Starlink – Υπεγράφη η απόφαση για το δορυφορικό Διαδίκτυο στην Ελλάδα
Το δορυφορικό Διαδίκτυο προσφέρει ταχύτητες έως 100 Mbps και προορίζεται κυρίως για απομακρυσμένες περιοχές που δεν καλύπτονται επαρκώς από επίγεια δίκτυα.
Ένα βήμα πιο κοντά έρχονται για τους Έλληνες καταναλωτές οι υπηρεσίες δορυφορικού Internet που προσφέρουν το Starlink Έλον Μασκ, η κοινοπραξία OneWeb και άλλες εταιρείες.
Τον δρόμο ανοίγει κοινή υπουργική απόφαση για τη λειτουργία δορυφορικών πιάτων που λειτουργούν και ως πομπ0ί, σε αντίθεση με τις κεραίες δορυφορικής τηλεόρασης που λειτουργούν μόνο ως δέκτες και επομένως δεν χρησιμοποιούν δημόσιο ηλεκτρομαγνητικό φάσμα.
Την απόφαση συνυπέγραψαν ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Θοδωρής Λιβάνιος και ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νίκο Ταγαράς, κατόπιν εισήγησης της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων.
Το δορυφορικό Διαδίκτυο προσφέρει ταχύτητες έως 100 Mbps και προορίζεται κυρίως για απομακρυσμένες περιοχές που δεν καλύπτονται επαρκώς από επίγεια δίκτυα.
H μεγαλύτερη υπηρεσία δορυφορικού Διαδικτύου είναι σήμερα το Starlink της SpaceX, η οποία έχει εκτοξεύσει ως σήμερα περίπου 1.600 μικρούς δορυφόρους σε χαμηλή γήινη τροχιά.
Η εταιρεία σχεδιάζει να προσφέρει την υπηρεσία στην Ελλάδα σύντομα, πιθανώς και εντός του έτους.
Στην τελική του μορφή, ο αστερισμός της εταιρείας θα περιλαμβάνει χιλιάδες ακόμα δορυφόρους και θα προσφέρει διαδικτυακή πρόσβαση από «οπουδήποτε στον κόσμο», όπως υπόσχεται ο ιδρυτής της εταιρείας Έλον Μασκ.
Στο παιχνίδι έχουν μπει επίσης η βρετανική OneWeb, η οποία έχει εκτοξεύσει μέχρι σήμερα μερικές δεκάδες δορυφόρους, αλλά και η Amazon του Τζεφ Μπέζος, η οποία σχεδιάζει τον αστερισμό Kuiper αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει εκτοξεύσει δικούς της δορυφόρους.
- Οδηγός ανθρωπιστικής βοήθειας πυροβολήθηκε στο κεφάλι από στρατιώτη του Ισραήλ ενώ στέκονταν με τα χέρια ψηλά
- Συναγερμός στη Γαλλία, ο Εμπαπέ αποχώρησε τραυματίας και έβαλε πάγο στο πόδι (vids)
- Volkswagen: Εγκρίθηκαν μέτρα εξυγίανσης χωρίς, προς το παρόν, απολύσεις και κλείσιμο εργοστασίων
- Γαλλία-Μαρόκο 2-0: Οι «μάγοι» της Γαλλίας πήραν το πρώτο εισιτήριο για τους «4» (vid)
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: Ανάβει πράσινο φως για τις αντιδημαρχίες
- Ερντογάν: Προσδοκίες για θετικές εξελίξεις σε KAAN και F-35 μετά τη συνάντηση με τον Τραμπ
- Η αναζωπύρωση της έντασης ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ιράν βάζει «φωτιά» στο πετρέλαιο και στα επιτόκια
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442