Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βασίλισσα Ελισάβετ - Βιβλίο υποστηρίζει ότι είδε φάντασμα στο παλάτι του Γουίνδσορ

Βασίλισσα Ελισάβετ – Βιβλίο υποστηρίζει ότι είδε φάντασμα στο παλάτι του Γουίνδσορ

Η βασίλισσα Ελισάβετ φέρεται να είδε το φάντασμα της Ελισάβετ της Α΄ που είχε γεννηθεί το 1533.

Μια είδηση που αφορά τη βασίλισσα Ελισάβετ ενδιαφέρει πάντα τον αγγλικό Τύπο. Η εφημερίδα Sun αναφέρει ότι στο βιβλίο του «Στοιχειωμένα Κάστρα της Αγγλίας και της Ιρλανδίας», ο συγγραφέας Ρίτσαρντ Τζόουνς υποστηρίζει ότι η βασίλισσα Ελισάβετ είχε δει το φάντασμα της βασίλισσας Ελισάβετ της Α’ να… κάνει τις βόλτες του στο παλάτι του Γουίνδσορ.

Το παλάτι του Γουίνδσορ είναι το αγαπημένο παλάτι της βασίλισσας. Ανοιχτό και για το ζωντανό κοινό, το παλάτι φέρεται, σύμφωνα με τον Τζόουνς, να φιλοξενεί τουλάχιστον 25 πρώην κατοίκους του -συμπεριλαμβανομένων πρώην βασιλιάδων και βασιλισσών.

Μαζί με τη Μάργκαρετ

Ένας από αυτούς τους κατοίκους είναι υποτίθεται και η βασίλισσα Ελισάβετ η Α’, το πνεύμα της οποίας φέρεται να είχε δει η σημερινή βασίλισσα όταν ήταν παιδί, μαζί με την αδερφή της, Μάργκαρετ.

Ο συγγραφέας ισχυρίζεται πως το πνεύμα της Ελισάβετ Α’ έχει θεαθεί και από ένα φύλακα του παλατιού, ο οποίος την εντόπισε στη βιβλιοθήκη. Η μονάρχης του 16ου αιώνα, η οποία είναι θαμμένη στο Αβαείο του Γουέστμινστερ δίπλα στην αδερφή της, Μαρία Α’, λέγεται ότι εμφανίζεται συχνά να βηματίζει στο παλάτι με τα τακούνια της.

Ποια ήταν η βασίλισσα Ελισάβετ η Α’

Η Ελισάβετ Α’, γεννημένη το 1533, ήταν βασίλισσα της Αγγλίας και της Ιρλανδίας από τις 17 Νοεμβρίου του 1558 έως τον θάνατό της. Η άτεκνη Ελισάβετ, μερικές φορές αποκαλούμενη και Παρθένος Βασίλισσα, ήταν η πέμπτη και τελευταία μονάρχης της δυναστείας των Τυδώρ. Βασίλεψε επί 45 έτη, κατά τη διάρκεια των οποίων η παγκόσμια ισχύς και επιρροή της Αγγλίας ενισχύθηκε σημαντικά.

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024