Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Θεσσαλονίκη - Καταδικάστηκε επίκουρος καθηγητής Μαιευτικής για σεξουαλική παρενόχληση φοιτητριών

Θεσσαλονίκη – Καταδικάστηκε επίκουρος καθηγητής Μαιευτικής για σεξουαλική παρενόχληση φοιτητριών

Ο επίκουρος καθηγητής Μαιευτικής στη καταδικάστηκε σε τέσσερα έτη με τριετή αναστολή. Παρενοχλούσε σεξουαλικά φοιτήτριες κατά τη διάρκεια γυναικολογικών εξετάσεων

Δικαιωμένες αισθάνονται οι φοιτήτριες που βρήκαν το θάρρος να καταγγείλουν τον επίκουρο καθηγητή Μαιευτικής στη Θεσσαλονίκη για σεξουαλική παρενόχληση μετά την απόφαση του δικαστηρίου. Ο επίκουρος καθηγητής γυναικολόγος, κρίθηκε ομόφωνα ένοχος για κατάχρηση σε γενετήσια πράξη εις βάρος και των τριών καταγγελλουσών ενώ του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου. Το δικαστήριο του επέβαλε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών, με τριετή αναστολή. Η έφεση του είχε ανασταλτικό αποτέλεσμα στην εκτέλεση της ποινής.

Την ενοχή του γιατρού για τη σεξουαλική παρενόχληση των δύο από τις τρεις φοιτήτριες πρότεινε η εισαγγελέας της έδρας.

Οι καταθέσεις των δύο πρώτων καταγγελλουσών ήταν ειλικρινείς. Δεν υπήρχε άλλο κίνητρο για τις καταγγελίες. Οι ενέργειες του κατηγορούμενου κατά τη γυναικολογική εξέταση αποσκοπούσαν στη σεξουαλική του διέγερση ” ανέφερε η εισαγγελική λειτουργός για τις δύο πρώτες καταγγέλλουσες. ” Διαφορετική” χαρακτήρισε την περίπτωση της τρίτης κοπέλας. ” Δεν βίωσε κάποια οδυνηρή εμπειρία στην εξέταση. Το ύφος και ο τόνος της φωνής της κατά την κατάθεση της κατέδειξαν ότι δεν έλεγε αλήθεια. Αλλά αδικήματα τελέστηκαν σε βάρος της (όπως άσεμνες χειρονομίες κ.α.) που διώκονται κατ΄ έγκληση. Δεν ήταν όμως κατάχρηση σε γενετήσια πράξη” επισήμανε η εισαγγελέας και ζήτησε να παύσει οριστικά η ποινική δίωξη για αυτή την περίπτωση.

Καλούσε τις φοιτήτριες για δωρεάν εξέταση και τις παρενοχλούσε σεξουαλικά

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο γυναικολόγος καλούσε τις φοιτήτριες του στο ιατρείο του για δωρεάν εξέταση και τις παρενοχλούσε σεξουαλικά κατά τη διάρκεια της εξέτασης. Ακόμη φέρεται ότι προσπαθούσε να εξαγοράσει τη σιωπή των θυμάτων υπαινισσόμενος επαγγελματική αποκατάσταση και άλλοτε τις εκβίαζε απειλώντας για το αντίθετο

Έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, πραγματοποιήθηκε και σήμερα συγκέντρωση αλληλεγγύης από μέλη γυναικείων οργανώσεων και φοιτητικών συλλογών κ.α.

Δικαιωμένες αισθάνονται οι καταγγέλλουσες

Σε δηλώσεις τους, μετά την απόφαση οι φοιτήτριες μίλησαν για μια δύσκολη και ψυχοφθόρα διαδικασία που τελείωσε με τη δικαίωσή τους και προέτρεψαν όποια ή όποιον υποστεί κάτι ανάλογο να το καταγγείλει. Ακόμα περισσότερο χαίρονται που ο καθηγητής δεν θα μπορέσει να βλάψει κάποιον άλλο.

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024