφιο πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ φωτογράφισε όταν τόνισε ότι αν έβγαιναν τα κουκιά για μια κυβερνητική συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ - ΚΙΝΑΛ «θα ήταν μια κυβέρνηση που δεν νομίζω ότι θα συγκινούσε πάρα πολύ το εκλογικό σώμα»

Τη στρατηγική με την οποία θα πορευτεί μέχρι τις εκλογές περιέγραψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρεμβαίνοντας για πρώτη φορά στα περί «προοδευτικής διακυβέρνησης» με φόντο τις εσωκομματικές εκλογές στο ΚΙΝΑΛ και τα συζήτηση που γίνεται για το κατά πόσο είναι εφικτή και υπό ποιες προϋποθέσεις η κυβερνητική συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με το ΚΙΝΑΛ.

Ασκήσεις απλής αριθμητικής

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε «στρατηγική ήττας» για τον ΣΥΡΙΖΑ τα περί προοδευτικής διακυβέρνησης και μάλιστα έθεσε τον αριθμητικό παράγοντα λέγοντας ότι το σενάριο της κυβερνητικής συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ δεν μπορεί να ευοδωθεί γιατί «δεν βγαίνουν τα κουκιά».

«Θα συνιστούσα σε όσους κάνουν τέτοια σενάρια να κάνουν ορισμένες ασκήσεις απλής αριθμητικής. Καταρχάς όσοι τα λένε ουσιαστικά προεξοφλούν ότι η ΝΔ θα είναι πρώτο κόμμα. Η προοδευτική διακυβέρνηση είναι στρατηγική ήττας, να το πω πολύ απλά. Είναι πώς θα καταφέρουμε όντας δεύτερο κόμμα να σχηματίσουμε κυβέρνηση» δήλωσε στη χτεσινή του συνέντευξη στο MEGA ο πρωθυπουργός.

Μάλιστα ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπαινίχθηκε το σενάριο επικράτησης του Γιώργου Παπανδρέου στην ηγεσία του ΚΙΝΑΛ προκειμένου να υπάρξει βάση στο αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ για προοδευτική διακυβέρνηση συνεργασίας μεταξύ των δύο κομμάτων και πρόσθεσε:

«Να το πω πολύ απλά: δεν βγαίνουν τα κουκιά. Ή αν έβγαιναν θα ήταν μια κυβέρνηση που δεν νομίζω ότι θα συγκινούσε πάρα πολύ το εκλογικό σώμα και δεν νομίζω ότι χρειάζεται να σας προσωποποιήσω τώρα το σχήμα το οποίο φαντάζομαι ότι μπορεί να κυβερνούσε τη χώρα σε αυτή την περίπτωση».

Διαβάστε επίσης: Κυριάκος Μητσοτάκης στο Mega – Διπλή αύξηση στον κατώτατο μισθό το 2022

Διαβάστε επίσης: Η «προοδευτική παράταξη» πιέζει για επέκταση των υποχρεωτικών εμβολιασμών – Πρόταση βόμβα από Φίλη

Στόχος μονοκομματική και αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ

Σε αυτό το πλαίσιο ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε ότι στόχος του παραμένει η αυτοδυναμία στις εκλογές τις οποίες για ακόμα μια φορά τοποθέτησε στο τέλος της τετραετίας το 2023.

Επιπλέον δε ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η ΝΔ θα διεκδικήσει αυτοδυναμία και στην πρώτη κάλπη που θα γίνει με το σύστημα της απλής αναλογικής. «Εάν δεν τον πετύχουμε, θεωρώ ότι θα είναι περίπου αδύνατο να σχηματιστεί κυβέρνηση. Θα πρέπει να μεσολαβήσει η άχαρη περίοδος των διερευνητικών εντολών και θα πάμε σε δεύτερες εκλογές» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

Πάντως στο αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ περί προοδευτικής διακυβέρνησης με το οποίο η Κουμουνδούρου ουσιαστικά θέλει να ανοίξει τη συζήτηση για την προοπτική κυβερνητικής συνεργασίας με το ΚΙΝΑΛ ο Κυριάκος Μητσοτάκης αντέτεινε ότι η ΝΔ θα διεκδικήσει την αυτοδυναμία λόγω του ότι θεωρεί πιο σταθερές και αποτελεσματικές τις μονοκομματικές κυβερνήσεις έναντι των κυβερνήσεων συνεργασίας.

Διαβάστε επίσης – Παπανδρέου: Συντηρητικό κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ με δεξιές αντιλήψεις

Διαβάστε επίσης: Λοβέρδος – Καμία συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ

«Πιστεύω στις σταθερές μονοκομματικές κυβερνήσεις […] διότι οι μονοκομματικές κυβερνήσεις θεωρώ ότι και στην παρούσα συγκυρία είναι πολύ πιο αποτελεσματικές». ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Διλήμματα

«Τα διλήμματα που θα τεθούν θα είναι σαφέστατα: θα έχουμε τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας με μια αυτοδύναμη κυβέρνηση. Πριν μεσολαβήσαν τέσσερα χρόνια με τον κ. Τσίπρα που κυβέρνησε όπως κυβέρνησε και κρίθηκε από τον ελληνικό λαό. Οι πολίτες θα επιλέξουν σταθερότητα και ανάπτυξη ή ανασφάλεια και περιπέτειες» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος εκ νέου στο δίλημμα των επόμενων εκλογών που ο ίδιος θα θέσει.

Κατώτατος μισθός και ιερός πόλεμος

Σε αυτό το πλαίσιο ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε χτες αύξηση σε δύο δόσεις στον κατώτατο μισθό για το 2022 ενώ στο μεταξύ συνεχίστηκε ο «ιερός πόλεμος» με τον ΣΥΡΙΖΑ για την εξαίρεση της Εκκλησίας από τα μέτρα για το υποχρεωτικό rapid test για την προσέλευση των πιστών που είναι ανεμβολίαστοι στους ναούς.

Μάλιστα η εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου που συστήνει το rapid test για την είσοδο των ανεμβολίαστων στους ναούς προκάλεσε νέο γύρο αντιπαράθεσης με τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και το ΚΙΝΑΛ να κατηγορούν την κυβέρνηση ότι είναι κατώτερη των περιστάσεων και προσπαθεί να χαϊδέψει τα αυτιά των αντιεμβολιαστών για ψηφοθηρικούς λόγους.

Προς αυτή την κατεύθυνση μάλιστα ο Αλέξης Τσίπρας επικοινώνησε με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Από το μέγαρο Μαξίμου με διαρροή αρχικά και εν συνεχεία με δήλωση του Γιάννη Οικονόμου ανέφεραν ότι υπήρξε επικοινωνία μεταξύ του γραφείου του πρωθυπουργού και της Εκκλησίας που είχε ως αποτέλεσμα την εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για γελοιοποίηση της κυβέρνησης τονίζοντας ότι η απόφαση της Ιεράς Συνόδου είναι χτεσινή και προηγήθηκε της επικοινωνίας του γραφείου του πρωθυπουργού με την Εκκλησία.

Sports in

Ο Ολυμπιακός στο σπίτι του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου (pics, vids)

Ο Ολυμπιακός επισκέφτηκε το… σπίτι της UEFA στη Νιόν της Ελβετίας, λίγες μέρες πριν τον σπουδαίο ημιτελικό με τη Μίλαν για το Youth League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024