Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Brexit - Απειλές μεταξύ Βρετανίας και Γαλλίας για τα αλιευτικά δικαιώματα

Brexit – Απειλές μεταξύ Βρετανίας και Γαλλίας για τα αλιευτικά δικαιώματα

Το Λονδίνο δηλώνει έτοιμο να απαντήσει αν το Παρίσι κάνει πράξη τις απειλές του σχετικά με τη διαμάχη για τα αλιευτικά δικαιώματα

Η Βρετανία έχει έτοιμα αποφασιστικά σχέδια έκτακτης ανάγκης, αν η Γαλλία κάνει πράξη τις απειλές της, σε μια κλιμακούμενη διαμάχη που έχει προκύψει με αφορμή τις αλιευτικές άδειες στη μετά Brexit εποχή, δήλωσε σήμερα ένας εκπρόσωπος του πρωθυπουργού, Μπόρις Τζόνσον.

Το Παρίσι απειλεί με επιβολή κυρώσεων από αύριο, Τρίτη, ένα μέτρο που μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στο εμπόριο μέσω της Μάγχης.

Η Γαλλία διατείνεται ότι η Βρετανία έχει αρνηθεί να χορηγήσει στους αλιείς της τον σωστό αριθμό αδειών για να ψαρεύουν σε βρετανικά χωρικά ύδατα και έχει διαμηνύσει ότι μπορεί να επιβάλει στοχευμένα μέτρα από την Τρίτη, μεταξύ των οποίων και την αυστηροποίηση ορισμένων ελέγχων σε φορτηγά που κινούνται μεταξύ των δύο χωρών.

«Έχουμε έτοιμα αποφασιστικά σχέδια έκτακτης ανάγκης. Ανάλογα με το αν ή τι αποφασίσουν να κάνουν οι Γάλλοι, θα τα εφαρμόσουμε όπως και όποτε χρειαστεί», είπε ο εκπρόσωπος του Βρετανού πρωθυπουργού, αρνούμενος να αναφερθεί σε λεπτομέρειες.

Ο εκπρόσωπος τόνισε παράλληλα ότι το Λονδίνο είναι έτοιμο να απαντήσει με «αναλογικό» τρόπο, εάν η Γαλλία επιλέξει να πραγματοποιήσει τις απειλές της.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Sports in

Με... βιντεοκλήση στον Παπανικολάου πανηγύρισε ο Ολυμπιακός - Ο Λαρεντζάκης του αφιέρωσε τη νίκη (vid)

Οι παίκτες του Ολυμπιακού έδειξαν για ακόμα μια φορά γιατί είναι οικογένεια, καθώς μετά το τέλος του παιχνιδιού πήραν μέσω Face Time τον Κώστα Παπανικολάου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024