Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Starbucks – Οι αυξήσεις μισθών στους μπαρίστας προκαλούν… εκνευρισμό στους επενδυτές

Starbucks – Οι αυξήσεις μισθών στους μπαρίστας προκαλούν… εκνευρισμό στους επενδυτές

Η πολυεθνική αλυσίδα του καφέ θέλει να διασφαλίσει ότι θα κερδίσει μερίδιο αγοράς καθώς οι καταναλωτές βγαίνουν από τα σπίτια τους για τον καθημερινό τους καφέ.

Υπέρμαχος των σχεδίων των Starbucks να αυξήσει τους μισθούς για τους μπαρίστας τουλάχιστον δύο φορές το επόμενο έτος, εμφανίστηκε ο CEO της αλυσίδας καφέ Κέβιν Τζόνσον, λέγοντας ότι η κίνηση αυτή θα βοηθήσει την εταιρεία να κερδίσει επιπλέον μερίδιο της αγοράς.

Οι επενδυτές ωστόσο αμφισβητούν το εν λόγω σχέδιο, οδηγώντας σε πτώση τις μετοχές στην διαπραγμάτευση της Παρασκευής.

Το απόγευμα της Πέμπτης, η εταιρεία ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα για το τέταρτο τρίμηνο και παρουσίασε τις προοπτικές της εταιρείας για το οικονομικό έτος 2022, οι οποίες περιλάμβαναν μια πιο περιορισμένη από το αναμενόμενο πρόβλεψη για τα κέρδη της σε ετήσια βάση.

Τα Starbucks αναμένουν μείωση κατά 4% στα κέρδη κατά GAAP, ενώ τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή θα αυξηθούν τουλάχιστον κατά 10%, αρκετά πιο κάτω από τις προσδοκίες της Wall Street για ανάπτυξη 15%.

Υποβάθμιση

Η Stifel υποβάθμισε τη μετοχή των Starbucks την Παρασκευή, επικαλούμενη πληθωριστικές πιέσεις και επενδύσεις, όπως οι αυξήσεις μισθών.

Η διοίκηση των Starbucks ανακοίνωσε το σχέδιο για αύξηση των μισθών την Τετάρτη. Μέχρι το καλοκαίρι του 2022, ο μισθός του μπαρίστα θα είναι 15 δολάρια την ώρα, με μέσο ωρομίσθιο 17 δολάρια την ώρα, πάνω από τον τρέχοντα μέσο όρο των 14 δολαρίων/ώρα.

«Είναι καλύτερα να κάνουμε αυτήν την επένδυση τώρα καθώς η κινητικότητα των πελατών αυξάνεται και πιστεύουμε ότι είναι το σωστό στρατηγικό στοίχημα», δήλωσε ο Τζόνσον στο CNBC.

Όπως δήλωσε, η αλυσίδα καφέ θέλει να διασφαλίσει ότι θα κερδίσει μερίδιο αγοράς καθώς οι καταναλωτές βγαίνουν από τα σπίτια τους για τον καθημερινό τους καφέ.

Άλλες εταιρείες εστίασης, όπως η Domino’s Pizza και η McDonald’s, χρειάστηκε να μειώσουν τις ώρες λειτουργίας ή να κλείσουν τις τραπεζαρίες τους για να αντιμετωπίσουν την υποστελέχωση, μια επιλογή που άσκησε πίεση στις πωλήσεις και ππιθανώς απέφερε απώλεια πελατών.

Ο Τζόνσον είπε επίσης ότι η απόκτηση μεριδίου της αγοράς θα επιτρέψει στην εταιρεία να αυξήσει τα λειτουργικά της έσοδα.

Συμπεριλαμβανομένων των ζημιών της Παρασκευής, οι μετοχές των Starbucks έχουν υποχωρήσει περίπου 2% φέτος, ενώ η αξία τους έχει διαμορφωθεί στα 124 δισ. δολάρια.

Πηγή: ΟΤ

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024