Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ολυμπιακός – Ο καλός Έισι μπορεί να σηκώσει το ΣΕΦ στο πόδι

Ολυμπιακός – Ο καλός Έισι μπορεί να σηκώσει το ΣΕΦ στο πόδι

Ο Ολυμπιακός που έδειξε εντυπωσιακά αντανακλαστικά κι ο Αμερικανός που, εφόσον βρει ρυθμό, θα ανεβάσει επίπεδο την ερυθρόλευκη front line

Σε μια κίνηση-πραγματική έκπληξη, ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε την απόκτηση του Κουίνσι Έισι μέχρι το τέλος της χρονιάς τονώνοντας τη γραμμή των ψηλών του με έναν αληθινό μαχητή. Το γεγονός ότι ο Χασάν Μάρτιν δεν έχει επανέλθει πλήρως μετά το διπλό καθαρισμό στο γόνατο, αντιμετωπίζοντας συχνά πυκνά κάποιες παρενέργειες, έκρινε την συγκεκριμένη προσθήκη απαραίτητη. Κι ο Ολυμπιακός την προχώρησε χωρίς να χρονοτριβήσει.

Ο 31χρονος Αμερικανός δεν έρχεται στον Πειραιά ως αντικαταστάτης του ερυθρόλευκου σέντερ, αλλά για να προσφέρει ασφάλεια στην front line και εφόσον κάποια στιγμή όλα τα μέλη της βρεθούν σε καλή αγωνιστική κατάσταση να της προσδώσει μια εντυπωσιακή πληρότητα. Άλλωστε, οι υποχρεώσεις είναι πολλές, η ανάγκη διαχείρισης δεδομένη και ένας παίκτης που αδιαμφισβήτητα διαθέτει μεγάλη ποιότητα και εμπειρία, αλλά και ικανότητα να αγωνιστεί τόσο στο «5» όσο και στο «4»,  δεν μπορεί παρά να θεωρείται χρήσιμος. Ειδικά σ’ ένα αρκετά σφιχτό και μαζεμένο ρόστερ όπως του Ολυμπιακού, στο οποίο ας μην ξεχνάμε είχε μείνει ανοιχτή η θέση του έκτου ξένου.

Ο Έισι θα αφιχθεί στην Ελλάδα στο τέλος της εβδομάδας και θα χρειαστεί ένα εύλογο χρονικό διάστημα, ίσως και ενός μήνα, ώστε να επανέλθει στον επιθυμητό αγωνιστικό ρυθμό, καθώς, παρότι προπονούνταν κανονικά, προέρχεται από σημαντική αποχή. Η εγκυμοσύνη της γυναίκας του και η πανδημία τον κράτησαν στην Αμερική την περσινή σεζόν και αυτή η απραξία δημιουργεί ουσιαστικά και το μοναδικό ερωτηματικό που περιμένει απάντηση. Κατά τα άλλα, πρόκειται για πραγματικό πολεμιστή στο παρκέ, μ’ ένα πνεύμα που ταιριάζει απόλυτα στην ιδιοσυγκρασία του φετινού Ολυμπιακού κι εφόσον ενταχθεί στο σύνολο κι αρχίσει να νιώθει άνετα είναι βέβαιο ότι θα κερδίσει τις καρδιές των ερυθρόλευκων φιλάθλων. Η συμφωνία μαζί του είναι μέχρι το καλοκαίρι του 2023, απλώς το καλοκαίρι η οψιόν αφορά και τις δύο πλευρές.

Παρότι η απόκτησή του αφορά κυρίως την ανάγκη που προέκυψε στη θέση «5»,  με την παρουσία του πρώην άσου της Μακάμπι ο Ολυμπιακός γίνεται πιο ευέλικτος γενικότερα. Φαλ και Μάρτιν θα βρουν περισσότερες ανάσες. Ο Αμερικανός θα μπορέσει να επανέλθει πιο ομαλά, ώστε να είναι απόλυτα έτοιμος στο δεύτερο μισό της σεζόν, ενώ ο Γάλλος θα έχει την ευκαιρία να ξεκουραστεί σε κάποιους αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος.Το γεγονός δε ότι ο Έισι παίζει με την ίδια άνεση και ως πάουερ φόργουορντ δημιουργεί πολλαπλά οφέλη. Από τη μια μπορεί να αποτελέσει ένα αθλητικό/εκρηκτικό μπακ απ του Σάσα Βεζένκοφ, και από την άλλη ανοίγει το δρόμο στον 26χρονο άσο ώστε να κατεβαίνει στο «3», ανάλογα με τις ανάγκες της ομάδας ανά πάσα στιγμή.

Πλέον ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει στα χέρια του και δεύτερο διπλοθεσίτη μετά τον Λιβιό, άρα και περισσότερες λύσεις στο τακτικό κομμάτι. Ο Έισι για παράδειγμα μπορεί να αγωνιστεί ως stretch 5 και να μείνει στην περιφέρεια όταν η αντίπαλη ομάδα παίζει με σέντερ που μένει στο ζωγραφιστό, καθώς διαθέτει και το μακρινό σουτ. Έχει τη δυνατότητα να βάλει την μπάλα στο παρκέ, να δημιουργήσει για τον εαυτό του, να υπηρετήσει το PnR παιχνίδι, ενώ πηγαίνει δυνατά στο επιθετικό ριμπάουντ. Αμυντικά είναι εξίσου αποτελεσματικός είτε βγαίνοντας στην περίμετρο μετά τις αλλαγές είτε προστατεύοντας τη ρακέτα.

Εν κατακλείδι, πρέπει να περιμένουμε, αλλά εφόσον ο Έισι καταφέρει να προσεγγίσει την αγωνιστική κατάσταση των ημερών του στη Μακάμπι τότε θα ανεβάσει επίπεδο τη γραμμή ψηλών του Ολυμπιακού και θα… σηκώσει το ΣΕΦ στο πόδι. Οι Ερυθρόλευκοι θα γίνουν αυτομάτως ένα γεμάτο σύνολο που μπορεί να αντέξει τους κραδασμούς της δύσβατης διαδρομής και να κοιτάξουν ακόμα ψηλότερα. Φυσικά το σημαντικότερο όλων είναι ότι ως οργανισμός δείχνουν αντανακλαστικά και διαρκή επαγρύπνηση. Δεν επαναπαύονται, δεν αφήνουν τίποτα στην τύχη και προπαντός δεν αστειεύονται…

ΥΓ. Είναι γνωστό ότι βασικό κριτήριο του Γιώργου Μπαρτζώκα στην επιλογή παικτών είναι η γνώση της Euroleague, καθώς όπως έχει πει επανειλημμένα πρόκειται για μια σκληρή λίγκα που απαιτεί όχι μόνο αγωνιστική, αλλά και πνευματική ετοιμότητα. Έτσι, λοιπόν, μετά τους Φαλ, Γουόκαπ, Ντόρσεϊ και ο Έισι πληροί τη συγκεκριμένη «προϋπόθεση» του προπονητή του Ολυμπιακού. Κάτι που στην προκείμενη περίπτωση ήταν σαφώς πιο δύσκολο, λόγω των περιορισμένων επιλογών στην αγορά.

Sports in

Ο Ολυμπιακός είναι η μεγαλύτερη διαφήμιση για το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη

Μια τεράστια βραδιά για τον Ολυμπιακό, με τους «ερυθρόλευκους» να κάνουν την διαφορά

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024