Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μεγάλη νίκη του Λαυρίου στην παράταση (95-86)

Μεγάλη νίκη του Λαυρίου στην παράταση (95-86)

Το έξτρα πεντάλεπτο της παράτασης χρειάστηκε το Λαύριο για να κάμψει την αντίσταση της Νίζνι Νόνγκοροτ, επικρατώντας στο ΣΕΦ, με σκορ 95-86 (80-80 κ.δ.).

Τη νίκη με σκορ 95-86 (80-80 κ.δ.) στην παράταση πανηγύρισε το Λαύριο κόντρα στη Νίζνι Νόνγκοροτ, στο πλαίσιο της τρίτης αγωνιστικής των ομίλων του Basketball Champions League. Αυτό ήταν το δεύτερο θετικό αποτέλεσμα (2-1) για το σύνολο του Χρήστου Σερέλη που πλέον βρίσκεται σε καλό δρόμο για την πρόκριση.

Κορυφαίος για την ελληνική ομάδα ήταν ο ασταμάτητος Τάισον Κάρτερ που μέτρησε 35 πόντους και 6 ασίστ, ενώ πολύ καλός ήταν και ο Βασίλης Μουράτος με 15 πόντους και 6 ασίστ. Από την άλλη πλευρά ξεχώρισαν οι Ιβάν Στρέμπκοφ και Σεργκέι Τορόποφ με 21 και 13 πόντους αντίστοιχα.

Στο πρώτο ημίχρονο το παιχνίδι ήταν αρκετά αμφίρροπο, με τον Λαύριο να έχει τα ηνία και να προσπαθεί να επιβάλλει τον ρυθμό του, ωστόσο η Νίζνι παρέμενε σε απόσταση βολής. Στη συνέχεια το σύνολο του Χρήστου Σερέλη ανέβασε ρυθμούς και εν τέλει κατάφερε να χτίσει μια μικρή διαφορά, πηγαίνοντας μάλιστα στα αποδυτήρια όντας μπροστά στο σκορ με 49-44.

Στο τρίτο δεκάλεπτο οι Ρώσοι προσπάθησαν να επιστρέψουν και πάλι, όμως το μόνο που πέτυχαν ήταν να ροκανίσουν λίγο την απόσταση τους από την ομάδα της Λαυραιωτικής, σε μια περίοδο με αρκετά μικρό σκορ που έδειχνε τη νευρικότητα των παικτών. Η τελευταία περίοδος ήταν πραγματικό ντέρμπι, με το Λαύριο να κρατά την τύχη στα χέρια του στα τελευταία λεπτά, ωστόσο η Νίζνι βρήκε τον τρόπο να επιστρέψει.

Αφού μείωσε τη διαφορά, ο Ιβάν Στρέμπκοφ με τρίποντο έκανε το 79-80 για τους Ρώσους, με 4″ να μένουν στο ρολόι. Ο Πέτρος Γερομιχαλός κέρδισε φάουλ και βολές με 1″ για τη λήξη. Μπόρεσε να βάλει 1/2 και να στείλει εν τέλει το παιχνίδι στο έξτρα πεντάλεπτο.

Στην παράταση το Λαύριο μπήκε αποφασισμένο να καθαρίσει το ματς, βγάζοντας τρομερή ενέργεια και με ένα επιμέρους 15-6 μπόρεσε να εξασφαλίσει τη νίκη με σκορ 95-86.

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024