Ο Κούμαν έφυγε, ο Τσάβι έρχεται, αλλά η Μπαρτσελόνα είναι βαριά άρρωστη και δεν κατάφερε να νικήσει ούτε την Αλαβές με την οποία ήρθε ισόπαλη με 1-1 στο «Καμπ Νου».
Ούτε η απόλυση του Ρόναλντ Κούμαν ήταν ικανή να προκαλέσει ηλεκτροσόκ στην Μπαρτσελόνα ώστε να επιστρέψει στις νίκες, έστω από αντίδραση. Οι Καταλανοί με τον Σέρχι Μπαρχουάν (που δεν έκανε και ιδιαίτερες αλλαγές στην ενδεκάδα) στον πάγκο τους ως υπηρεσιακό προπονητή, έμειναν στο 1-1 με την Αλαβές πραγματοποιώντας ακόμη μία πολύ κακή εμφάνιση κι έστειλαν μήνυμα στον Τσάβι πως τον περιμένει πολλή δουλειά μπροστά του.
Μετά από μία φλύαρη υπεροχή στο πρώτο μέρος, το γκολ για τους «μπλαουγκράνα» ήρθε με το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου. Στο 48′ συγκεκριμένα, ο Ντεπάι έπιασε ένα τρομερό σουτ έξω από την περιοχή κι έκανε το 1-0 αλλά η χαρά του δεν κράτησε πολύ. Μόλις τρία λεπτά μετά ήρθε η ισοφάριση για τους φιλοξενούμενους όταν ο Ριόχα με τρομερή ενέργεια πέρασε τη μισή Μπαρτσελόνα και πλάσαρε σε άδειο τέρμα για το 1-1.
Μέσα σε όλα, η Μπαρτσελόνα είδε τους Αγκουέρο και Πικέ να αποχωρούν τραυματίες, με το 1-1 να μένει μέχρι το τέλος αφού στο 61′ ο Ντεπάι σημάδεψε δοκάρι ενώ και ο Κουτίνιο στο τέλος δεν κατάφερε να σκοράρει με εκτέλεση φάουλ από… θέση Μέσι.
Ο Αργύρης Μπακιρτζής και οι Χειμερινοί Κολυμβητές επιστρέφουν στον λόφο του Φιλοπάππου, με τα τραγούδια τους αλλά και τις ιστορίες που κάνουν κάθε φορά αυτή τη συνάντηση μοναδική.
Η Μπαρτσελόνα νίκησε με 1-0 τη Θέλτα χάρη σε εκτέλεση πέναλτι του Γιαμάλ, αλλά έχασε τον σταρ της με πρόβλημα τραυματισμού και υπάρχει ανησυχία και στην Εθνική Ισπανίας εν όψει Μουντιάλ
Καταπληκτικός ο Μότα στη διαδικασία των πέναλτι κόντρα στην Αταλάντα, καθώς ο γκολκίπερ της Λάτσιο απέκρουσε τέσσερα πέναλτι και έστειλε την ομάδα του στον τελικό, όπου θα αντιμετωπίσει την Ιντερ
Μεγάλη ένταση προκλήθηκε μετά το τέλος του πρώτου ημιτελικού για το Κύπελλο Κύπρου ανάμεσα σε ΑΠΟΕΛ και Απόλλωνα Λεμεσού, με τον Πάμπλο Γκαρσία να βρίσκεται στο επίκεντρο των επεισοδίων.
Η Μάντσεστερ Σίτι πέρασε από το «Τερφ Μουρ», επικρατώντας της Μπέρνλι με 1-0 και ανέβηκε στην πρώτη θέση της Premier League, καθώς υπερτερεί στην ισοβαθμία της Άρσεναλ, έχοντας την καλύτερη επίθεση.