Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Το Αρκαδικό Χωριό στο επίκεντρο

Το Αρκαδικό Χωριό στο επίκεντρο

Ο δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας Γιώργος Καμπύλης αναζητάει τρόπους περαιτέρω αξιοποίησης του Αρκαδικού Χωριού αλλά και γενικότερης ανάπτυξης της περιοχής. Όμως υπάρχουν πολλά που πρέπει να γίνουν για τον εκσυγχρονισμό της περιοχής

Στην Αθήνα βρέθηκε ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας Γιώργος Καμπύλης που συναντήθηκε με τον με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν οι δυνατότητες αξιοποίησης των χρηματοδοτικών εργαλείων, όπως το Ταμείο Ανάκαμψης, προκειμένου να χρηματοδοτηθούν έργα ωφέλιμα προς τον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας. Επίσης τέθηκε από τον Δήμαρχο το θέμα για την περαιτέρω ανάπτυξη και αξιοποίηση του Αρκαδικού Χωριού.

Ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας δήλωσε σχετικά με την συνάντηση: «Με τον κ. Σκυλακάκη είχαμε μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση όσον αφορά τα χρηματοδοτικά εργαλεία και τις αναπτυξιακές προτεραιότητες του Δήμου μας. Ευχαριστώ θερμά τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών για τη συνάντηση και για το ενδιαφέρον που έδειξε στα θέματα που απασχολούν τον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας. Συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε με κάθε αρμόδιο φορέα και να διεκδικούμε με γνώμονα ένα καλύτερο αύριο για την Βόρεια Κυνουρία».

Ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας είναι από τους μεγαλύτερους σε έκταση της χώρας. Η διακυβέρνηση του κάθε άλλο παρά εύκολη υπόθεση είναι δεδομένων και των πολλών μικρών κοινοτήτων που είναι διασκορπισμένες σε όλη την έκταση του Δήμου. Οι δυνατότητες της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι περιορισμένες. Ένας δήμος υποστελεχωμένος δύσκολα άλλωστε μπορεί να ανταποκριθεί παρά τις φιλότιμες προσπάθειες.

Το οδικό δίκτυο χρειάζεται πλήρη αναμόρφωση καθώς δεν πληροί τις προδιαγραφές ασφαλείας αφού πάρα πολλοί δρόμοι δεν έχουν καν στηθαίο ασφαλείας. Ο οδοφωτισμός απλά σε πολλά σημεία δεν υπάρχει και τα πεζοδρόμια είναι ανύπαρκτα.

Ο συγκεκριμένος Δήμος ειδικά τα καλοκαίρια υποδέχεται χιλιάδες κόσμου και οι υφιστάμενοι δρόμοι απλά δεν είναι ασφαλείς. Αν μάλιστα κάποιος επιθυμεί να μετακινηθεί από χωριό σε χωριό -αποστάσεις μικρότερες των 2 χιλιομέτρων- περπατάει στο δρόμο καθώς πεζοδρόμιο δεν υπάρχει ούτε για αστείο. (Άγιος Ανδρέας-Κορακοβούνι-Κούτρουφα) για παράδειγμα. Το πρόβλημα αυτό φυσικά συναντάται σε πάρα πολλές περιοχές της χώρας όμως κάποτε πρέπει να λυθεί καθώς η οδική ασφάλεια είναι θέμα πολύ σοβαρό.

Ο δήμος έχει να λύσει και άλλα πολύ σοβαρά προβλήματα. Όπως την φυγή πολλών νέων παιδιών για τις πόλεις καθώς η εύρεση εργασίας είναι δύσκολη υπόθεση. Οι τοπικοί παραγωγοί επίσης χρειάζονται στήριξη και αναπτυξιακό πλάνο που η δημοτική αρχή οφείλει να το θέσει ως προτεραιότητα και να βοηθήσει με δράσεις εξωστρέφειας.

Η νέα δημοτική Αρχή γνωρίζει τα προβλήματα και δρα. Μεταξύ άλλων με ενέργειες της φαίνεται πως σύντομα θα λυθεί ένα μεγάλο πρόβλημα που αφορά την ύδρευση κάποιων κοινοτήτων όπως το Κορακοβούνι. Αναβάθμισε το Κέντρο Υγείας του Άστρους, ενώ διαμορφώνει και το αγροτικό ιατρείο του Αγίου Πέτρου.

Η μετατροπή του πρώην ταπητουργείου Αγίου Πέτρου σε κέντρο πολιτισμού και πολλαπλών χρήσεων με στόχο την στήριξη της οικονομικής και πολιτιστικής ζωής τόσο του χωριού όσο και της ευρύτερης περιοχής αποτελεί ακόμη ένα θετικό βήμα.

Μακέτα της μετατροπής του ταπητουργείου σε κέντρο Πολιτισμού

Ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας έχει προοπτικές ανάπτυξης χωρίς να χάσει την ταυτότητα του. Βασικά έργα υποδομής και ασφάλειας είναι το πρώτο και καθοριστικό βήμα που πρέπει να γίνει στη περιοχή για να αναδείξει όλα της τα προτερήματα.

Sports in

«Μονόδρομος» το VAR και στο μπάσκετ – Εφαρμογή στο τελευταίο κρίσιμο δίλεπτο και για όλες τις αποφάσεις

Μια είναι η λύση για να μπει τέλος σε «εμετικές» διαιτησίες, όπως αυτή που είδαμε στο Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα το βράδυ της Τρίτης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024