Απεργία για την Τρίτη 9 Νοεμβρίου και απεργιακή συγκέντρωση την ίδια ημέρα στις 12 το μεσημέρι στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, εξήγγειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό (ΠΟΕΕΤ).
Αυτά είναι τα αιτήματα της απεργίας
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΠΟΕΕΤ, οι διεκδικήσεις είναι οι εξής:
Επίδομα ανεργίας για όλους τους εποχικούς εργαζόμενους του κλάδου χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
Να εμφανιστούν τα ένσημα από τις μονομερείς αναστολές σύμβασης του 2020 και να αποδοθούν τα επιδόματα του ΟΑΕΔ στους δικαιούχους.
Πλήρης εφαρμογή των Κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας (ΚΣΣΕ) για όλες τις επιχειρήσεις και όλους τους εργαζόμενους.
Επαναφορά της απόδοσης του εφάπαξ στην 20ετία.
Ένταξη των ειδικοτήτων του κλάδου στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα (ΒΑΕ), όπως ήταν πριν την οικονομική κρίση.
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).