Κυριακή 23 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Θεσσαλονίκη - Μείωση στα δημοτικά τέλη κατά 5% - Πυρά από την αντιπολίτευση

Θεσσαλονίκη – Μείωση στα δημοτικά τέλη κατά 5% – Πυρά από την αντιπολίτευση

Η διοίκηση προχώρησε για τρίτη χρονιά σε μείωση των δημοτικών τελών, με την αντιπολίτευση ωστόσο να εξαπολύει «πυρά» προς τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα πως αθέτησε προεκλογικές του υποσχέσεις για μεγαλύτερες μειώσεις.

Νέα μείωση στα ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού από 1ης Ιανουαρίου 2022 κατά 5%, οριζοντίως για όλους, ενέκρινε κατά πλειοψηφία, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Θεσσαλονίκης.

Για τρίτη χρονιά

Η πλευρά της διοίκησης προχώρησε για τρίτη χρονιά σε μείωση των δημοτικών τελών (είχαν προηγηθεί 12,5% το 2019 και 12,5% το 2020), με την αντιπολίτευση ωστόσο να εξαπολύει «πυρά» προς τον δήμαρχο, Κωνσταντίνο Ζέρβα, πως αθέτησε προεκλογικές του υποσχέσεις για μεγαλύτερες μειώσεις και να ασκεί κριτική για την εικόνα που παρουσιάζει η πόλη όσον αφορά την καθαριότητα και τον ηλεκτροφωτισμό.

«Μιλάμε για μια αθροιστική μείωση περίπου 30% στα δημοτικά τέλη», παρατήρησε ο κ. Ζέρβας, υπογραμμίζοντας ότι αυτή η πολιτική των μειώσεων και των ελαφρύνσεων εφαρμόζεται με πολλή προσπάθεια και νοικοκύρεμα των οικονομικών.

«Στεκόμαστε δίπλα στον πολίτη και στον επιχειρηματία. Θέλουμε όρθια κοινωνία και οικονομία, θέλουμε επιχειρήσεις που να λειτουργούν και να δίνουν θέσεις εργασίας. Θέλουμε να ελαφρύνουμε όλα τα νοικοκυριά, να βάλουμε πλάτη στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς. Θέλουμε όλοι να νιώθουν τον δήμο Θεσσαλονίκης δίπλα τους, αρωγό, βοηθό», είπε ο δήμαρχος.

Επίσης, για το νέο έτος η διοίκηση του δήμου εισηγείται πρόσθετη μείωση των δημοτικών τελών κατά 40% για δύο έτη με την έναρξη λειτουργίας μιας επιχείρησης, ενώ αντίστοιχη μείωση προτείνεται και για τα πολιτιστικά σωματεία και τους συλλόγους που επλήγησαν από την πανδημία.

Παραμένουν οι μειωμένοι συντελεστές κατά 80% για τις μετρόπληκτες επιχειρήσεις όπως και οι μειώσεις κατά 50% για πολίτες που ανήκουν σε ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες.

Πυρά από την αντιπολίτευση

Για τη μείωση των δημοτικών τελών ο επικεφαλής της παράταξης «Η Θεσσαλονίκη είναι το Μέλλον», Γιώργος Ορφανός, άσκησε κριτική προς τη διοίκηση πως «η πόλη είναι χειρότερη από τη στιγμή που παραλάβατε σε καθαριότητα και φωτισμό».

Ο Βασίλης Γάκης από τον συνδυασμό «Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα» ανέφερε προς τη δημοτική αρχή πως «υπάρχει μεγαλύτερο περιθώριο για έκπτωση που το έχει ανάγκη ο κόσμος λόγω του ενεργειακού κόστους».

Ο Σπύρος Βούγιας της παράταξης «ΠΟΛΗχρωμη Πόλη» έκανε λόγο για «πολιτική εξαπάτηση» εκ μέρους του δημάρχου, ο οποίος προεκλογικά είχε δεσμευτεί στους πολίτες για μείωση των δημοτικών τελών της τάξης του 50%.

Η Ελλη Χρυσίδου από τη «Θεσσαλονίκη Μαζί» τόνισε πως δεν είναι αντίθετη στις μειώσεις αλλά το 5% αποτελεί «κοροϊδία απέναντι στους πολίτες».

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Μέλι: «Ο Μεσίνα με έδιωξε από την Αρμάνι με ένα τηλεφώνημα 45 δευτερολέπτων»

Τον τρόπο που αποχώρησε από την Αρμάνι αποκάλυψε ο Νικολό Μέλι, ο οποίος τόνισε ότι δεν ήταν δική του απόφαση να φύγει απ΄το Μιλάνο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 23 Ιουνίου 2024