Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Amazon - «Αυξήσεις αλλιώς απεργίες» - Αποφασισμένοι οι εργαζόμενοι

Amazon – «Αυξήσεις αλλιώς απεργίες» – Αποφασισμένοι οι εργαζόμενοι

Εκπρόσωποι των εργαζομένων επιβεβαιώνουν ότι θα γίνουν και άλλες απεργίες «σίγουρα έως το τέλος του έτους», μια περίοδο με πολλή κίνηση πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Περίπου 2.500 εργαζόμενοι της Amazon έκαναν σήμερα απεργία στη Γερμανία την οποία εξήγγειλε το συνδικάτο υπηρεσιών Verdi, που αναφέρθηκε και σε άλλες απεργιακές κινητοποιήσεις πριν το τέλος του έτους σε μια κοινωνική διαμάχη δίχως τέλος.

Η κινητοποίηση, που ξεκίνησε εν μέρει χθες, επηρεάζει σήμερα επτά αποθήκες του κολοσσού της επιμελητείας σε πολλές περιοχές, όπου ετοιμάζονται τα πακέτα πριν ξεκινήσει η διανομή τους.

Το συνδικάτο καλεί την Amazon να δώσει «άμεσα» στους εργαζομένους τη μισθολογική αύξηση 3% φέτος, στη συνέχεια την αύξηση 1,7% την επόμενη χρονιά, όπως προβλέπεται από τη συλλογική σύμβαση του κλάδου των πωλήσεων, με την οποία η αμερικανική εταιρία αρνείται να συμμορφωθεί.

Η Amazon, που διαχειρίζεται 17 κέντρα επιμελητείας στη Γερμανία, ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν περιμένει αντίκτυπο στους πελάτες της, αλλά το συνδικάτο επιμένει ότι οι παραδόσεις θα γίνουν με καθυστερήσεις, κυρίως σε ό,τι αφορά την κατηγορία prime με άμεση παράδοση, σύμφωνα με όσα δήλωσε εκπρόσωπος στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Η ίδια πηγή επιβεβαιώνει ότι και άλλες απεργίες θα γίνουν «σίγουρα έως το τέλος του έτους», μια περίοδο με πολλή κίνηση πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Sports in

Ο Ζέλσον στο πλάνο του Μεντιλίμπαρ

Ο έμπειρος εξτρέμ είναι παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά με μια κίνηση και ο Μεντιλίμπαρ ποντάρει πολλά πάνω του

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024